Bok svima.
Evo kakvu pomoć trebam:
1.Nov sam u linux-u, totalni n00b, i zanima me dali bi mogao koristiti ubuntu uz xp, jer imam i sestru koja se jedva snađe u windowsima, pa kamoli u linax-u. Ako da, dali bi mogao na istoj particiji (imam dvije) držati windows i linux, ili je treba razdvajati? Isto tako za programe: dali bi npr. na istoj particiji mogao imati i programe za windowse i za linux, u istom folderu?
2. Sama instalacija: Dakle imam snimljen iso image na cd u (s imgburn-om). U enteru piše da treba u BIOS-u namjestiti da se komp boota sa cd-a. Kako? Neznam ni kako uć u taj bios. znam da je na svakom kompu drukčije. ja imam neki simensov (mislim da o tome ovisi, ako ne o tome onda znajte da imam intel pentium III). Onda, dali bi se po pokretanju kompa pokazalo dali hoću dignut windowse ili linux?
3. Ako mislite da nema meni smisla obješnjavat prva dva pitanje, jer ja bi htio samo isprobat linux, imam par pitanja vezana uz portable linux:
1. Kad napravim bootabilni USB, mogu li ga onda kasnije koristiti i kao normalni?
2. Dali bi svaki put pri pokretanju s USB memorije trebalo opet namještati da se pokreće s USB-a u BIOS-u?
3. U enteru također piše da se na USB spremaju sve postavke na linux-u. Dali to znađi da se spremaju i datoteke kao npr. glazba,programi i igre ili samo ono osnovno, kao pozadina i to?
Molim vas odgovorite (ali samo ako znate nešto, jer stvarno mi nije do pametovanja kojekakvih budala). Unaprijed hvala!
PS oprostite na greškama u pisanje, na tipkao sam ovu u brzini.
PPS ko odgovori, ali da koristi, dajhem rep+ ili šta već