Imam problems internetom , evo vec pokusa sam na dva windowsa i isti problem , nije do virusa jel je nanovo installiran OS... Cak je toliko sporo da nemogu neke stranice otvarat ili im treba 10 minuta , brzina downloada je od 10 kb/sec do 20 kb/sec...OS je Win XP.Konekcija je LAN. Evo par slika ,svaki savjet je dobrodosao:
http://i53.tinypic.com/28gy0lh.jpg
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav!
Evo, da ne otvaram novu temu, imam problem sa brzinom interneta. Imam Win7 32-bitni (pred mjesec dana sam ga instalirao) i trebao bih imati brzinu 4 Mb/s, a u zadnje vrijeme (cca 2-3 tjedna) imam oko 0,10 - 0,15 Mb/s. Veza je preko wirelessa (adapter je Gigaset USB stick 54). U routeru nije problem jer kad sam digao Linux Mint s live CD-a i išao na internet preko njega brzina je bila normalna, kako i treba biti (oko 4 Mb/s). Probao sam s više browsera, reinstalirat WLAN drivere i updateat ih ali nije pomoglo. I kad upalim komp, čim se Windowsi podignu brzina je normalna oko minutu, dvije i tek onda se uspori. Skenirao sam komp s avastom i Mbam-om i nema nikakvih infekcija. Molio bih vas za pomoć.
Evo sada sam na kompu kod ujaka i primjetio sam da je internet spor , otisao sam na speed test idownload brzina je oko 1.98 megabit to je prije bila oko 4 .
Preskenirao sam komp hitmanom i mbamom i nema virusa. da li netko zna zbog cega se je internet dako usporio?
Evo sada sam na kompu kod ujaka i primjetio sam da je internet spor , otisao sam na speed test idownload brzina je oko 1.98 megabit to je prije bila oko 4 .
Preskenirao sam komp hitmanom i mbamom i nema virusa. da li netko zna zbog cega se je internet dako usporio?
Nazovi sluzbu za korisnike, zali se.
-prije žalbe,
- provjeriti kao što je to napravio i post iznad, LiveCDom.
To pokazuje da nema veze s linijom ili kvarom. Ostaje jedini krivac software i podešavanje sistema, obično malware ali mogu biti i normalni programi, updateovi itd..
Suprotno, znači da je problem u liniji ili hardwareu.. poziv-reklamacija ima smisla samo ako je kvar routera ili linije.
Evo, reinstalirao sam Windowse ali problem je ostao, znaci dok sam na Linuxu sve radi kako treba dok je na Windowsima i dalje internet jako spor kako i pise u mojem prijasnjem postu. Ako netko ima prijedlog kako rijesiti problem neka napise.
..Ako netko ima prijedlog kako rijesiti problem neka napise.
očigledan uzrok je software koji koristiš, uključujući i windowse. Promijeni nešto, provjeri postavke, provjeri smeće koje nepotrebno visi u sistemu.
.. i (možda) koristi odgovarajuće drivere i WZC (utilsi znaju biti bugoviti).
Zaključio sam i ja da je u tome problem, postavke mi se čine u redu, smeće sam počistio sa CCleanerom, neznam što bi mogao biti problem. I kao što sam gore napisao, kad upalim računalo internet radi kako treba, tek nakon 1-2 minute se uspori i kad izvadim i ponovno priključim wlan adapter u računalo internet opet 1-2 minute radi normalno i onda se uspori...