Volkswagen Grupa zbog pada dobiti najavljuje ukida

poruka: 35
|
čitano: 7.003
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Volkswagen Grupa zbog pada dobiti najavljuje ukida".
9 godina

Aha, krivi su mnogi, vanjski faktori, nikako mi. Uprava i "menageri" natezu situaciju da izvuku jos par bonus isplata. 

Samo nikako nije kriv pad kvalitete, lim u rangu papira za pecenje kolaca, skripava jevtinjak plastika, naplacivanje svake sitnice kao extra (rezervni kotac, drugi retrovizor itd).

E sad' su Kinezi spekli zanat i dolaze na domaci teren zabiti gol, a domaci se cudom cude dok je Berlin pod artiljerijskom paljbom. 

Nesto ovako.

10 0 hvala 0
18 godina

odmah se sjetim tamo negdje 2009/2010., kad sam se zatekao u kantini firme Pecon d.o.o. u Zagrebu... firma je bila u teskom stanju, prakticki pred propascu, no za stolom pokraj mene je bila skupina od nekoliko menadzera koju su prilicno glasno negodovali i protestirali sto te godine nece biti menadzerskih bonusa... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2026 21:32 (Aldo).
Moj PC  
6 0 hvala 1
18 godina
Re: Volkswagen Grupa zbog pada dobiti najavljuje u
Sada se cude, a napucali su cijene da radnicki obiteljski auto bez da taknes konfigurator kosta 35.000€

Dodas siber, kuku i nosac za bicikle, vece felge, kameru za parkiranje i bar 1.6 motor - op 42.000€. Kroz kredit platis ga 50+

Guess what, za taj iznos mozes birat. Ili 2x svakih 5 god uzet polovnu visu klasu s 60ak tis km ako imas taj cash.

A ona prica kojom te plase “to je kinez tko zna sta ce biti za 7 godina” ..smijesno. Proseci se starom Samoborskom pa snimi parkinge mehanicara. Sve puno sjajnih auta, ili su novi ili su poceli polirati krame? A mozda su samo opsesivni kod preredovne zamjene ulja i filtera.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2026 23:44 (dado).

13 0 hvala 0
12 godina
dado kaže...
Sada se cude, a napucali su cijene da radnicki obiteljski auto bez da taknes konfigurator kosta 35.000€

Dodas siber, kuku i nosac za bicikle, vece felge, kameru za parkiranje i bar 1.6 motor - op 42.000€. Kroz kredit platis ga 50+

Guess what, za taj iznos mozes birat. Ili 2x svakih 5 god uzet polovnu visu klasu s 60ak tis km ako imas taj cash.

A ona prica kojom te plase “to je kinez tko zna sta ce biti za 7 godina” ..smijesno. Proseci se starom Samoborskom pa snimi parkinge mehanicara. Sve puno sjajnih auta, ili su novi ili su poceli polirati krame? A mozda su samo opsesivni kod preredovne zamjene ulja i filtera.

Baš sam htio nešto slično napisati. Zabrijali su da su neka premium marka. a auti im blago rečeno prosjek. Jedan usrani golf da počinje od 28 tisuća eura je presmješno. Tako da, neka im je.

Nadglednik dina
5 godina
suspendiran
Ipak je 25000€, malo su spustili, no 8ica je bio 23000..Golf 4-7.5 za ovo dvoje zgledaju kao Voyager u osnovnom paketu kaj se tice unutrasnjih materijala i lima.

2 0 hvala 0
16 godina

ali to ne sprečava magove iz uprave da si dodijele bonuse, kapa pinka i bivšima:

https://www.auto-motor-und-sport.de/verkehr/so-viel-boni-erhalten-die-vw-vorstaende-warum-ex-boss-diess-noch-mitverdient/

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Stric_Jura kaže...

ali to ne sprečava magove iz uprave da si dodijele bonuse, kapa pinka i bivšima:

https://www.auto-motor-und-sport.de/verkehr/so-viel-boni-erhalten-die-vw-vorstaende-warum-ex-boss-diess-noch-mitverdient/

Pa to je Friedmanov kapitalizam. Zato se daju otkazi da bi management dobio svoje bonuse, radnik je potrošni materijal.

Nadglednik dina
6 mjeseci

Imao 7 gtd, sjeo kod jednog susjeda u 8-icu ( službenu ), odron od interijera i auta, uz što je komentirao da je sa njime bio više na jankomiru, na servisu nego na cesti. Malo malo prdne touch screen, pa mi je znao reći vani minus ja se vozim pod klimom jer se infotainment zblesirao touch ne radi, auto upalio klimu,a on ju nemre ugasit. + da ne komentiramo cijenu za jedan hatchback.

