Pizduljci
Sve više glasina da Sony odustaje od prebacivanja
- poruka: 18
- |
- čitano: 2.709
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cuj to eksluzive a ima igara po 20-50milijona prodanih primjeraka
..pa nek razmisli malo koja je to bačena lovica
Pošteno....
Čekaj, kako je 50 miliona primeraka loše? 50M * $60 je tri milijarde. To je loš učinak?
Kaj one 3 ekskluzive koje su izašle za PS5 ? 
Čekaj, kako je 50 miliona primeraka loše? 50M * $60 je tri milijarde. To je loš učinak?
Ne znam o kojoj igri govoriš, ali nema šanse da ti ta matematika štima.
Naravno da 50m nije loš rezultata, ali ako možeš postići 100m to mi zvuči bolje.
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Osnovna cijena je 70€. A sigurno se svih 50m nije prodalo po toj cijeni. A bome niti ne znam koja bi to igra bila da se samo na PS5 prodalo 50m primjeraka iste. To mi isto zvuči ko brojka izvađena iz guzice.
Možda sam pogrešno razumeo šta je hteo da kaže.
Neznam koliko moze biti tesko, Sony prodaje neku igru samo na svojoj konzoli, ta se igra proda samo na njoj u cca 5-10-20-50-100milijona, na pc 0 gdje imas preko milijardu korisnika, trebas biti debil...
Dobiješ više novca po prodatoj kopiji (zbog cena, rasprodaja, načina na koji se deli kolač...), imaš manje piraterije, ojačavaš ekosistem (jaka ekskluziva motiviše ljude da izaberu tvoju platformu, široka rasprostranjenost platforme znači da će veliki broj ljudi kupovati ono što ti nudiš, i plus ti donosi novac od udeola od prodaje igara drugih izdavača). Slična logika kao i sa Appleom i njihovim forsiranjem ekosistema.
Neznam koliko moze biti tesko, Sony prodaje neku igru samo na svojoj konzoli, ta se igra proda samo na njoj u cca 5-10-20-50-100milijona, na pc 0 gdje imas preko milijardu korisnika, trebas biti debil...
prodaja PS5 igara za sobom vuce i prodaju konzola, certificirane ne-jeftine periferije, PS+ i cijeli jedan ekosustav, vendor lock-in i kondicioniranje korisnika da kupe i iducu konzolu.
doduse, jel to ima financijskog smisla? nemam pojma
prodaja PS5 igara za sobom vuce i prodaju konzola, certificirane ne-jeftine periferije, PS+ i cijeli jedan ekosustav, vendor lock-in i kondicioniranje korisnika da kupe i iducu konzolu.
doduse, jel to ima financijskog smisla? nemam pojma
Pa samo gta 5 se prodao u preko 30milijuna na PC, kakav to eko sustav moze pokriti a igru vec imas napravljenu, igre izlaze konstantno..Jasna mi je naknadna prodaja na pc ali bas da se ukine mi nemoze nikako biti jasna.
Razumijem što Sony želi postići s ovim, ali gameri su inače čudna sorta, tako da je stvarno teško reći koliko je to dobar ili loš potez. To će vrijeme pokazati. Bez nekih stvarno jako, jako dobrih ekskluziva, to bi mogla biti promašena odluka. Kao prvo, većina ljudi ima „volim te / mrzim te“ odnos prema ekosustavima bilo koje vrste. Uvijek imaš barem oko 10% kontraša koji će iz inata prijeći na drugu platformu te oko 20% onih zagriženih fanatika koji će se u to zaklinjati kao u sveti gral. Mislim da mi koji spadamo u ostatak trebamo tražiti onu tzv. „zlatnu sredinu“ između svega toga (znači svega pomalo
). Živi bili pa vidjeli
i nije neka steta bas su mi bezvez te njihove igre...npr spiderman 2..dosadno i bezveze...jedino sto mi se je svidjela je gow ali i tu su počeli opako kenjat
Jasna mi je naknadna prodaja na pc ali bas da se ukine mi nemoze nikako biti jasna.
Pa ni ne može ti biti jasno kad nemaš uvid ni u 0.0001% poslovanja neke kompanije nego lupaš napamet.
Jel ti misliš da kompanija kao Sony nije provela hrpu analiza i proračuna i došla do zaključka šta se njima više isplati i zbog čega, te na koji način će zaraditi više?
Ili misliš da to funkcionira tako se neki direktor jedno jutro probudi i bubne neku odluku?
Šta god da odluče, to je zato što će na taj način zaradit više, i to je sva filozofija.
Ja vjerujem da su razlog Steam Machine i novi Xbox koji će vrtijeti i PC igre,da Sony nastavi izdavati za PC to bi značilo kraj za njih u takvom tržišnom okruženju.
Pošto imam PC,Ps5 Pro,NS2 i Series X meni je kompletno svejedno gdje će tko izdati igru 🥂
Jasna mi je naknadna prodaja na pc ali bas da se ukine mi nemoze nikako biti jasna.
Pa ni ne može ti biti jasno kad nemaš uvid ni u 0.0001% poslovanja neke kompanije nego lupaš napamet.
Jel ti misliš da kompanija kao Sony nije provela hrpu analiza i proračuna i došla do zaključka šta se njima više isplati i zbog čega, te na koji način će zaraditi više?
Ili misliš da to funkcionira tako se neki direktor jedno jutro probudi i bubne neku odluku?
Šta god da odluče, to je zato što će na taj način zaradit više, i to je sva filozofija.
A Concord igra? Ulupali 700 miliona i skoro 4 godine, i ugasili igru, jako su dobro iz analizirali
inace trebas biti strucnjak da zbrojis 2+2, poneki filozofi su odveli multinacionalne kompanije u bankrot