Nestašica RAM-a mogla bi ugasiti proizvode, pa čak

poruka: 11
|
čitano: 3.035
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nestašica RAM-a mogla bi ugasiti proizvode, pa čak".
15 godina

Kakva predivna accidental renaissance na portalu...

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

podsjeća me to na ovu priču

4 0 hvala 0
7 godina

iphone 12 pro kupljen kao izložben u veljači prošle godine...300E...evo godinu dana ko novi...slobodno može naredne dvi ili tri godine...mislio uzeti PC za back to master race...sada odustajemo do daljnjeg...nije od glavu...ustvari ako bi zalomilo i PS5 pro padne ispod 649...onda rađe PS5pro...mada imam PS4 pro i meni s obzirom na životnu situaciju i više nego dovoljno....2020 kupio Sony tv flagship 65"...12000kn...eno 3 godine ugašen...desila se rječanka:)...sad sam u RI...sad u ožujku uzimam dji action 6...u prosincu kupio 1TB uSD za 90E...sad je 220E...u istom dućanu

mene ne pogađa....bolje za izdavače igara...morat će se potruditi da max iskoriste postoječi hardware

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina

Napokon če programeri morati pisati bolji kod, koji troši manje memorije,
do sada su se programeri pravdali , "memorija je jeftina koga briga".
Napokon če servisi početi popravljati elektroniku.

Stvarno, ponašamo se kao svinje i ovo smo zaslužili.

7 0 hvala 0
9 godina
Re: Nestašica RAM-a mogla bi ugasiti proizvode, pa
goran022 kaže...

Lukovice ili RAM, cilj je isti. Rjesenje takodjer. 

Drzmo novcanike u dzepu, nekada je neaktivnost najbolji lijek.

Iluzija potrebe da se nesto napravi po nekom pitanju je nekada najveca greska. 

4 godine
Gebirgs kaže...
goran022 kaže...

Osim kod nekretnina...

4 mjeseca
Gebirgs kaže...

Je, i kako je onaj "ne kupujmo barem jedan dan u tjednu" protest prošao?

Niti dva tjedna nije trajalo.

9 godina
gnautix kaže...

Osim kod nekretnina...

Za sada. 

Kako je krenulo ima da dodje do "eventa" pa da se sve sroka. 

Za vrijeme WW2 kokoš je vrijedila bogatstvo a stvari idu kruzno. Ergo. 

10 godina
Ekonomija živi u ciklusima. Svi su se kladili u rast, ali stvari ne idu tako. Možemo očekivati pad, čak recesiju.
A kad je tako, onda se stežu remeni, pa u ovon slučaju i mobiteli, računala, konzole mogu biti dobri i više godina. Kupci će smanjiti kupovinu. A neki proizvođači bi mogli biti gadno pogođeni. Pa i propasti.
A što tek reći na AI balon koji se napuhuje već par godina. Kad to pukne bit će veselja posvuda. Kao dot com ranih dvijetisućitih. Ali, neće me čuditi. Ciklusi nisu nikad zakazali. Neće ni sad.
Life is jazz. Play it cool.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2026 17:42 (Macumba).
Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina
Macumba kaže...
Ekonomija živi u ciklusima. Svi su se kladili u rast, ali stvari ne idu tako. Možemo očekivati pad, čak recesiju.
A kad je tako, onda se stežu remeni, pa u ovon slučaju i mobiteli, računala, konzole mogu biti dobri i više godina. Kupci će smanjiti kupovinu. A neki proizvođači bi mogli biti gadno pogođeni. Pa i propasti.
A što tek reći na AI balon koji se napuhuje već par godina. Kad to pukne bit će veselja posvuda. Kao dot com ranih dvijetisućitih. Ali, neće me čuditi. Ciklusi nisu nikad zakazali. Neće ni sad.

Navodno da ne če puknuti AI balon , več če prije njega puknuti balon intelektualnih poslova, dakle svi poslovi koji su vezani uz informacije i obradu istih, biti če zamijenjeni umjetnom inteligencijom. Kaže Elon Musk. Dok če fizički poslovi biti sigurni još neko vrijeme, barem dok ne razviju robote koji bi trebali naposljetku zamijeniti i fizičke poslove. Fizički poslovi poput vodoinstalatere, keramičara, električara, ...

Kada sve poslove zamijeni AI plus roboti, mi ljudi čemo raditi što nas volja, i  za  to dobivati UBI (Universal Basic Income). To če biti distopija, kažu neki. Na primjer postoji eksperiment sa miševima koji su imali sve uvijete i sve džabe čija se zajednica naposljetku raspala. Ljudi če se morati pomiriti s time da strojevi bolje od njih privređuju uvijete za život, hranu, i ostale potrepštine, te ako ne bolje, onda brže i konkurentnije misle. Dakle ako smo mi ljudi poput miševa, onda možemo očekivati raspad sistema.

7 godina

ne moš bilivit

kingston canvas go plus 1TB...u prosincu 2025 90E...sad u istom dućanu 220E

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice