Nvidia ulazi na tržište PC procesora

poruka: 10
|
čitano: 2.243
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia ulazi na tržište PC procesora".
5 godina
suspendiran

Procesori su Intelovi ne Nvidijini
Mislim da na njima rade vec 2 godine..spominjale su se i konzole i handheldi bit ce svega od zelenih i plavih u narednih par godina!

1 0 hvala 0
13 godina

A Tajvan ovisi o Nizozemskom proizvođaču strojeva kojim se prave čipovi, a Nizozemci ovisi o Njemačkom proizvođaču zrcala bez kojih njihovi strojevi ne rade. Sad je pitanje o komu ovise Njemici? Tehnološki, ne politički.

42
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 12:01 (markoBT).

1 0 hvala 1
18 godina

Znači Intel nije u top 10? A da li je bar u top 100?

Moj PC  
0 1 hvala 0
5 godina
suspendiran
Re: Nvidia ulazi na tržište PC procesora
segregator kaže...

https://companiesmarketcap.com/

11 godina

Intel ulazi sprijeda a Nvidia odozada

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
ZGamer kaže...

Intel ulazi sprijeda a Nvidia odozada

rvacki: "sazada"

4 godine

Što Kinezi ne uđu u proizvodnju procesora za Desktop računala, bar su oni usvojili tehnologije ?

Kako su uspjeli s mobitelima, tako bi mogli i s grafičkim karticama, desktop procesorima pa da nam cijene budu malo niže.

合気道 五段
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Boris grozni kaže...

Mislim da na njima rade vec 2 godine..spominjale su se i konzole i handheldi bit ce svega od zelenih i plavih u narednih par godina!

Arm procesori nisu Intelovi, jer Intel ekipi iz ARM-a plača licencu za korištenje ARM arhitekture po želji itd.

Danas svaka šuša dizajnira ARM SoC, a Nevidija ionako nije kupila cijeli Intel pa i nema X86 CPU licence pa ne može izbaciti klaisčan X86 CPU kao Intel i AMD.

Dakle što če Nevidija izbaciti, još jedan ARM SoC na recimo trulim Windowsima koji ionako ništ ne valjaju(osim osnovne multimedije+office itd) u kombinaicji sa ARM procesorima.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/opca-rasprava-o-procesorima-cpu/302472.aspx?page=66&jumpto=6913364&sort=asc&view=flat

Narode veseli se, ali čemu zapravo Windowsima na Nevidija/ARM procesorima, hm ili kaj zapravo opet nekakvoj Linux distri na Laptop ARM procesorima.

segregator kaže...

A hebiga, netko ih je gadno zahebo ili navodno je krivac AMD+koš Intelovih debilnih poslovnih poteza tokom godina.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 15:29 (rambox).
5 godina
suspendiran
Zaporožac kaže...

Što Kinezi ne uđu u proizvodnju procesora za Desktop računala, bar su oni usvojili tehnologije ?

Kako su uspjeli s mobitelima, tako bi mogli i s grafičkim karticama, desktop procesorima pa da nam cijene budu malo niže.

Kako ce kad su zapeli na 7nm, nemaju strojeve nisu usvojili ništa, pokušali su raznom špijunažom pa su kažnjeni.

rambox kaže...
Boris grozni kaže...

Arm procesori nisu Intelovi, jer Intel ekipi iz ARM-a plača licencu za korištenje ARM arhitekture po želji itd.

Danas svaka šuša dizajnira ARM SoC, a Nevidija ionako nije kupila cijeli Intel pa i nema X86 CPU licence pa ne može izbaciti klaisčan X86 CPU kao Intel i AMD.

Dakle što če Nevidija izbaciti, još jedan ARM SoC na recimo trulim Windowsima koji ionako ništ ne valjaju(osim osnovne multimedije+office itd) u kombinaicji sa ARM procesorima.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/opca-rasprava-o-procesorima-cpu/302472.aspx?page=66&jumpto=6913364&sort=asc&view=flat

Narode veseli se, ali čemu zapravo Windowsima na Nevidija/ARM procesorima, hm ili kaj zapravo opet nekakvoj Linux distri na Laptop ARM procesorima.

segregator kaže...

A hebiga, netko ih je gadno zahebo ili navodno je krivac AMD+koš Intelovih debilnih poslovnih poteza tokom godina.

Intel radi arm za nvidiju, zeleni placaju naknadu...

4 godine
Boris grozni kaže...
 Kako ce kad su zapeli na 7nm, nemaju strojeve

Pa i moj "Amerikanac" i7 14 700k  je na 10nm proizvodnom procesu, a odličan je.

Zamisli kakav bi bio da je na 5 nm 

合気道 五段
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice