Pozdrav,
dragi forumaši/ce, dakle imam sljedeći problem:
prilikom prebaciva podataka sa kompa (Win xp SP2) na usb, desilo se nešto zbog čega se PC "zamrzo" i morao sam ga restart, i tako sam isčupao usb, restarto komp i tu je priči kraj, a problemu početak.
nakon što sam došao doma i stavio usb na svoj komp (win 7) bilo mi je ponuđeno da formatiram usb, što sam i krenuo učinit, al međutim "The dis is write protected." Druga stvar je ta što ga više nemogu niti otvoriti, jer:
Location is not available
G:\ is not accessible.
The process cannot access the file because another process has locked a portion of the file.
Desni klik na usb i properties kaže da disk nema file system, da je used i free space 0 bajta. Ukratko: usb je postao beskoristan.
Nakon što sam se prebio na google-u, forumima, programima i svemu pomalo, svaki daljnji pokušaj "popravka" me dovodi na ideju da probam čekićem.. usb je Transcend 8GB, i nema nikakvih bitnih files koje bih trebao recovery, jednostavno želim osposobit usb. Pa prije nego što ostanem bez fitilja, i polupam ga, molio bih vas dal itko ima ikakva slična iskustva i ideje/programe s kojim bih to bilo moguče popraviti.
Većinu stvari sam probao, tj sve koje sam našao i činile su mi se ok. Od safemode (pokušaja) formatiranja, preko cmd-a (pa onda i DISKPART), preko nekih desetak programa, (zadnja dva su: "MiniTool Partition Wizard Home Edition" i "TestDiks" i svi imaju sličan problem "Diks is write protected" i nemogu ništa napravit).
Ako itko ima riješenje za to, bio bih jako jako zahvalan.