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina

Generalno cijela VAG grupacija od vremena covida i problema s čipovima ima užasne probleme s elektronikom. Golfovi, Octavije , Scale itd. svako malo božično drvce na instrument tabli. Pa vozi u ovlašteni, pa update infotejmenta, pa opet ne radi, pa ne znaju šta i kako dalje. Pa kroz 2 tjedna opet update itd. Jednostavno ta zadnja mqb platforma ima probleme nenormalne s elektronikom i to sve od 2020. na novije. Pun forum i facebook ljudi koji imaju te aute što privat što službeno i svako malo je neko sranje s multimedijom. A da ne pričamo o škripanju plastike ko da voziš Daciu,a ne vag koncern. Imao također ko i vi kolega g7 gtd i taj auto je bio avion za g8 po pitanju interijera.

9 godina

Fantasticno sto su Nijemci, simbol industrijske proizvodnje i planiranja, i generalno The Industrijski Narod, zemlja prvog svijeta, dozvolili da postanu. Ili ih se stiskanjem i upucavanjem krivnje i mentalnim obradama 75 god "pomoglo" da postanu.

I nije to samo pitanje auto industrije, energetike, nataliteta itd. Ocito stvar vise nije odrziva i kolabira.

Dokazuje da nam stvarno svima treba jedan veliki reset i da mozda kapitalizam u sadasnjoj formi vise nije odgovor i put naprijed. Doduse ni komunizam da smo jasni. 

1 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
mazy651 kaže...

Generalno cijela VAG grupacija od vremena covida i problema s čipovima ima užasne probleme s elektronikom. Golfovi, Octavije , Scale itd. svako malo božično drvce na instrument tabli. Pa vozi u ovlašteni, pa update infotejmenta, pa opet ne radi, pa ne znaju šta i kako dalje. Pa kroz 2 tjedna opet update itd. Jednostavno ta zadnja mqb platforma ima probleme nenormalne s elektronikom i to sve od 2020. na novije. Pun forum i facebook ljudi koji imaju te aute što privat što službeno i svako malo je neko sranje s multimedijom. A da ne pričamo o škripanju plastike ko da voziš Daciu,a ne vag koncern. Imao također ko i vi kolega g7 gtd i taj auto je bio avion za g8 po pitanju interijera.

šta bi tek rekao da vidis 8.5, mislio sam da su mu vrata od kartona Probao sam neki s osnovnom opremom znaci unutra je sve u crnoj djecijoj plastici, no zato T-cross je bio s nekom srednjom opremom i izgledao je bonbon unutra i izvana u odnosu na Golfa, inace sam ljubitelj VW ali ovo su povelike razlike i štednja na materijalima na koje nemogu zazmiriti zato sam uzeo Kiu a i bila je u prosjeku po 3000-5000€ jeftinija što je sumanuta razlika!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2026 14:41 (Boris grozni).
8 godina
dado kaže...

Frend je kupio Octaviu za 43.000€.

Octaviu.

43.000€.

6 mjeseci

Jedan poznanik također i čekao ju je "samo" 14 mjeseci. 

18 godina
Hrža kaže...

Ja sam svoju u prosloj firmi cekao samo trinaest mjeseci a bila je "samo" 37k € 

10 godina
robogo kaže...
dado kaže...

Octaviu.

43.000€.

I za te novce dobiješ bugoviti poluproizvod.

Pitaj ga za 3 mjeseca jel mu upalila koju lampicu 

Zadnja koja je relativno ok je octavia 3,5 proizvedena do 2019.

13 godina

Šira slika svega ovoga je zamjena ljudskih radnika "robotima".Tehnologija je dovoljno napredna da se to može napraviti a za robota ne moraš plaćati mirovinsko,zdravstveno,bolovanja itd itd.

AI će devastirati IT sektor i srodna zanimanja a AI+robotika će devastirati industrijski sektor.

Moj PC  
3 1 hvala 0
18 godina
MEGATAMA kaže...

Šira slika svega ovoga je zamjena ljudskih radnika "robotima".Tehnologija je dovoljno napredna da se to može napraviti a za robota ne moraš plaćati mirovinsko,zdravstveno,bolovanja itd itd.

AI će devastirati IT sektor i srodna zanimanja a AI+robotika će devastirati industrijski sektor.

IT bas i ne bude nego nam bude olaksalo posao ali repetitivni poslovi bez puno pameti budu robotizirani. Security bude imal posla jer to sve treba stititi. Uglavnom posla bude i meni bude lakse. Ova sirotinja kaj razvaza za Glovo i dela na traci u tvornici bude ostala bez posla, ali ostalo ne vidim kak. Ne znam ako bude robot znal farbat zidove kak spada ili delat parket, mozda i to savladaju, vrag si ga zna.

5 godina
suspendiran
NEW_MAN kaže...
MEGATAMA kaže...

IT bas i ne bude nego nam bude olaksalo posao ali repetitivni poslovi bez puno pameti budu robotizirani. Security bude imal posla jer to sve treba stititi. Uglavnom posla bude i meni bude lakse. Ova sirotinja kaj razvaza za Glovo i dela na traci u tvornici bude ostala bez posla, ali ostalo ne vidim kak. Ne znam ako bude robot znal farbat zidove kak spada ili delat parket, mozda i to savladaju, vrag si ga zna.

Cek ti si kao u nekom IT i velis da nebudes ostao bez posla zbog ai a ja koji nisam na dnevnoj bazi gledam raspad it sektora zbog otkaza jer ih je ai zamjenio preko noci?

7 godina
Boris grozni kaže...

Cek ti si kao u nekom IT i velis da nebudes ostao bez posla zbog ai a ja koji nisam na dnevnoj bazi gledam raspad it sektora zbog otkaza jer ih je ai zamjenio preko noci?

To se on samo nada da ce to tako biti. A i bolje je biti optimist u zivotu, jer tesko da se tu nas ista pita.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2026 11:34 (SamoPitam3).
15 godina

...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
robogo kaže...
dado kaže...

Octaviu.

43.000€.

Kolko god ovo sad bio "Hot take" Skoda je otisla klasu iznad VW iako su ista grupa, cak toliko da Porsche ne daje vise skodu kao sluzbeni auto(Ako nezelis porsche liesing od 700€ mjesecno), nemozes narucit skodu, vec samo aute iz VW grupe kao Tiguan,Passat,Golf.(To mi je receno 10/2025, vjerovatno i dalje aktualno)

43.000€ je jer je vRS verzija vjerovatno, moja kad sam ju narucio 2018 je takoder bila 37000€(Narucena sa svime, osim panorame jer je ta godina imala problema s njom) ali kad usporedim ostale "sport" automobile u toj cijeni, tada 2018 godine, neces kupit ni RS-a,ni M-a ni AMG-a sa apsolutno svime, mozda ni Base model, govorim sad specificno Karavan verzije, jer mi je Karavan bio potreban zbog povecanja obitelji, inace bi osto na Gti-u.

S obzirom na inflaciju, 43000€(u DE su 35.xxxx€) za novu, pod predpostavkom Mk4.5 Octaviu da je vRS sa 2.0 motorom ne 1.5 hybridom, uopce nije pretjerana cijena.

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
6 mjeseci
NEW_MAN kaže...
Hrža kaže...

Ja sam svoju u prosloj firmi cekao samo trinaest mjeseci a bila je "samo" 37k € 

To me naposljetku i odbilo od VW grupe, T-roc 6 mj, Tiguan 10 mj, kamiq 9-10 mj. Jebote prije bi mi Rolls Royce-a isporučili. Mazdu čekao 3 tjedna samo zbog boje, mogao sam već drugi dan doma sa autom da sam htio bijeli, crveni ili cappucino ( za tom bojom čak i žalim ).

17 godina

Neka pocnu proizvodit displaye posto na svakoj povrsini u auto interijeru ih instaliraju...

Hrpu nelogicnosti su napravili kao i EU politicari...

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
6 mjeseci
Daten007 kaže...
robogo kaže...
dado kaže...

Octaviu.

43.000€.

I za te novce dobiješ bugoviti poluproizvod.

Pitaj ga za 3 mjeseca jel mu upalila koju lampicu 

Zadnja koja je relativno ok je octavia 3,5 proizvedena do 2019.

Znam da je Imbex, ali podsjetilo me na ovaj članak o Octaviji.

8 godina
Hazzard From da Hood kaže...

43.000€ je jer je vRS verzija vjerovatno

Nije vRS.

12 godina
NEW_MAN kaže...

IT bas i ne bude nego nam bude olaksalo posao...

kak misliš da ne bude... pa upravo će tu biti najveće promjene

iz druge teme vučem priču, ali to je upravo primjer da će u it branši doći do najvećih promjena

pogledaj primjere dlss5 i što ta ai tehnologija radi na primjeru igrica

za ovakve razlike u prikazu nekad bi velike firme koje su izdale prvotnu verziju igru platile nekom manjem studiju par milijuna ili par desetaka milijuna dolara da njihovih 10-20 ili 50 zaposlenika pola godine rade na staroj igri i onda predstave refresh igre i naplate ti 'novu verziju'

...ili jednostavno uključiš dlss5 i od stare igre dobiješ čabe resresh koji nit moraš platit niti čekat godinama da se odluče izbacit ga

a posljedica - hrpa ekipe koja je radila osam sati dnevno sad više neće imati posao... umjesto da plate desetke milijuna dolara manjem studiju, vlasnk igre će platit nevidiji integraciju dlss5 u staru igru i dobiti isti, možda i bolji ili neznatno lošiji rezultat 'refresha' 

i to su samo igrice, a di je sve ostalo u it

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 10:29 (picajzla0707).
18 godina
picajzla0707 kaže...
NEW_MAN kaže...

IT bas i ne bude nego nam bude olaksalo posao...

kak misliš da ne bude... pa upravo će tu biti najveće promjene

iz druge teme vučem priču, ali to je upravo primjer da će u it branši doći do najvećih promjena

pogledaj primjere dlss5 i što ta ai tehnologija radi na primjeru igrica

za ovakve razlike u prikazu nekad bi velike firme koje su izdale prvotnu verziju igru platile nekom manjem studiju par milijuna ili par desetaka milijuna dolara da njihovih 10-20 ili 50 zaposlenika pola godine rade na staroj igri i onda predstave refresh igre i naplate ti 'novu verziju'

...ili jednostavno uključiš dlss5 i od stare igre dobiješ čabe resresh koji nit moraš platit niti čekat godinama da se odluče izbacit ga

a posljedica - hrpa ekipe koja je radila osam sati dnevno sad više neće imati posao... umjesto da plate desetke milijuna dolara manjem studiju, vlasnk igre će platit nevidiji integraciju dlss5 u staru igru i dobiti isti, možda i bolji ili neznatno lošiji rezultat 'refresha' 

i to su samo igrice, a di je sve ostalo u it

Istom logikom mozemo reci da su bageri unistili trziste radnika koji kopaju s lopatama. Ti ljudi koji sad nesto rade budu radili isto sa AI, radili budu brze i lako moguce kvalitetnije. AI je alat koji ne moze sam od sebe odraditi posao. AI nije Bog, potpises ugovor i AI odradi. Netko mora reci AI kaj da radi, kak i pisat promptove. 

IBM je bil otpustil sam cital 5000 radnika ili 500, nije bitno. Otpustili su radi AI i porasao je biznis do te mjere da su te iste ljude morali natrag zapostliti jer ovi kaj su ostali nisu stizali radit. Sad je tih 500 ili 5000 opet na poslu, pod uvjetom da znaju baratat sa AI i ostvarena je dodatna vrijednost te su ljudi ponovo na poslu.

AI je alat i svi koji se nauce sluziti istim budu imali posla a ovi koji sjede na rukama budu ostali bez posla. Industrijskom revolucijom je masu ljudi ostalo bez posla i ljudi su poceli raditi u tvornicama. Izumom kombajna je masu stoke zavrsilo u klaonici i ljudi mogu obraditi 100000x vece povrsine. Izumom automobila su ticuse kovaca i proizvodaca potkova ostali bez posla, a konje su pretvorili u ljepilo. AI nije problem i ako nisi panj AI je tvoj najbolji kolega na poslu.

Ako stvarno mislite da je AI smrt i da nas bude unistio onda investirajte u AI dionice pa kad AI zavlada svijetom imali budete dovoljno kapitala za kopat nos do smrti.

2 tjedna
protjeran

Bye bye VW

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2026 10:23 (Pajdo25).

1 0 hvala 0
16 godina

nemoj tako, sad će te internetska Liga Pravednika prosvijetliti o ulozi FauVea u razvoju Čovječanstva...

Ju je je? Je ju je!
12 godina
NEW_MAN kaže...

Istom logikom mozemo reci da su bageri unistili trziste radnika koji kopaju s lopatama. 

ha čuj, u toj analogiji ako si ranije plaćao 20-30 radnika s lopatama, onog trena kad nabaviš bager njih 80-90% dobiva otkaz

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice