WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.058.182
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito

Ovdje imaš upute :)

btw. šta mislite hoće li se u Win10 mobile riješiti problem resumnig-a?

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
17 godina
odjavljen
DommY kaže...

Lumia 925 + Windows 10 Technical Preview Build 10080

Znam da sam bio ranije obecao da cu napisati par rijeci kako se 10ka meni ponasa ali nisam stigao, pa evo ukratko moje iskustvo.

Za početak, mobitel se gasi/zasteka/resetira 2-3 puta dnevno. Ponekad ga je potrebno upaliti dugim držanjem vol down i power tipke jer drukčije se neće upaliti. Bas mi se danas ujutro desilo to zbog čega sam zaspao za na fax, iako je mobitel bio na punjaču cijelu noć.

OS je puuno sporiji od wp8.1. Ponekad nakon pritiska na start, treba čekati 30tak sekundi da bi se pojavio start (Loading...). Sporije otvara aplikacije, sporije moram pisati na tipkovnicu a time i losije radi swipe pisanje. Nakon pritiska na random tile, nakon pola sekunde ili čak sekundu se aplikacija otvori, ne odmah kao u wp8.1. Nakon zatvaranja aplikacije u multitaskingu, ponekad je potrebno stisnuti start da bi se pokazao start screen. 

Notifikacije ne rade nego kada one žele, malo da malo ne. Live tileovi također, za whatsapp tu i tamo radi, za win central, outlook, messeenger i slicno ne radi. 

Novi outlook email je super iako ne radi još kako treba, ali biti će odličan. Nova aplikacija za alarm, novi dizajn a tu je i svjetski sat, timer i štoperica.

Nova galerija je jako spora, previše učitavanja i štekavi pregled fotografija, zoom također.

Spartan nije loš, mogao bi biti jako dobar. Otvara pdfove unutar preglednika, nije potreban npr adobe reader za čitanje filea. Donja "crta" zauzima previše ekrana.

Od officea sam isprobao samo Word jer mi on najviše treba, super je ali kao i za sve ostalo ima tu još posla, ali vidi se velika promjena i napredak.

.......

Sve u svemu, jako mi se svida W10, jedva čekam da izađe. Koristim W10 na svom jedinom mobu već 10tak dana i mislim čekati slijedeći build jer kako kažu biti će dosta stabilniji. Nebi preporučio da stavljate w10 trenutno jedino ako imate dovoljno živaca. Nadam se da će novi build doći ovaj ili slijedeći tjedan. Inače se vraćam na 8.1 jer ovaj build zna dignuti živce :D

Ocjena 5/10

Napomena: ocjena je takva jer je sve usporeno i bugovito ali to je naravno normalno kad se radi o techical previewu, ako i kada bude funkcionalno kao što je sada 8.1, biti će to 10/10. 

EDIT: Zaboravio screenshoote.

Evo da se i ja javim. Ja još furam TP na svojoj l930  jer je kod mene drugačija situacija, evo primjera:

Mobitel mi se ne gasi tako često kao i tebi, tj ne gasi ne uopće ali tu i tamo zablesa, jako se ugrije i prestane reagirati na dodir - soft reset riješi stvar. To mi se desilo jedno 5-6 puta od kad sam na TP-u.

Meni povratak na start screen ne traje baš 30-ak sekundi, nekih 5-6. Swype kod dugih riječi zašteka inače je precool.

App se sporije otvaraju ali moram opet reći da i ne baš toliko sporo kao kod tebe. Doduše, neke mi se uopće ne otvaraju npr people, one drive(iako automatski upload radi bez greške), photo (do pred neki dan, odjednom je proradila).

Notifikacije mi rade isto kao i na WP8.1 - bez greške ali live tile-ovi ne. Neki rade a neki ne, na nekima ni nema ikone...

Nova galerija mi radi ok dok scrolam po slikama (upaljena je opcija da izlista i slike sa onedrive-a), nema laga ali kad otvorim neku sliku u onda malo panam i zumiran e onda je8e.

