ja deinstalirao Outlook za svaki slučaj
. I instalirao Thunderbird. Copilot je najbolji način da te nadziru, pogotovo mailove
Copilot bi vas mogao "zaskočiti" kad god otvorite
- poruka: 13
- |
- čitano: 3.549
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja deinstalirao Outlook za svaki slučaj
. I instalirao Thunderbird. Copilot je najbolji način da te nadziru, pogotovo mailove
vindoze uzimaju fuckin screenshotove... mislim da je to i vise nego dovoljno da ih se odfuka za stalno... p.s. da znam da je to momentalno opt-in, ali svejedno je govnarija
Mučko Đubre
evo ja, paralelno sa chrome
uvatio naviku dok smo još žena i ja koristili komp, pa da ima svatko svoje, a koristim ga i dan danas doma za surfanje, dok na poslu koristim chrome... niki problem prebacivat se s jednog na drugi
Ali morali su te Windowsi pitati pristaješ li na to... Meni se pojavio upit želim li uključiti "Sjećanja" (u prvi tren me zbunio naziv, ali shvatio sam iz opisa
).
evo ja, paralelno sa chrome
uvatio naviku dok smo još žena i ja koristili komp, pa da ima svatko svoje, a koristim ga i dan danas doma za surfanje, dok na poslu koristim chrome... niki problem prebacivat se s jednog na drugi
I ja. Čisto iz razloga šta najmanje cica ovu mizernu bateriju od 48WH na jakom laptopu. Svi drugi su žderači baterije, pogotovo Firefox koji koristim kad sam na "struji". To govno zvano Chrome ne podnosim organski...
A taj novi indijski poluproizvod Outlook, mislim da koristi samo onaj tko mora. A tek njegovo naprasito instaliranje bez dozvole korisnika! Jednostavno pregazi Poštu i Kalendar, koja je bila kud i kamo bolja aplikacija. Trebalo mi je dugo da ga obuzdam i trajno uklonim. Thunderbird nije loš, ali kao da je ostao u nekom davnom vremenu i izgledom i opcijama...Našao sam rješenje u Blue mail-u. pa kvragu"
koji je to točno update? pitam jer mi se redovito sve ažurira na svim računalima i nisam nikad vidio recall, copilot i sl. gluposti
Meni je Outlook bio sasvim ok dok nije počeo izvoditi gluposti i filtrirati dolazne mailove svojevoljno. Provjerene "moje šaljitelje"
mailova je rokao u spam ili uopće ih nije doživljavao/primao.
Slanje maila s datotekom je postala noćna mora, jednostavno izbaci nekakav error da ne može poslati mail i onda kada ti probaš više puta isti mail poslati, on ih ipak sve pošalje odjednom nakon 12-ak sati.
Thunderbird sam počeo koristiti prije mjesec-dva i živcira me samo to što ne može raditi "tiho" kao Outlook, znači da prilikom paljenja kompa on se upali i upozorava te za dobiveni mail. Ručno sam ga morao forsirati kao startup program i onda ga minimizirati svaki puta kada pokrećem komp, malo frustrirajuće ali ok.
Nasilna integracija AI-a u svaki segment informatičkoga korištenja po meni ništa nije dobro donijela i frustrira što se nikako ne možemo vratiti na stare funkcionalne postavke. YT i AI algoritmi ponuda videa su totalno upropastili YT.
Vidim i Facebook s preporučenim javnim objavama devastiraju odjeljak osobnih grupa generičkim preporukama koje korisnik ne želi vidjeti u toj mjeri da su grupe postale neupotrebljive za većinu FB korisnika koji FB upotrebljavaju samo zbog grupa.
Ma ima toga koliko god hoćeš, mogao bih o tome pisati tri dana.
Ali morali su te Windowsi pitati pristaješ li na to... Meni se pojavio upit želim li uključiti "Sjećanja" (u prvi tren me zbunio naziv, ali shvatio sam iz opisa
).
Ma u pravu si, ali i samo pitanje sam dozivio kao uvredu. :D
A zamisli koliko ljudi nece ni razmisliti puno i isklikati next-next, pogotovo "Sjecanja"...ono jos zvuci nevino i nostalgicno.
koji je to točno update? pitam jer mi se redovito sve ažurira na svim računalima i nisam nikad vidio recall, copilot i sl. gluposti
Ne znam iskreno, tek kupio Asus laptop, instalirao sve i nije odmah bilo. Nakon sto sam napravio onaj veliki post-install update svega, pojavilo se.
A copilot sam jedva uklonio, moras ici u onaj dodatni meni add/remove windows components.
Btw, ovo je bio Windows 11 Home, po defaultu dosao na laptopu.
Bokte neče, danas sam probao Outlook koji je došao sa Windows 11. Namjestim e-mail , ok, kliknem poštu da se izbriše , ništa se ne događa, i tako 10 puta, ništa.
Odem na Deleted folder kad tamo 10x ubačena jedna te ista poruka.
Jel to netko Vajb kodirao, stvar je neupotrebljiva.
U subotu mi je bila friška instalacija win 10. Nakon instalacije obavezno de install outlooka, copilota i još kojekakvih aplikacija. Instalirao VLC, Mozillu i Thunderbird. S windowsom sada imam politiku da ako ja to nisam instalirao a pojavi se samo i još k tomu bude aktivno bez mog dopuštenja brišem i to Revo Uninstallerom