Čitatelji biraju - najbolji u 2025. godini: Miš

poruka: 5
|
čitano: 4.178
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Čitatelji biraju - najbolji u 2025. godini: Miš".
3 mjeseca
Imam neki reklamni bežični miš sa debug konferencije, i na njemu piše : APIS IT.
Toliko od mene.
Nemojte me više ništa pitati...
typing... scrolling...
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina

‘nije važno je li mačka crna ili bijela, važno je da lovi miševe’

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

G502 (Lightspeed), forever and ever. 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina

Kod mene je uvijek u igri neki jeftini Logitech. Mali, lagan, samo s dvije tipke i kotačićem. Ne trebam i ne želim ništa više ni bolje. 

Dapače, višak tipaka mi je samo problem zbog slučajnog pritiskanja i onda češkanja iza uha koji vrag sam napravio. 

Nisam gamer pa mi brzina i preciznost miša nije važna.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Stavio sam MXmaster 4 jer vjerujem da je korisnički za mene najbolji - koristim doma stariji mx master i ono što radi, radi ok.
Ono što moram primjetiti je nesretna uporaba silikona na svemu i svačemu, silikonski gripovi i premaz su najveće zlo, a stavljaju ih na najskuplje komponente koje se diraju rukom. 
Zašto to mrzim; nakon par godina to se razgrađuje i pretvara u ljepljivu masu koju se neda pošteno ni odguliti ni oprati ni skinuti. I to se razgrađuje koristili vi to ili ne.
Pisao sam o tome čak našoj euro zastupnici jer to smatram namjernim "programmed obsolence" jer nema šanse da proizvođači neznaju što im radi taj silikon.
Naime, MX masteru je tako to *ovno uspjelo smrdati i nekakav senzor na palcu, koji je miš učinio neispravnim(zašto jedan switch kompletno bliokira miša nemam pojma).
Recept na netu je bio razšarafiti miša i raskopati to raspalo silikonsko smeće oko switcha i odonda dalje normalno radi, taj switch i tako nije presudan. 

Još je gore kad ti se i skuplji uređaji pretvore u ljepljivu prašino-dlakolovku. To mi se tako dogodilo sa 3dconnexion SpaceMouse Pro koji je debelo preko 400€, 
wacom Intuos Pro L gripom na olovci (koji je debelo preko 500€ ) i nebrojenim jeftinijim gadgetima koji nisu toliko skupi ali nerviraju (npr podloga za dlanove na tipkovnicama)
-usput, kupio sam i novi miš logitech G502x (jer se na starom također grip pretvorio u ljigavu ljepljivu masu) i skužio da je sada lošije napravljen s manje dijelova

(nema više metalni skrol kotačić nego naravno plastiko silikonski, nema pleteni kabel, nema spremnik za kontrolu težine, nema osvjetljenje) u odnosu na stari g502 hero, i to nebi bio problem (osim prokletog silikona) da je jeftiniji. Ali JE SKUPLJI.
Dakle neznam kako to nazvati; skimflation ili shrinkflation. Mislim da ću početi kupovati kineske "replike", jer ovakav odnos prema dugogodišnjim (a i novim) korisnicima je 

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice