Koju distru koristite?

poruka: 26
|
čitano: 6.234
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koju distru koristite?

Ovako,otvorio sam ovu temu da vidim koju distru forumaši koriste,i nadam se da neću dobit odgovore "ubuntu,ubuntu,ubuntu" jer to nije jedina Linux distribucija. :D Nemogu ponudit više izbora za glasanje max. je 5 :(

18 Ubuntu i Ubuntu based distre
3 Fedora
5 Arch
5 OpenSuSe
7 Ostalo
Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koju distru koristite?

valjda Debian i Debian based distre... kakav crni ubuntu ccc :)

14 godina

Ubuntu 10.04

15 godina
neaktivan
The Acacia Strain kaže...

Ne,nego Ubuntu based. Znam na šta misliš,ali ja mislim na Ubuntu bazirane distre,recimo Mint ,blackbuntu,backtrack itd....iako je ubuntu baziran na debianu :P

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Ne,nego Ubuntu based. Znam na šta misliš,ali ja mislim na Ubuntu bazirane distre,recimo Mint ,blackbuntu,backtrack itd....iako je ubuntu baziran na debianu :P

Mozda najbolje da si stavio, Debian, RedHat, Slackware based kao opcije... 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Gldt.svg

^Najbolje linux stablo ikad :)

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
17 godina
neaktivan
drnde kaže...
filipvk1000 kaže...

Mozda najbolje da si stavio, Debian, RedHat, Slackware based kao opcije... 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Gldt.svg

^Najbolje linux stablo ikad :)

tako je ;)

to je vec lista :)

13 godina
neaktivan

Oracle Linux 6...

13 godina
protjeran
Koju distru koristite?

BusyBox v1.16.1

colonello bastardo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veseli_Debeljko kaže...

Oracle Linux 6...

kako stojis s tim linuxom?

mislim, kuzim da je besplatan kod preuzimanja, al kod nadogradnji jesi placao ili?

13 godina
neaktivan
kod linuxa se ama bas NISTA ne placa
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
Suddenly Psychotic kaže...

-nije NIŠTA. Postoji Free, postoji komercijala. Istina je da se velik dio ne plaća, ali jednako postoji i komercijalni OS i software.

-navedene distre su free, nije RH , SLES/SUSE (za razliku od OpenSUSEa) itd. jednako tako i software ali je to za većinu nevažno.

-dodatno, često je pod GPL licencom software free (sama filozofija linuxa), ali to ne znači da je usluga-support besplatan. Rad i znanje se plaćaju jer vrijede. Možemo uporediti s besplatnim mobitelom (za 1kn) uz ugovor (potrošnja, zarada kroz uslugu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

prouci malo dublje situaciju kod Red Hata i navedene distre, pa onda razmisli da li ces to napisat..

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-nije NIŠTA. Postoji Free, postoji komercijala. Istina je da se velik dio ne plaća, ali jednako postoji i komercijalni OS i software.

-navedene distre su free, nije RH , SLES/SUSE (za razliku od OpenSUSEa) itd. jednako tako i software ali je to za većinu nevažno.

-dodatno, često je pod GPL licencom software free (sama filozofija linuxa), ali to ne znači da je usluga-support besplatan. Rad i znanje se plaćaju jer vrijede. Možemo uporediti s besplatnim mobitelom (za 1kn) uz ugovor (potrošnja, zarada kroz uslugu).

upravo to, zato migraciju na takve platforem nekada i nije isplativa (radi znanja jelte)

a oracle linux je besplatan samo kod preuzimanja, dok nadogradnje i daljnje koristenje uz neki support se placaju, zato sam gore postavio takvo pitanje ;)

15 godina
neaktivan
Koju distru koristite?

Bilo bi dobro da oni koji odaberu "ostalo" da kažu koja je to distra :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koju distru koristite?

Ja najviše koristim Linux Mint 12, ali imam instaliranu fedoru. Usto imam još jednu particiju na kojoj se trenutno nalazi arch, a njoj obično isporbavam razne distribucije.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.

0 0 hvala 0
16 godina
Koju distru koristite?

ja san na androidu XD

Stargate rulzzz
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Ja najviše koristim Linux Mint 12, ali imam instaliranu fedoru. Usto imam još jednu particiju na kojoj se trenutno nalazi arch, a njoj obično isporbavam razne distribucije.

Kakva je Fedora za kučnu upotrebu? Jel se lako snalazit na njoj? Jel ona ima nešto ko softver centar u ubuntuu? Jel jednostavnija za korištenje od Ubuntua,i kakva joj je funkcionalnost ( bugovi itd.)?

15 godina
filipvk1000 kaže...

Kakva je Fedora za kučnu upotrebu? Jel se lako snalazit na njoj? Jel ona ima nešto ko softver centar u ubuntuu? Jel jednostavnija za korištenje od Ubuntua,i kakva joj je funkcionalnost ( bugovi itd.)?

Ima softwer centar koji je malo drugaciji nego na ubuntuu. Nisam baš proveo nešto vremena na ubntuu pa je ne bih htio uspoređivati. Meni je bila sasvim dobra, osim što mi gnome3 nije potpuno sjeo onako u obliku bez taskbara i dekstopa pa sam sada veći dio vremena na mintu.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
15 godina
neaktivan
Koju distru koristite?

Korisitm OpenSuse i Ubuntu jednako su mi drage

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koju distru koristite?

Debian prije, sad sam na Windowsima opet, idem skinut najnoviji Debian {#}

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
_Dangerous_Lickz_ kaže...

Debian? On kolko sam ja informarian o Linuxu jako kasni za ostalim distrama,kao što su Mint,Ubuntu,Fedora,openSuse,Mandirva itd.. {#}

15 godina
neaktivan
Koju distru koristite?

Kasni, al mnoge distre su bazirane na njemu, a i ja nešta mrdam (custom-distru sklepam, al neće van)

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
filipvk1000 kaže...

Debian? On kolko sam ja informarian o Linuxu jako kasni za ostalim distrama,kao što su Mint,Ubuntu,Fedora,openSuse,Mandirva itd.. {#}

- jako kasni? Ima dobro opravdanje, radi. To je osnovna (filozofska) razlika kao kod korištenja ubuntu-LTS ili nove distre, kojim se i razlikuju useri, koji rade ili useri koji istražuju..

- Jedino (kod stabilnih-LTS distri) može iritirati podrška outofbox na najnovijem hardweru (primarno chipset i VGA), ali su za rad logičniji izbor. Naravno takva distra je 'dosadna' prosječnom forumskom/kućnom useru, njima je namjenjen Ubuntu (koji godinama vodi na toplisti distri). mint je samo varijacija, fedora testbed za RH ... jedina ozbiljna distra među navedenima je SUSE, pa bi skraćeno mogli razlikovati korisnike Ubuntua (raznih verzija i mint), SUSEa, Debiana i ostatak koji je statistički zanemariv.

Sama tema (toplista) je nepotrebna, dovoljno je baciti pogled na distrowatch ako nekog to zanima (prvih 5 distri). Radije postaviti pitanje koristite li LTS ili posljednju distru, tj vidjeti koliko je korisnika kojima je važan stabilan rad (server ili radna stanica) vs. isprobavanje i surfanje. Mada ni taj podatak ničem nebi služio..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 10:34 (ihush).
17 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

da nije debiana, ne bi ti sad vrtio taj ubuntu i bilo koju slicnu distru

isto tako, kad jednom se uhvatis debiana, neces vise s njega tako lako ;)

stabilnost prije svega

http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
14 godina
odjavljen
Koju distru koristite?

da pitam nesto vas experte, koja se distra moze pohvaliti sigurnoscu,dobro namjestenim firewallom,preventivnoscu od nenajavljenih upada.Na CERN-u su rabili dvije distre bazirane na RHEL-u  CERN i Scientific,no to ipak nije sprijecilo grcke hakere da im upadnu na servere i naprave zulum.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 0:46 (Nitro233).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to su custom distre, specijalno odradjene za takve slucajeve. njihova je bazirana na RHEL-u

evo o tome imate review ovdje:

http://linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=6700

http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice