Vaši rezultati-Speedtest.net
- poruka: 1.939
- |
- čitano: 650.549
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može li mi netko objasniti velike razlike u DS i US između domaćih servera i inozemstva.
Koristim Magic net optiku i mjerenja preko Speedtest mi pokazuju brzine u DS preko 170 Mbps i US od oko 70 Mbps.
Prema inozemstvu, pogotovo USA brzine drastično padaju čak ne brže od 3,5/0,5.
Najbrže izmjereno do sad je Speedtestov server u NY : http://www.speedtest.net/my-result/6106348197
E sad, zanima me je li to do mojeg provajdera ili je to generalno naša veza sporija prema svijetu bez obzira na provajdera.
Preko mobitela (Bonbon LTE) sa NY servera imam puno veće brzine 47/22, ping 118ms, skoro isto kao i prema domaćim serverima.
Sve me to zanima jer planiram kupiti UHD TV i streamati filmove i serije preko KODIja u UHD rezoluciji (Real Debris račun).
Zahvaljujem.
Pozdrav,
na BNetu, HFC, Koprivnica imam prosjek 17ms / 49,5 Mbs / 10,9 Mbs
ali sam osjećaj brzine mi je jedva malo bolji nego 10 Mbs ADSL (OK, WoT klijent mi je jučer skidao do 6 MBs - megabajta)..
ali ono što me najviše ždere je da WiFI link ide maks. do 15 Mbs (PC mi je kablom spojen, laptop i ostala sitnarija WLAN)
a signal je dobar...
Pozdrav,
na BNetu, HFC, Koprivnica imam prosjek 17ms / 49,5 Mbs / 10,9 Mbs
ali sam osjećaj brzine mi je jedva malo bolji nego 10 Mbs ADSL (OK, WoT klijent mi je jučer skidao do 6 MBs - megabajta)..
ali ono što me najviše ždere je da WiFI link ide maks. do 15 Mbs (PC mi je kablom spojen, laptop i ostala sitnarija WLAN)
a signal je dobar...
Vjerojatno do routera,evo kod mene na n7100 wifi pored samog routera,50/10 je kablom a sad na wifi-u po prvi put iznad 20mbp/s da sam izvukao.
Heh, gdje ti zivis, u datacentru digitaloceana?
Ovak se to radi http://www.speedtest.net/result/6149146758.png
testirao upravo brzine na beti sajtu, i moram priznati da izgleda jako lijepo sajt, kako su ga usminkali.
Je:bo sajt, vid download-a. :)
testirao upravo brzine na beti sajtu, i moram priznati da izgleda jako lijepo sajt, kako su ga usminkali.
Je:bo sajt, vid download-a. :)
pa hvala, hvala :)
Kad odbiješ ovu 4 toliko je kod mene.
Odbij još pola od toga i toliko je kod mene..
Stvarno? Koliko imaš?
Stvarno? Koliko imaš?
Zahebao sam se, mislio sam pola i još pola i to ispadne 20Mbps(točnije 2,4mb/s) download.
Stvarno? Koliko imaš?
Zahebao sam se, mislio sam pola i još pola i to ispadne 20Mbps(točnije 2,4mb/s) download.
Kod mene je oko 10 Mb/s. Kod kolege iznad je oko 60 Mb/s. Download, naravno.
Kad vidim koliko neka ekipa ima download, a tek upload, dođe mi slabo.. Ajd, 2,4mb/s je OK meni ali upload 80-100kb/s? To je patnja, ne možeš ništa..
Kad vidim koliko neka ekipa ima download, a tek upload, dođe mi slabo.. Ajd, 2,4mb/s je OK meni ali upload 80-100kb/s? To je patnja, ne možeš ništa..
Kod mene je upload kao tvoj download i opet je to slabo, sporo. Stvarno neki ovdje imaju velike brzine preuzimanja i slanja.
Uskoro selim u Irsku, valjda je tamo situacija bolja.