WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.053.777
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

nova glasina o Win10 nadogradnji (nije još ništa službeno potvrđeno)

navodno kreće 14.12. i prvi uređaji su Lumia 630, Lumia 635, Lumia 640, Lumia 735 i Lumia 830

za drugu fazu nadogradnji (po glasinama) trebat će čekati do veljače i tada će biti nadograđene Lumia 520, Lumia 532, Lumia 625, Lumia 720, Lumia 820, Lumia 920, Lumia 925, Lumia 930, Lumia 1020 i Lumia 1320.

izvor je sa poljske stranice WPWORLD.PL

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 12:40 (dadn).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav!Nakon što mi je riknula 520-ka (dok je još bila pod garancijom) javili su mi se iz Mobisa i pitali da li želim da mi pošalju 535 jer nemaju rezervne dijelove za 520.Naravno da sam pristao i nakon par dana je stigla.Odmah sam pogledao verziju softvera i vidio sam da je "zloglasna" 3.0.0.0.Nemam problema sa touchom ali imam sa prikazom slika na ovom forumu (slike 1 i 2) dok na drugim forumima ili stranicama nemam takvih problema (slika 3).Ima li još netko ovakvih problema?I zna li itko dobrog prodavača na ebay-u da si kupim poklopac baterije u drugoj boji?Hvala!

1 1
2 2
3 3
Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
ja,vrba kaže...

I zna li itko dobrog prodavača na ebay-u da si kupim poklopac baterije u drugoj boji?Hvala!

http://www.ebay.com/itm/291327741791

a evo ako si hoćeš i dodatnu zaštitu (ja sam sebi za 640 uzeo plavu masku i plavu prozirnu zaštitu, super izgleda tako, barem meni)...  

http://www.ebay.com/itm/351359498662

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 13:12 (dadn).
14 godina
ja,vrba kaže...

... "zloglasna" 3.0.0.0.Nemam problema sa touchom ali imam sa prikazom slika na ovom forumu (slike 1 i 2) dok na drugim forumima ili stranicama nemam takvih problema (slika 3)...

Ista stvar , L535 i slike sa foruma...( i kad već pišem, vrlo kratki osvrt )  notifikacije whatsup-a ne rade, propusti u  alarmima , neposlušna tipkovnica... to bi bili minusi ,a plusevi su ekran, navigacija, baterija ...

13 godina
neaktivan

Propusti u alarmima i neposlusna tipkovnica?

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Izgleda da je i moj Ativ S otišao u ... Već je nekih tjedan ipo na popravku i ništa ne javljaju... Neću ih pojesti, nek jave kakvo je stanje 

0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

@vrba Yup,imam i ja ...

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

@ja,vrba: Ovo sa slikama je do Bugovog foruma i načina na koji IE renderira stranicu. Prijavi u temi za mobilni forum da pokušaju popraviti, ako se da. Maske ti se ne isplati kupovati na eBayu, u Mobisu su 34 kn, ako nemaju koju boju, naručiti će ti, pa za par dana pokupiš. Ja imam 535 SS sa 3.0.0.0.0 hardware revision. Osim tu i tamo kojeg problema sa touchem kod punjenja, touch radi svršeno. Microsoft je priznao problem i ako će te zezati kojim slučajem touch (naravno, nakon što pokupiš SVE nadogradnje koje ti Update ponudi za  WinPhone 8.1), javi se da ti zamijene ekran.

@titko: alarni neposlušni? Moj zvoni kao mutav. Wapp uredno radi. Ako imaš problema s touchem, kao što sam rekao, u servis i neka mijenjaju ekran, Microsoft je priznao problem i nemaju ti što govoriti da ti neće zamijeniti ekran.

Što se tiče problema sa software - om (Wapp, alarm) - prvo hard reset i postavljanje mobitela ispočetka, znači, NE odabrati da povuče podatke iz backupa kada te pita, već odabrati postavljanje kao novi telefon. Ako ne pomogne ni to, onda skinuti Windows recovery i reinstalirati software (opet, kod postavljanja mobitela odabrati postavljanje kao novi telefon, ne uzimati backup).

(ne znam što se s vama koji imate problema događa, što vi radite s telefonom, ili samo ja imam ludu sreću da nemam problema s notifikacijama i radom samog OSa... da mi se dočepat nekog od tih telefona da vidim o čemu se tu radi...već se JA osjećam lud)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

Izgleda da je i moj Ativ S otišao u ... Već je nekih tjedan ipo na popravku i ništa ne javljaju... Neću ih pojesti, nek jave kakvo je stanje 

Držim fige da ti ponude zamjena za 640

14 godina
odjavljen
WackyZG kaže...
Dex.pwn kaže...

Držim fige da ti ponude zamjena za 640

Jedini mobiteli od 1800 do 2000 su neki HTC 620G i 640 XL... Zna se šta valja, a šta ne :P

A običan 640 je ispod 1800 a ne mogu mi vratiti keš nazad jer je Amexom plaćeno 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 14:55 (Dex.pwn).
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jel taj HTC sa Android ili ? Jako sam uzbuđen da dobijem upgrade na 10 za moju 630,a 1520 / 930 se kupuje kad budem imao para ,ili fakat 920...

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

da mobilni internet crpi bateriju to zna i ptica na grani, ali , na mojoj lumiji 1020 jednostavno to crpi previše, čak 20% brže od recimo jaranovog iPhone 6 koji i kad ne koristi mobilni ostavi iskljucen 3g, a ja ostavim na 2g, štedim bateriju na razne načine.

nije ni kod iphonea sjajna situacija, ali kod njega je dosta bolja nego kod mene, i to me poprilicno iznenadilo, on planira sad preci na iphone 6s, pa cu vidjeti kako ce se i na tom ponasati baterija.

dalje od problema koji su mi se poceli javljati, nekada se ne mogu konektovati na wifi, i to na kucni ponekad, jednostavno kaze da ne moze da se konektuje kad kliknem, iskljucim ukljucim, ono mi samo stoji da je "available" ali nece da se automatski konektuje, pa moram po 2-3 puta ici da izbrisem svoj wifi iz telefona pa opet da nafrisko unesem sifru.

sistem je prije jedno malo vise od 7 dana nabacen, odnosno vratio se sa win10 na win8.1, apdejti odradjeni, tako da ne bi trebao biti problem sa softverske strane, a nesto mi tu smrdi na hardware, bojim se da nije kakva komponenta ostecena, jer je telefon davno mi znao ispasti, ali tada je radilo, i nedavno kad sam iz stana izlazio, ispadne mi telefon na plocice, ali nikakvih znakova ostecenja, ne mogu sa sigurnoscu reci da je to problem, ali vrlo je moguce.

i onda jos jedan najgori probblem, javlja mi se neka stranica "Play.traffpartners.com" znaci nema sile kako da uklonim ovaj problem, history cache obrisani, mjenjao browser, ni to ne pomaze.

mislio da je do routera, da se nije kakav virus zakačio, ali sumnjam u to, jer mi se ovo dešava i kad upalim mobilni internet

zasad cu pricekati ovaj win10 novi build pa njega onda nabaciti i vidjeti kako stoje stvari.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Silwncer kaže...

Jel taj HTC sa Android ili ? Jako sam uzbuđen da dobijem upgrade na 10 za moju 630,a 1520 / 930 se kupuje kad budem imao para ,ili fakat 920...

Da, da nije uzeo bi njega

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Možda HTC A9 bude imao Windows verziju,ali ko zna možda bude tačno ,no to sve rumours.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Indestructible kaže...

I meni ovo sa Wi-Fijem šnjofa na oštećenje hardware - a, jer vidim da si sve "po PSu" odradio za software. Probaj staviti 10581 build, čisto da vidiš kako se ponaša (bez hard reseta, da sve ostane, radi testa), pa ako ne ide, vrati na 8.1 i šalji u Mobis mob.

16 godina
WindowsPhone - Općenito
@Wackyzg,i mislio sam da je do foruma jer mi se to javlja samo na ovome forumu.Samo mi nije jasno kako su mi na 520-ki slike bile normalne.Što se tiče poklopca baterije,nisam iz Zg-a pa mi se ne isplati ići u Mobis samo po to.
Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
16 godina
ja,vrba kaže...
@Wackyzg,i mislio sam da je do foruma jer mi se to javlja samo na ovome forumu.Samo mi nije jasno kako su mi na 520-ki slike bile normalne.Što se tiče poklopca baterije,nisam iz Zg-a pa mi se ne isplati ići u Mobis samo po to.

Nazovi ih pa pitaj mogu li ti poslati i kolika bi bila poštarina. Čisto jer će te na kraju vjerojatno ispasti opet jeftinije nego eBay.

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Jel moze netko objasniti proceduru oko ažuriranja sa win8.1 na win10

Nakon instalacije win10 potrebno je napraviti hard reset (vraćanje na tvornicke postavke), da li onda prilikom prvoga paljenja i kod onih osnovnih podešenja treba povuci podatke iz backupa ili ne. Da li aplikacije koje su bile instalirane ostaju i dalje, ili se moraju ponovo skinuti nove za win10.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 17:27 (kran).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Moraš ponovo skinuti nove,dobiješ one predinstalirane s OS.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Znaci ide sve novo ispocetka, kao i kod kupnje mobitela i prvog paljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
WackyZG kaže...
Indestructible kaže...

I meni ovo sa Wi-Fijem šnjofa na oštećenje hardware - a, jer vidim da si sve "po PSu" odradio za software. Probaj staviti 10581 build, čisto da vidiš kako se ponaša (bez hard reseta, da sve ostane, radi testa), pa ako ne ide, vrati na 8.1 i šalji u Mobis mob.

ma eto, strpiću se nekako do ovog builda sto najavljuju pa cemo vidjeti

a sto se tice mobisa, nikad, osim ako bas sam ne mogu napraviti, ja sam im prosle godine 2-3 put slao telefon samo da mi naprave kameru, 2 puta su mi lafo updateovali sistem na zadnju verziju iako je bio updateovan, i 3. put su konacno zamjenili modul kamere, evo u zadnjih mjesec dana mi se isti problem javlja, kao da škripi kamera pri fokusiranju.

pri servisiranju telefona nekim cudom su mi syebali usb port, pa ja tako kad je izasao prvi build za win10 koji je bio katastrofa, beskoristan, nisam se mogao vratiti na win8 jer mi laptop i pc nisu nikako mogli prepoznati telefon, a telefon se uredno punio kad ga prikopcam na punjac.

otvorio sam na svoju odgovornost telefon, i tako zamjenio usb port s novim kojim sam uzeo na ebayu, i srecom radi sve ko doksa.

u mobisu šupci rade, taj treci put sam im ja pismeno pisao u čemu je problem, i ostavio sam im i video u kojem se to primjeti i tek onda su mućka đubrad napravila

vidis kako sam se iznerivrao cim si rekao mobis :D

12 godina
odjavljen
kran kaže...

Znaci ide sve novo ispocetka, kao i kod kupnje mobitela i prvog paljenja.

Tačno.

Ne znam ja ništa....
16 godina
Po svim glasinama nam sutra slijedi windows 10 mobile Rtm ?bar u insider prewievu?
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
geek_boy kaže...
Po svim glasinama nam sutra slijedi windows 10 mobile Rtm ?bar u insider prewievu?

Da,barem ako je to tačno. Možda i počinje službeno nadogradnja za 950,950XL i 550 ili fakat za ove što primaju u decembru,ko zna.

Ne znam ja ništa....
11 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
 Nazovi ih pa pitaj mogu li ti poslati i kolika bi bila poštarina. Čisto jer će te na kraju vjerojatno ispasti opet jeftinije nego eBay.

šališ se? jeftinije nego eBay... hehehehe

i još kad bi imali originalne zadnje poklopce u bojama to bi bilo super ali nemaju ni to... imaju one Mozo što nisu poklopci već zaštitni koveri i oni koštaju 49 kn i još kad ti oderu poštarinu više te dođe nego sa eBaya poklopac + TPU zajedno iz Kine

11 godina
neaktivan
kran kaže...

pročitaj bolje.. to nije finalna verzija već i dalje (testni) insider...

jedini koji sa datumom za finalnu verziju špekuliraju su poljaci i oni su objavili 14.12. kao početak "prvog vala nadogradnje"... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 18:18 (dadn).
14 godina
Silwncer kaže...
geek_boy kaže...

Da,barem ako je to tačno. Možda i počinje službeno nadogradnja za 950,950XL i 550 ili fakat za ove što primaju u decembru,ko zna.

sutra izlazi novi build za insidere, vjerovatno isti build kao i za lumie 950/xl kada postanu oficijelno dostupne na trzistu.

a kasnije ce nadogradnje dolaziti za wp8.1 telefone, i onda kasnije za wp8

tako je bar meni logicnije da ide tim redoslijedom

16 godina
dadn kaže...
kran kaže...

pročitaj bolje.. to nije finalna verzija već i dalje (testni) insider...

jedini koji sa datumom za finalnu verziju špekuliraju su poljaci i oni su objavili 14.12. kao početak "prvog vala nadogradnje"... 

To je onda kao stabilna testna verzija RTM, znaci i dalje je potrebna insider aplikacija za skidanje. Ne ide preko normalnog azuriranja uredaja.

16 godina
dadn kaže...
WackyZG kaže...

šališ se? jeftinije nego eBay... hehehehe

i još kad bi imali originalne zadnje poklopce u bojama to bi bilo super ali nemaju ni to... imaju one Mozo što nisu poklopci već zaštitni koveri i oni koštaju 49 kn i još kad ti oderu poštarinu više te dođe nego sa eBaya poklopac + TPU zajedno iz Kine

Ja sam ih zvao i pitao koliko košta backplate (znači, ne cover nego baš maska) i rekla mi je ženska na telefonu (zvao sam u servis, ne u dućan) da su 33,50 ili 34,50 kn. Naručio sam si zeleni, ali nikako da se zaletim do njih da vidim je li došao ili da ih bar nazovem, uvijek se sjetim iza radnog vremena. A i netko je tu na temi rekao da je kod njih uzimao backplate i da ga je toliko koštao.

@indestructible: ježiš ga... taj Mobis je baš... kak naletiš na koga, ili valjda koju smjenu naletiš. Ja sam nekoliko puta bio kod njih i uvijek su bili korektni i odradili što je trebalo. Isto tako dosta ljudi koje znam nisu imali problema s Mobisom. Onda opet, znam ljude koji su imali probleme s njima kao i ti... kad bi bar bio još jedan servis, nego ovisimo o njima k'o da su bogovi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice