WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.054.756
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
Silwncer kaže...

Da je WA još sličan kao Android verziji... I koji k naplaćuju taj messenger ? Line radi super.

Naplaćuju? O čemu ti? 

Swedish latin super funk.
16 godina
sirka666 kaže...
Silwncer kaže...

Da je WA još sličan kao Android verziji... I koji k naplaćuju taj messenger ? Line radi super.

Naplaćuju? O čemu ti? 

Vjerojatno priča o onoj "naplati" Wapp - a, prva godina fraj, ona .99$ svaka sljedeća godina. @Silwncer, to ti je k'o Winrar, nitko ne plaća, svi koriste. Nakon što ti istekne godina, a nisi platio, samo ti produži "aktivnost" za godinu dana, i tako iz godine u godinu. 

17 godina
odjavljen
Hornet_93 kaže...

fejs app je teški krš uz manjak opcija koja postoji odavno na konkurenciji. u 2 i pol godine koliko koristim wp, da ms ne može sklepat app bez tih jebenih dječjih bolesti...

I od svih ovih aplikacija koje si nabrojao, MS nije napravio nijednu. MS je napravio OS i framework za raditi aplikacije, koji je btw .Net i ne fali mu apsolutno ništa.

Dosta vas ne kuži da MS nema nikakve veze sa 3rd party aplikacijama i da vam nije on kriv što vam ne dolaze notifikacije za candy crush sagu.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Hornet_93 kaže...

fejs app je teški krš uz manjak opcija koja postoji odavno na konkurenciji. u 2 i pol godine koliko koristim wp, da ms ne može sklepat app bez tih jebenih dječjih bolesti...

I od svih ovih aplikacija koje si nabrojao, MS nije napravio nijednu. MS je napravio OS i framework za raditi aplikacije, koji je btw .Net i ne fali mu apsolutno ništa.

Dosta vas ne kuži da MS nema nikakve veze sa 3rd party aplikacijama i da vam nije on kriv što vam ne dolaze notifikacije za candy crush sagu.

Čekaj, sad će početi da je MS u biti razvio FB app, a ne shvaćaju da je MS zapravo upogonio 3rd party developera koji je zajedno s nekime iz FBa radi na FB aplikaciji. Ali ne... OS je kriv, ne developeri aplikacija. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 23:25 (WackyZG).
11 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Hornet_93 kaže...

Čekaj, sad će početi da je MS u biti razvio FB app, a ne shvaćaju da je MS zapravo upogonio 3rd party developera koji je zajedno s nekime iz FBa radi na FB aplikaciji. Ali ne... OS je kriv, ne developeri aplikacija. 

baš su krivi developeri... ima nekoliko primjera da su oficijelne aplikacije šit na kvadrat a onda neki "klinac" napravi svoju koja radi odlično... i onda je OS kriv?

11 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

fejs app je teški krš uz manjak opcija koja postoji odavno na konkurenciji. u 2 i pol godine koliko koristim wp, da ms ne može sklepat app bez tih jebenih dječjih bolesti... ne visim na fejsu svaka dva sata, al navečer kad odem malo pogledat, obavezno moram palit komp jer eto, svakih 4-5 skrolova fejs fino resetira postove i tako u krug. šlamperaj i pol.

fb messenger - notifikacije ne dolaze, pa dolaze. pročitam poruku, app je tretira kao ne pročitanu, trebam je par puta otvorit-zatvorit da se makne oznaka. kewl.

viber - koma, radi kako mu se sprdne. ekipa je već naučila da mi pošalje sms da pogledam viber

whatsapp - bez zamjerke, jedini od ova 3 radi normalno, samo meni ne igra jer 90% kontakata koristi viber.

barem meni mobitel je rob, a ne ja njemu, pa da svako malo moram nešto rondat oko najosnovnijih komunikacijskih appova. još da sam dao 1000-1200 koliko idu ove 535/640, ne bi se bunil - jbg, koliko para toliko muzike, al kad sam dao 2500 za l830 onda ipak očekujem da te uobičajene aplikacije rade.

ja se stvarno nadam da će stvari krenuti na bolje sa dolaskom desetke, jer sam os je solidan i odgovara mi.

za fejs me briga... ionako ga smatram glupošću

što se tiče fejs messengera, vibera i whatsappa ja na 640 nemam nikakvih problema (8.1)... ali pazi jednu stvar, moja 640 je VIP software i par brojevanja je stariji OS, a jedan sa Tmobile i najnovijim OS-om ima problema... da ne zeznu stvar možda i operateri a onda mi režimo na MS a trebali bi na operatere...

16 godina
dadn kaže...

baš su krivi developeri... ima nekoliko primjera da su oficijelne aplikacije šit na kvadrat a onda neki "klinac" napravi svoju koja radi odlično... i onda je OS kriv?

Ili pak ne naprave nikako aplikaciju za WP, pa je neko napravi unofficial i bude extra, kao što je twitch aplikacija, odlična kvaliteta gledanja streama, a nije je napravio twitch već je neko sa strane odradio odličan posao.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Da to sam mislio za WA :)

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lumia Icon, 930 i 1520 su dobile slow mo video capture sa zadnjim update-om windows camere. Napokon!
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nemam toga u postavkama
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ažuriraj kameru. Šta će se desiti nakon isteka računa ? Hoću morati platiti ?

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

Ažuriraj kameru. Šta će se desiti nakon isteka računa ? Hoću morati platiti ?

Pitaš za Wapp? Ako je za njega, već sam ti odgovorio, nakon što istekne godina dana, sam će ti produžiti valjanost za godinu dana. Kad ti počne javljati da istječe godina dana, samo zanemaruj poruke i ne brini.

17 godina
odjavljen
dadn kaže...

Naprimjer? Dialer je ok, messenger je ok, camera je ok, navigacija je najbolja na tržištu... U čemu je problem? Možda browser koji je malo banana ali to je to.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Da,mislio sam za Whatsapp. Zašto ne naprave gui sličan kao i na Android ? Ovako izgleda kao low quality aplikacija.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Jutro,

Koristim zadnji build WM 10 prewiew i kada idem igrat igrice navigacijska mi traka smeta da pokrenem igricu (da stisnem play)ona se makne ali i dalje ostane malo crno i neka je praznina i poneke igrice nemogu igrat u okomitom modu kako to rijesit

dok u igricama koje stoje vodoravno  neman tih problema kako to rijesiti?

Hvala unaprijed

L.P

0 0 hvala 0
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Gledaj, mene kao korisnika boli đonson tko je radio aplikaciju, činjenica je da fb na wp-u nema kvalitetan klijent (i ne samo za facebook), bilo 3rd party bilo od samog developera. mene ne zanima koji se razvojni alat koristi.

btw, ne igram nikakve candy crusheve i slične piz.darije , ali isto tako vidim da ne kužiš da je normalno očekivati na platformi staroj već par godina da rade osnovni komunikacijski appovi. ili previše tražim?

dadn kaže...

za fejs me briga... ionako ga smatram glupošću

što se tiče fejs messengera, vibera i whatsappa ja na 640 nemam nikakvih problema (8.1)... ali pazi jednu stvar, moja 640 je VIP software i par brojevanja je stariji OS, a jedan sa Tmobile i najnovijim OS-om ima problema... da ne zeznu stvar možda i operateri a onda mi režimo na MS a trebali bi na operatere...

sve 5, ti ga ne koristiš, postoje  tisuće drugih kojima treba.

meni ne treba instagram jer ga smatram glupošću, znači li to da ga ne treba bit na wp-u? znam da ima 3rd party app od rudy-a, ali tu se samo vidi koliko veliki igrači fermaju wp korisnike.

Layla, you've got me on my knees.
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Zuckerberg je obećao novi Facebook,Messenger i Instagram. Nadam se da će biti ispunjeno obećanje i da nas developeri prestanu ignorisati.

Troši li light tema puno bateriju ? Hoće li upgrade ovisiti od operatera.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hornet_93 kaže...

Gledaj, mene kao korisnika boli đonson tko je radio aplikaciju, činjenica je da fb na wp-u nema kvalitetan klijent (i ne samo za facebook), bilo 3rd party bilo od samog developera. mene ne zanima koji se razvojni alat koristi.

btw, ne igram nikakve candy crusheve i slične piz.darije , ali isto tako vidim da ne kužiš da je normalno očekivati na platformi staroj već par godina da rade osnovni komunikacijski appovi. ili previše tražim?

Citiram te:

Hornet_93 kaže...

MS. NIJE. NAPRAVIO. TU. APLIKACIJU. Jel to tako teško za shvatiti???

Ako je tebi facebook osnovna komunikacijska app, malo se zapitaj što radiš. I ako ti ta app ne odgovara, izvoli pa napravi bolju. VS je besplatan, API postoji... Samo daj. Možda i zaradiš hrpu love kad Facebook (panjevi koji bi trebali napraviti aplikaciju) kupi to od tebe.

Iz kog razloga bi oni trebali raditi aplikacije za facebook, whatsapp, viber? Kako bi trebali napraviti ako cijeli API nije otvoren? Nemoj biti ograničen, malo mućni tom glavom.

BTW, ajd nalij 20 litara vode u rezevar od auta i onda se žali da su auti na tržištu od 1908. godine i nisu uspjeli napraviti da ide na vodu i da te ne zanima je li kriv proizvođač auta ili auto salon niti koju će tehnologiju koristiti za to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 9:14 (Sum_of_all_fears).
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

MS. NIJE. NAPRAVIO. TU. APLIKACIJU. Jel to tako teško za shvatiti???

Ako je tebi facebook osnovna komunikacijska app, malo se zapitaj što radiš. I ako ti ta app ne odgovara, izvoli pa napravi bolju. VS je besplatan, API postoji... Samo daj. Možda i zaradiš hrpu love kad Facebook (panjevi koji bi trebali napraviti aplikaciju) kupi to od tebe.

Iz kog razloga bi oni trebali raditi aplikacije za facebook, whatsapp, viber? Kako bi trebali napraviti ako cijeli API nije otvoren? Nemoj biti ograničen, malo mućni tom glavom.

BTW, ajd nalij 20 litara vode u rezevar od auta i onda se žali da su auti na tržištu od 1908. godine i nisu uspjeli napraviti da ide na vodu i da te ne zanima je li kriv proizvođač auta ili auto salon niti koju će tehnologiju koristiti za to.

ok ajmo - radim  za alstom u zg, prebacivanje 2d u 3d shema visokonaponskih transformatora i priprema za render, koristim acad, mayu i redshift - na facebooku ima gro kaj zatvorenih kaj javnih grupa korisnika tih programa koji su korisniji od bilo kojeg foruma (osim redshiftovog koji je usko specijaliziran). ne igraju svi farmville i stavljaju slike pologolog dupeta.

možda je tebi i tvojoj kompi fb predmet sprdačine, ima ljudi koji imaju veliku korist od toga.

napravi bolju? jel imaš koju noviju floskulu, ova je izlizana? di si bio 91'?

iz kojeg bi razloga trebali raditi? zato jer imaju hrpu korisnika kojima bi dobro došlo postojanje/poboljšanje tih aplikacija? ne drže oni tržište za jaja pa da si mogu priuštit trenutni stav - imate to kaj imate, ako ne paše - jebiga.

16 godina
Hornet_93 kaže...

napravi bolju? jel imaš koju noviju floskulu, ova je izlizana? di si bio 91'?

iz kojeg bi razloga trebali raditi? zato jer imaju hrpu korisnika kojima bi dobro došlo postojanje/poboljšanje tih aplikacija? ne drže oni tržište za jaja pa da si mogu priuštit trenutni stav - imate to kaj imate, ako ne paše - jebiga.

I OPET se sve svodi na to da ovisi od developera do developera aplikacije hoće li si dati truda i napraviti aplikaciju kako Bog zapovijeda i takvu je dati u Store (tj. dati dovoljan broj kvalitetnih programera i testera koji će ispeglati aplikaciju kako spada) ili će po principu, mali market share, malo truda, pa kako ispadne ispadne. MS može soliti njima pamet koliko hoće, ali je zadnja riječ samog developera. Misliš da se MS nije potrudio pokušati dovesti Snapchat (spominjem ga jer svi pričaju kako im to NAJVIŠE fali). Da nisu u suradnji s Rudy Huynom pokušali njegov 6snap učiniti službenu aplikaciju?

Kad bi znao što je MS na ovom području (govorim o Hrvatskoj) radio da dovede neke aplikacije na svoju platformu, što je nudio, ne bi tako pričao. Naravno, developer je na kraju rekao, ne hvala, ne zanima me, da bi na kraju sami sklepali app pa je bilo problema k'o u priči.

Inače, umjesto da koristiš energiju na prepiranje sa Sumom na forumu, već si mogao otići na Store, dati ocjenu sukladnu onome koliko misliš da aplikacija zaslužuje, napisati komentar, te kliknuti na Contact developer i napisati ako želiš 100inu mailova (makar bili 100 puta copy paste istog teksta). Ovdje te nitko od developera problematičnih aplikacija čuti, samo gušiš temu i raspiruješ raspravu bespotrebno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 9:52 (WackyZG).
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Da li je moguce pokrenuti Netflix? Nikako ga u store ne nalazim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Nemam ga ni ja,možda nije dostupan u ovom regionu.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Naprimjer? Dialer je ok, messenger je ok, camera je ok, navigacija je najbolja na tržištu... U čemu je problem? Možda browser koji je malo banana ali to je to.

Dialer je s***e, nema quick search, messenger je onako, tastatura nema naš rečnik niti MSu pada na pamet da ga doda, što su stvari koje Android ima odavno. Browser mi je zapravo ok.

BTW, multitasking je ponekad koma, igram pasijans u busu, prebacim se u muzičku aplikaciju da promenim pesmu, vratim se u igru u kojoj sam upravo bio, a onda čekam nekoliko sekundi da je probudi. Opet, "šlampavi" Android to bolje radi (a imao sam Cubot GT99 koji nema ništa bolji hardware nego trenutna Lumia 640).

Ima dobrih stvari, ali kao celokupna platforma, WP mi je blago razočaranje.

17 godina
odjavljen

Dialer ima quick search, messeger radi što bi trebao, tastatura ima HR rječnik.

Multitasking radi kako treba.

BTW, govorim o Win10.

P.S. Neću se dalje raspravljati o nedostatku nekih app ili lošem radu istih od 3rd party jer mi nije odgovoreno na pitanje kako ćeš napravit app ako nemaš cijeli API. To se elegantno ignoriralo.

Ako vam WP ne odgovara, nemojte ga koristiti. Simple.

13 godina
neaktivan

Moze preporuka neke aplikacije koja bi mi prepoznala titlove na filmu ?

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

CCPlayer.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Ivan(4) kaže...

Dialer je s***e, nema quick search, messenger je onako, tastatura nema naš rečnik niti MSu pada na pamet da ga doda, što su stvari koje Android ima odavno. Browser mi je zapravo ok.

BTW, multitasking je ponekad koma, igram pasijans u busu, prebacim se u muzičku aplikaciju da promenim pesmu, vratim se u igru u kojoj sam upravo bio, a onda čekam nekoliko sekundi da je probudi. Opet, "šlampavi" Android to bolje radi (a imao sam Cubot GT99 koji nema ništa bolji hardware nego trenutna Lumia 640).

Dialer - ima quick search, u donjem dijelu ekrana stisneš na kontakte i tražiš. Ako misliš na T9, da, 8 i 8.1 ga nisu imali, 10ka ga ima i dobro radi. 

Messenger - SMS aplikacija radi kako i treba, za razliku od Androida kojih sam prešao jedno 6 - 7 različih modela i proizvođača, barem se ne počne crashati, pa moram 3rd party app za SMS instalirati. FB Messenger - developer je kriv, kao i za Viber. Wapp, Line, Telegram rade kao urice (navodno i BBM, nisam koristio ali sam čitao)

Rječnik - meni totalno nepotrebna stvar, koliko god sam na Androidu rječnike učio svom načinu pisanja i korištenju riječi, vijek bi me zeznuo. Kod mene se to gasi odmah nakon postavljanja mobitela. Nepotreban feature

Multitasking - pitanje koliko je app velik, koliko RAMa si zapunio, možda je u tom trenu igra otišla na ROM, pa dok je prebaci u RAM i otvorio, a i opet je pitanje koliko je aplikacija dobro kodirana i ima li hrpu nepotrebnog koda koji se prilikom učitavanja manifestira kao resuming. Da, ponekad i sam OS napravi glupost, ali opet, mnogo manje mi se to događa na WPu nego što mi se događalo na Androidima (koristio od 1.6 pa sve do zadnjeg KitKat - a).

18 godina
WindowsPhone - Općenito

Dobro su se setili za quick search, a još nije ni 2016 (pozdravljaju ih Androidi iz 2010., ako ne i stariji). Još samo da Desetka izađe iz bete...  BTW, ja sam pričao isključivo o 1st party aplikacijama (čak je i pasijans koji sam pomenuo MS-ov).

A telefon sam kupio skoro, pa mi se ne kupuje još jedan tako brzo. Doduše, manje od mesec dana star, a dobio sam ga (sa garancijom uvoznika) po nižoj ceni od bilo kog zvaničnog cenovnika, mogao bih ga prodati, a da ne izgubim ništa. 

EDIT: @WackyZG: to što otvorim imenik, pa njega pretražujem nije quick search; pričam o tome da krenem da unosim 92259, a da mi on ponudi kontakt po imenu wacky i kontakte čiji broj sadrži sekvencu 92259. Moj prastari LG Android iz 2010. je to imao, kao i pomenuti Cubot GT99, koji je krš od Androida koji je pre 2 godine koštao 100€. 

Radi li swipe na hrvatskom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 11:02 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

čak je i pasijans koji sam pomenuo MS-ov

potraži Random salad igrice u trgovini... 

14 godina
WindowsPhone - Općenito

sum možeš ti ne raspravljat dalje ništa, problemi su i dalje tu, a vas par se uhvatilo kao da je to normalno stanje i pravdate to razvojnim alatima, malom bazom korisnika, opravdavate koje aplikacije nisu korisne (lol?), svaljujete krivnju na developere...

a i sad tek vidim da je svako isticanje problema sustava popraćeno blagim ruganjem i vrijeđanjem i pozivanjem na offtopic. imao sam dojam da je ova tema toga oslobođena za razliku od andorid i ajfon teme.

al dobro, eod od mene

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice