Meni su rekli u applu da Telemach ne podržava 5g za apple uređaje...pitao sam sad u telemachu i rekli su provjeriti sa tehničkom službom i čekam odgovor...
Apple mora dati odobrenje - gledano s tehničke strane. Telemach nema odobrenje ni za VoLTE ni za 5G, za ništa.
https://support.apple.com/hr-hr/HT204040 - vidi...
Samo A1 i HT imaju uvjete.
VoLTE mogu ukljuciti i upozori me da mreza nije certificirana prilikom uključenja. Za 5G nemam opciju da ga uključim u menu-u...u apple-u su rekli da to treba omogućiti operater na SIM kartici i da mora biti implementirano sukladno propisanom standardu proizvođača uređaja. Očito za Android je SIM dobro konfiguriran, jer istu karticu kad ubacim u samsung uređaj imam 5G, za razliku od iPhone-a.
Štoviše, menu u mobitelu "mobile data opions" se "skida/učitava" sa SIM kartice, a nije dio OS-a mobitela. pokazao mi je to u apple-u tako da je ubacio drugu sim karticu u mob i taj menu je izgledao potpuno drugačije, bez paljenja/gašenja uređaja.
Javim baš što će mi reći tehnička podrška od Telemacha...do sad sam mislio da nemam 5G, jer mi nije u mobilnoj tarifi, tak da mi nije velika drama.
Ali da reklamiraju 5g u tarifi, a nemaju implementaciju za Apple, to nisam očekivao. :)