Sve u svemu, zadovoljan sam, zasada.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
Toga me strah!
Da stariji uredaji (bivsi flagship 920/925) dobiju w10 koji nece biti upotrjebljiv..
Da ce sve biti 10 puta sporije od wp8.1...
Vec se znaci u TP vidi razlika..
Nadam se da nece biti primjetna na 10tki, bar ne vise nego sto je sad, kada usporedujemo npr 920 vs 930 na wp8.1

Strah me pomislit kako ce 520/620/630 i ostali s 512 mb rama samo..
Mislim da tu i jaci cpu nece pomoci...

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

skank,mogao si malo skratiti citate :)

KISS 4 LIFE !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
x360gamer kaže...
Toga me strah!

Mislim da je ovo ipak više vezano uz to da se svima ovaj TP ne ponaša isto. Bugovit je i ovakav nekonzistentan rad OS-a je i očekivan. Radit će on kako spada na svim telefonima dok su neki fičeri i điđa miđe druga stvar.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
skank666 kaže...

Evo da se i ja javim. Ja još furam TP na svojoj l930  jer je kod mene drugačija situacija, evo primjera:

Mobitel mi se ne gasi tako često kao i tebi, tj ne gasi ne uopće ali tu i tamo zablesa, jako se ugrije i prestane reagirati na dodir - soft reset riješi stvar. To mi se desilo jedno 5-6 puta od kad sam na TP-u.

Meni povratak na start screen ne traje baš 30-ak sekundi, nekih 5-6. Swype kod dugih riječi zašteka inače je precool.

App se sporije otvaraju ali moram opet reći da i ne baš toliko sporo kao kod tebe. Doduše, neke mi se uopće ne otvaraju npr people, one drive(iako automatski upload radi bez greške), photo (do pred neki dan, odjednom je proradila).

Notifikacije mi rade isto kao i na WP8.1 - bez greške ali live tile-ovi ne. Neki rade a neki ne, na nekima ni nema ikone...

Nova galerija mi radi ok dok scrolam po slikama (upaljena je opcija da izlista i slike sa onedrive-a), nema laga ali kad otvorim neku sliku u onda malo panam i zumiran e onda je8e.

Sve u svemu, zadovoljan sam, zasada.

Također se nekad desi da prestane reagirat na dodir pa treba reset.

Start se nekada odmah pokaze a nekada ucitava dugo, kako kada.

People, onedrive i upload, galerija, sve radi kako treba i otvara samo je dosta sporo.

Od upatea mess v10 ni meni se na messengeru ne prikazuje ikona.

Čisto malo da zakljucimo razlike i slicnosti W10 TP između lumie 925 i 930.

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Zašto se meni Messenger ne može instalirati ?

KISS 4 LIFE !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

skini je rucno sa storea i prebaci na telefon
odi u store, klikni na onaj meni s tri tackice, i izaberi install local apps, ne znam kako to na hrvatskom biti, i kad tu kliknes trebalo bi da se pojavi messenger aplikacija koju odaberes da se instalira

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Indestructible kaže...

odi u store, klikni na onaj meni s tri tackice, i izaberi install local apps, ne znam kako to na hrvatskom biti, i kad tu kliknes trebalo bi da se pojavi messenger aplikacija koju odaberes da se instalira

Nemam ja te opcije 

KISS 4 LIFE !
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Ima li kakav nacin da se Lumia 900 updatea sa WP 7.8 na nesto vise? Lp

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Remzi kaže...

Nema. Microsoft je ugasio podršku u listopadu 2014 i najbolje rješenje = kupi novi mob recimo 520,630 .

KISS 4 LIFE !
14 godina
Silwncer kaže...
Indestructible kaže...

Nemam ja te opcije 

ovo iznad settings nemas?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ne.

KISS 4 LIFE !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
Remzi kaže...

Nema. Microsoft je ugasio podršku u listopadu 2014 i najbolje rješenje = kupi novi mob recimo 520,630 .

Nebih baš preporučio ići na Lumia x2x seriju, bolje je ići na nešto iz Lumia x3x serije i na 1GB RAM. :)

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

630 bi bila najbolji izbor :)

KISS 4 LIFE !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Silwncer kaže...

Ne.

Pokušaj tako da prebaciš na SD karticu i to u root SD kartice, ne u folder

13 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...

Ovdje imaš upute :)

btw. šta mislite hoće li se u Win10 mobile riješiti problem resumnig-a?

Pratio sam ove upute ali ništa našo je samo TP 10,e sad mi reci rođo kako da prekinem tj da ne instaliram to sranje???

16 godina
Silwncer kaže...

640 je future-proof, najnovija serija "x4x"

630 ima 512mb rama što će sa dolaskom win10 definitivno biti premalo (raditi će, ali upitno je kako i koje opcije će biti onemogućene)

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
lazicki88 kaže...
majstorSZ kaže...

Pratio sam ove upute ali ništa našo je samo TP 10,e sad mi reci rođo kako da prekinem tj da ne instaliram to sranje???

Nebi se smjelo dogodit ako si sve korake dobro odradio.

ovaj korak?
5. korak: Nakon što je update krenuo, odite u listu programa i deinstalirajte Windows Insider aplikaciju, te time spriječite download Windows (Phone) 10 TP.

14 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Silwncer kaže...

640 je future-proof, najnovija serija "x4x"

630 ima 512mb rama što će sa dolaskom win10 definitivno biti premalo (raditi će, ali upitno je kako i koje opcije će biti onemogućene)

Već kad smo kod x4x serije, jel ima kakih novosti za neki flagship iz MSa? Nešto da je poprilično veliko

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ne kužim to za root memorijske .

KISS 4 LIFE !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Silwncer kaže...

U rootu se nalazis nakon sto u my computeru kliknes na memorijsku karticu.

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
13 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...
lazicki88 kaže...
majstorSZ kaže...

Nebi se smjelo dogodit ako si sve korake dobro odradio.

ovaj korak?
5. korak: Nakon što je update krenuo, odite u listu programa i deinstalirajte Windows Insider aplikaciju, te time spriječite download Windows (Phone) 10 TP.

da naravno,nakon što je poceo skidat odmah sam deinstalirao windows insider

14 godina
odjavljen
Silwncer kaže...

root ti je "glavni folder"... Otvoriš SD karticu u My Comp. i imaš razne foldere tamo, ti taj file od aplikacije ubaciš u SD karticu, direkt, ne recimo u SD karticu u folder Music... Ako me kužiš... 

15 godina
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav, razmišljao sam uzeti Lumiju 930,pa me zanima kakve će biti promjene WP na WP10, koje će biti promjene? I što se tiče samog izgleda WP10?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ministar kaže...

Pozdrav, razmišljao sam uzeti Lumiju 930,pa me zanima kakve će biti promjene WP na WP10, koje će biti promjene? I što se tiče samog izgleda WP10?

Izgled start screena ce ti biti isti uz neke male kozmeticke izmjene, sve ostale app ce biti redizajnirane od temelja. Prvo ti reci sta ocekujes od WP10 uopšte, ako očekujes nesto sto mozes personalizovati ala android, neces. 

17 godina
odjavljen
.DommY kaže...

Čisto malo da zakljucimo razlike i slicnosti W10 TP između lumie 925 i 930.

E, zaboravio sam i napisati da mi lockscreen app tj opcija u settingsima ne radi. Otvori je ali bilo kakva promjena je crasha

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Dragi moji WPaši... ja se moram rastati od svoje 930ke... financijska situacija me primorala da je utopim.

Oglas.

Stanje 9/10 (malo oštećenje na frameu od pada), bijeli i zeleni backplate (zeleni nema Qi i NFC antene, samo je maska), gumeno / plastični zeleni case i prozirni plastični case + Nokia DT - 901 wireless charger (crni FatBoy). Mobitel je iz VIPa, ali ne znam da li je zaključan, pošto nitko nije imao nanoSIM s drugim operaterom da testiram. Prema Mobile operateru u Extras + Info je otključan na sve (000-HU).
Cijena 2000 kn za cijeli komplet. Zamjene me ne zanimaju, treba mi lova.

Slike ću okačiti navečer, dok se dočepam nečega s čime mogu slikati. Svi upiti pravac u PM.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 11:06 (WackyZG).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Opera Mini je sad final :)

KISS 4 LIFE !
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen