Ako pošaljemo naš Dream Team (Bulj, Dalija, Dabro, Miletić, Bratulica) da ode na ručak, moglo bi tu biti potencijala. Ajmo gledati na to kao priliku.
Macron: "Nikola, moramo razgovarati o smanjenju emisija CO2 i prelasku na električne romobile u Parizu."
Bartulica: "Emmanuel, pusti sad romobile. Jesi ti kad probao parkirati crveni Ferrari u uskoj ulici dok te snimaju? E, to je stres koji tvoja birokracija ne pozna. Kakva struja, kakvi bakrači, daj mi nešto što troši 20 litara i mami poglede."
Ursula von der Leyen: "Gospodine Bulj, kako vi gledate na Frontex i integrirano upravljanje granicama?"
Miro Bulj: "Čuj Uršula... Kakav Frontex, kakvi senzori? Dok vukovi kolju janjce po Dinari, vi tu pijete čaj! Ja bih to riješio narodnom stražom. Da vidiš kako migrant skreće kad vidi mene u sinjskoj odori s kuburom! I dajte više tu vodu iz Cetine, ožednio sam od tih vaših strategija!"
Friedrich Merz: "Gospodine Dabro, kako planirate uskladiti kurikulum s potrebama tržišta rada?"
Dabro: "Friedriche, prijatelju, ti previše kompliciraš. Ja sam diplomu rješavao duže nego što ti vladaš Njemačkom, i što mi fali? Bitno je da se mi razumijemo ko ljudi. Što će ti tri godine studiranja kad možeš sve naučit u hodu... ili u tri dana pred rok. Idemo mi na janjetinu, tu se peče pravo znanje."
Keir Starmer: "Mi se fokusiramo na ozbiljne objave putem službenih kanala komunikacije..."
Miletić: "Keire, brate, ti si u prošlom stoljeću. Jesi bacio koji TikTok iz teretane? Gdje ti je objava o tome kako te Bog voli dok radiš zgibove? Ljudi ne žele politiku, ljudi žele tvoj znoj, tvoju emociju i barem tri storyja o tome kako si pobijedio demone dok si doručkovao avokado. Zapratite me za još savjeta o duhovnom leadershipu!"
Mark Rutte: "U Nizozemskoj imamo stroge protokole o transparentnosti..."
Dalija Orešković: (vadi fascikl od 400 stranica i udara njime o stol) "Gospodine Rutte, vi ste svi u sukobu interesa sami sa sobom! Dok vi jedete taj skupi losos, niste ispunili imovinsku karticu za ovaj ručak! Gdje je račun? Tko je platio vino? Sve ću vas prijaviti povjerenstvu, a tebe Miro, posebno, jer nisi prijavio opanke kao službenu opremu!"
Nakon deset minuta ovakvog "ručka", Macron bi vjerojatno zatražio azil u Laosu, a Merz bi se povukao u samostan. Naš Dream Team bi na kraju vjerojatno uvjerio Ursulu da se G7 iduće godine održi u Sinju, uz napomenu da "nema potrebe za dnevnim redom, bumo nekaj rešili usput".