Nemojmo zaboraviti šrafciger koji drži šrajbu, bez toga Yugo nije bio Yugo, pa i Stojka.
Nemojmo zaboraviti šrafciger koji drži šrajbu, bez toga Yugo nije bio Yugo, pa i Stojka.
hahaha, da, al to je bilo pod normalno
meni kolega dan danas ima šarafciger koji drži šajbu u starijoj seat ibizi
jednom nisam niti gledao i počeo vrtiti ručkicu, palo staklo i šarafciger, a kolega skoro u plač, trebalo mu je vremena i vremena da namjesti šarafciger da drži i ne pada
... Kinezi budu od sljedece godine jeftinije proizvodili i prodavali EV modele od ICE. ...
Ne vidim kako je to moguće, osim da se ICE modeli drastično veštački poskupe, što se doduše već dešava (barem je u EU situacija kad sam poslednji put čitao o tome bila da se na električnim vozilima gubi novac, a da se to nadoknađuje podizanjem cena ICE vozila). Ako su Kinezi to preokrenuli, i ako još to uključuje nove, bezbedne baterije kojima su se pohvalili pre par dana, kapa dole i samo napred, ali ne verujem dok ne vidim.
Što kolega reče kad bi ti prnula žarulja od svjetla samo si morao otvoriti haubu, promijeniti žarulju i bok, danas gledaš youtube videa kako rastaviti pola prednjeg dijela automobila da možeš nekako zavući ruku i opet radiš na opip.
A Fordovi su ipak bili klasa ohoho iznad Zastava, ipak je to njemačka lađa, za razliku od domaćeg "magareta" iz Kragujevca 😁
P. S. Koliko znam u doba Ante Markovića i njegovih "reformi" novi Yugo se mogao kupiti za 4000-5000 dem, neke makcinacije s tečajem dinara, stariji i iskusniji će to znati bolje.
Ne vidim kako je to moguće, osim da se ICE modeli drastično veštački poskupe, što se doduše već dešava (barem je u EU situacija kad sam poslednji put čitao o tome bila da se na električnim vozilima gubi novac, a da se to nadoknađuje podizanjem cena ICE vozila). Ako su Kinezi to preokrenuli, i ako još to uključuje nove, bezbedne baterije kojima su se pohvalili pre par dana, kapa dole i samo napred, ali ne verujem dok ne vidim.
Moguće je. Primjer: kineski proizvođač najavi kompaktni električni automobil namjenjen za prodaju u USA. Dobije sve pohvale što se tiče izvedbe, ali negativnu ocjenu po pitanju cijene: $26.000 (Kinez, to nitko ne kupuje po toj cijeni). Kineski proizvođač odgovori spuštanjem cijene na $16.000. Kako? Tako da izvadi bateriju koju moraš rentati i izmjenjivati na njihovim stanicama (baterija se izmjenjuje u podnožju vozila).