- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj samo s 1 pločicom i provjeri ako ti je bios na verziji 1.8 http://www.asrock.com/mb/Intel/H55M-LE/?cat=Download&os=BIOS
Digne bios i dode do dijela di bi se trebao uaplit windows login posto imam lozinku i jednostavno se restarta..nekuzim ucemu moze bit problem koliko sam vidio maticna podrzava do 8 gigi rama a ram je ispravan jer kad stavi jendu plocicu udem u bios i vidim da je ram dole naveden i njegova memorija od 4 gige.. :((
P.S to nisam gledao,ako nije sta mi je radit..di da uopce vidim jel na 1.8 verziji? :/ onda bi ga trebao fleshat jel?
naravno da je tako, ako si dodao još jednu pločicu rama, u biosu trebaš podesiti ..neke druge ploče imaju dugme na ploči za to ..ništa strašno,spada pod instalaciju RAMa..
na koliko ti je radila pločica od 4 GB? =....
da li si dodao još jednu od 4GB ili si predhodnu izvadio i stvavio dvije 2x4GB ili si stavio kit 2x4GB ,toliko bi trebalo da se tvoja situacija bolje razumije..
mislim ako sam dobro shvatio ,da si predhodnu memoriju izvadio,i stavio kit od 2x4GB ,a ako je tako
udješ u bios i nadješ memoriju,i vidiš jel vidi obadvije pločice, i ako vidi ,preostaje ti
ili učitavanje XMP profila, ili isto to ,ali ručno u biti,odabereš 1866, u rubriku CL ukucaj 10 ,a i ostale možeš popuniti ,ali i ne trebaš (možeš ih staviti na auto,naročito ako nije tvornički par=kit)
i to bi bilo to..spremiš i kreneš..u ponovno učitavanje..
ako ti je ovo komplicirano,i nesiguran si,udješ u bios i odabereš load optimised settings ili load default settings i raditi če ,ali nečeš imati max permomance RAMa jer če takt postaviti na DDR1333,što je standardna brzina za RAMe DDR3..
nego koji je ono procesor u igri na ploči? i3 540 nativno podržava →→ Memory TypesDDR3 1066/1333 vidi link! Intel-Core-i3-540 RAM podrška
u biti savjetovao bi prvo boot (pokretanje) na 1333 taktu,a onda prema gore opisanom jer u biti unosiš overclock za RAM u postavke biosa..istina tvornički su testirane i date postavke..ali jest u biti i srži overclock RAMa..
eto toliko zasad..
mogao sam ti i kratko napisati udji u bios i ili load default setting i raditi če na 1333 ili nadji i odaberi ,odnosno unesi xmp profil 1866 i raditi če na 1866 i automatski če glavne postavke RAMa biti unešene u bios samo ako odabereš XMP profil..u suprotnom če biti na auto pa če ih bios otprilike možda pronači,a i to što nadje nije baš najpreciznije,ali radi ,no imao sam volje..biti detaljniji..
ja bi ovako prvo bi bootao na 1333 ,onda na 1866, unganged ..i onda probao ganged mode.. inače za gaming ti je dosta da rade na 1600..mada i nije neka razlika u odnosu na 1333..ako možda! dobiješ 2-3FPS sa skokom sa 1333 na 1866,tako nek ti zaboota i to je to..
naravno da je bitnije to što ideš sa 4GB na 8GB..
a glede obnove,updatea biosa jedino ako ti ulaskom u bios ne prepoznaje procesor..onda jest nužno! prema tome udji prvo u bios,a ne čekaj login i sve če svima pa i tebi biti jasno,što prepoznaje i što te traži uraditi,unijeti,odabrati, da bi i winšrot shvatio na čemu radi..
i onda če ti login na winšrot proči..
ako ti ram nije tvornički par=kit probaj prvo tako,pa javi,ima rješenja..da ne dužim za svaku moguču situaciju..
ma sve ima rješenje..pomalo..u 10min max rješeno što god da je..ako ne radi nikako ,onda čemo istestirati pločice pa idi na reklamaciju..ali otom potom..
znači:1.uđi u bios
2 ako prepoznaje procesor predji na točku 3 ,ako ne predji na udejtanje biosa,ako na stranicama ploče piše da ne podržava taj bios taj procesor,a ako podržava ,a ne vidi ga, ponovno ga montiraj i provjeri za grešku u montaži,ali ja mislim da ga nisi vadio,i da je i3 na ploči odprije koji je radio..i vjerujem da to nije slučaj..ali nas ne interesira vjerovanje nego trenutne činjenice i završni rezultat ..znači sistematično..da ne bude greške u koracima.
3 podesi RAM npr odabirom XMP profila koji če unijeti glavne postavke za DDR1886,spremi postavke i izadji iz biosa
4 ako radi čestitam,i stisni dugme "HVALA" ispod
5.ako ne radi probaj zasad ostalo gore navedeno(ima još toga u vezi voltaže,ali to ti ne bi smjelo trebati, ako je tvornički par=kit) i ako i dalje ne radi javi koji je proc sad na ploči(jel još uvijek i3 540?),koja je verzija biosa ploče pa če se riješiti..baš sve ima rješenje..pozdrav! i smireno..
odlično HVALA na povratnoj informaciji ...uživaj
Zahvaljujem na pomoci i trudu,trebalo je vremena da se ovo štivo gore napiše.. :)