Programi za izradu WEB stranice

poruka: 53
|
čitano: 19.220
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Trebam program za izradu WEB stranice i zanima me kako kad napravim stranicu kako ju objaviti na internetu?

http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=20939

0 0 hvala 0
17 godina

Jedan od programa: Dreamweaver MX 2004

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da li trebaš besplatan program ili komercijalni

H-MAN RULES!!!11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Programi za izradu WEB stranice

ako trebas neki besplatni imas NVU

a od komercijalnih Dreamweaver MX 2004 (kao sta kolega rece :)) i imas M$ frontpage

17 godina
evo kupi si mrežu jer tamo imaš sve o programu Adobe Flex Builder 3 koji je tako lagan za izradu WEBa a možeš ga i vidjet na bugu
http://www.bug.hr/bolex/
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
evo kupi si mrežu jer tamo imaš sve o programu Adobe Flex Builder 3 koji je tako lagan za izradu WEBa a možeš ga i vidjet na bugu
http://www.bug.hr/bolex/
 da , ali ako treba freeware?

H-MAN RULES!!!11
17 godina
protjeran

možeš i u notepadu Smijeh

al bolje ne...

Athlon64 x2 5000+ @ 2.99GHZ, 2GB DDR2 667,DFI Infinity SLI II-M2, nVidia 8800gts

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
te-kom kaže...

možeš i u notepadu Smijeh

al bolje ne...

je pa za početak mu to ne bi savjetoval-mislim da znam probaj trellian webpage(mislim da se tak program zove)freeware

H-MAN RULES!!!11
17 godina
onda nek nauči radit u flashu
mislim da je bug napravio tu temu u jednom starijem izdanju.
17 godina
neaktivan

ak znaš html dobar bu notepad ali za tebe bi bilo bolje(ne znaš html) program KompoZer - freeware alternativa dreamweaveru

H-MAN RULES!!!11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ah ah,,,

dakle.. ako hoćeš jedan od najperspektivnijih, najdorađenijih... program sa super čistim kodom koji lako implementira i html i php i asp i css onda je to dreamweaver minimalno verzija 8... ispod toga ništa.

još imaš alternativu notepad... no kontam da nisi baš tako dobar html znalac (zapravo teško ćeš naći ovdje na forumu nekoga tko može reći

da s lakoćom otvori notepad i udara... teško možda 1 ili 2 člana).. i ako jesi znalac.. u dreamweaveru ćeš moći odraditi posao 80 puta brže,

elegantnije i čistije.. pogoto ako staviš automatsko čišćenje koda.

dreamweaver koristi u startu trial verziju.. možeš mjesec dana žnjarati s njom.. a kasnije si torentiraš nešto... aj nećemo glumit sada Gospe

Marije.. ovdje ti 80% ljudi maže na ilegalnom softwareu samo glume neke finjake na forumu.

stranice stavljaš na server na kojemu kupiš web prostor.. više od 100mb ti za početak ne treba.

tad dobiš sve podatke i uzmeš neki ftp program recimo total comander i njim prebaciš sve... to je bilo ukratko

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- http://www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 21:44 (hondo).
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
onda nek nauči radit u flashu
mislim da je bug napravio tu temu u jednom starijem izdanju.
 misliš da će naučiti raditi u flashu na osnovu bugovog priručnika na 3 stranice... aha ha ha ha ha haŠutim

17 godina
neaktivan

PozZz svima,

Ja se bavim malo tim Web designom i izradom stranica!!!Imam licenciran Adobe CS3 paket u kojem su sadrzani svi potrebni programi,a literature imas na bacanje!!!

Pocni sa Dreamweaverom al Adobovim,ne Macromedia jer je Adobov puno cisci program i pregledniji!!!!Sto se tice flasha za pocetak mozes raditi naslove ili neke reklame,ali za cijelu stranicu u flashu trebas puno truda i pocetnog iskustva jer je jako slozeno!!!

Isto tako imam knjiga koje su mi jako pomogle na pocetku svega pa ako te nesto konkretno zanima evo ti moj mail pa pitaj:  mariosekerija@hotmail.com

P.S. Jel se ti time mislis baviti zbog zarade ili tek tako!?

SRETAN USKRS SVIMA!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 21:57 (The_Manyak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja koristim Macromedia Dreamweaver 8 i zadovoljan sam sa njim, tako da ti ga preporucam

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
neaktivan

Imao sam isto cijeli paket Macromedie za Web design i izradu....koristio par dana...Adobe i Macromedia su mozemo reci slicni u tim programima,ali Adobe mi je puno poregledniji i jednostavniji!!!!Jesi probao Adobe paket ili samo dreamwiever!?

17 godina
neaktivan

Isprobao sam ih puno i ostao vjeran dreamwieveru

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
neaktivan

Nisam mislio na ostale,nismo se dobro razumjeli legendo...ja sam mislio na razlike ADOBA I MACROMEDIE STO SE TICE DREAMWIEVERA,da mi je osobno bolji dreamwiever od Adoba nego Macromedie,jel me razumijes!?

Ne zelim te siliti na prelazak vec samo da probas Adobov Dreamwiever ako to vec nisi!!!

pozZz

17 godina
neaktivan

cijelo vrijeme se razgovaramo odnosno pišemo o programima, ali mislim da je najbolje besplatno, legalno i jednostavno rješenje freewebs stranica na kojoj možeš radit stranice,jednostavna je i nećeš imati problema

H-MAN RULES!!!11
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 22:39 (Horagio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad cemo oko toga prijatelju moze onda i Jommla Web,jos jednostavnije!!!

17 godina
neaktivan

Za pocetak upisi tecaj, mozes u Algebri pa onda razmisljaj o web stranicama jer ces u suprotnom vjerovatno izgubiti svu volju (nemas pojma koliko je tesko ako nemas pojma niti osnove stvari)!! BTW ako nemas blog, pocni, to ti je prvi korak i najbolji!! Nemoj niti pomisljati da instaliras Macromediu ili Adobe jer ces samo gubiti vrijeme!!

Double posters deserve to die!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2008 2:10 (Styxx).

0 0 hvala 0
17 godina

Nije loš ovaj savjet iznad.

Evo probaj i ovako, tako sam ja. Kupi si od BUG-a brzi vodič kroz Dreamweaver MX 2004, naravno nabavi program i radi po knjizi.  Skužiti ćeš nešto, a i naučiti. Pa poslije vidiš koliko te to zanima i koliko ti to ide pa si lako poslije upišeš tečaj i kupiš dodatne literature. 

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi za početak notepad. Napredni alati su za one koji znaju što rade, žele brže izraditi kompleksni program i imaju pun ormar novaca za platiti licence.

Radije nauči osnove html-a za 2 dana na početku jer ćeš ih ionako morati naučiti. Sa tim dream_kaj_god ćeš samo produžiti vrijeme učenja jer  moraš naučiti i osnove htmla i rad sa programom i flash i tkozna šta ne. Prvo se uče slova pa rečenice. Šutim

http://www.w3schools.com/

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2008 10:18 (wedeze).
17 godina
neaktivan
wedeze kaže...

Uzmi za početak notepad.

Najjači su mi ovi sa Notepadom :)) Ako već misli pisati HTML onda nek si nabavi neki text editor namjenjen baš za to.
(Osobno koristim BlueFish ali IIRC nepostoji verzija za Windowse. U svakom slučaju postoje alati sličnih mogućnosti.)

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...
Najjači su mi ovi sa Notepadom :)) Ako već misli pisati HTML onda nek si nabavi neki text editor namjenjen baš za to.
(Osobno koristim BlueFish ali IIRC nepostoji verzija za Windowse. U svakom slučaju postoje alati sličnih mogućnosti.)

Bas to. Ne mogu vjerovat da bi netko isao pisat HTML u notepadu. Zapravo, bas me zanima, od svih koji ga preporucuju, jer to itko ikad probao napraviti. Pa barem danas ima freeware alata sa bojanjem sintakse i ne znam sve s cim.

Tako da Notepad slobodno PREKRIZI, to je vjerojatno NAJGORI alat (nije alat, nego elementaran text-editor ;) s kojim mozes ic radit web stranice.
17 godina
neaktivan

legendo znas li sto je uopce HTML cod???Cuj za dva dana nauciti osnove html-a,to je nemoguce, a sto se tice Notepada...jesi radio ikada u njemu Web stranicu???Kako mozes pocetniku reci da mu je najbolje poceti u Notepadu!!!!

Nemam komentara na tvoju poruku!!!!!Neodlučan

Oprosti,nije nista osobno,ali kad neznas nemoj pisati gluposti!!!!

17 godina
neaktivan
The_Manyak kaže...

Cuj za dva dana nauciti osnove html-a,to je nemoguce

Zašto nemoguće? Sasvim dovoljno je par dana da pohvata osnove uz dobru literaturu.

17 godina
neaktivan

ne moze napamet nauciti kao sto ti predocis,moze samo da za svaki cod lista literaturu pa prepise...HTML je cod jako slozena stvar koju ucis kroz cijeli svoj trud i rad!!!!

Nisi mi jasan kako mozes pocetniku preporucit da pocne sa radom u Notepadu,toliko danas ima laksih i preglednijih programa...a samo da ti kazem ako nisi znao da u Dreamwieveru imas 3 opcije pogleda i rada:

-design

-HTML

-design i HTML

Mislim da ce se mnogi Web majstori sloziti samnom!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Manyak kaže...

ne moze napamet nauciti kao sto ti predocis,moze samo da za svaki cod lista literaturu pa prepise...HTML je cod jako slozena stvar koju ucis kroz cijeli svoj trud i rad!!!!

Nisi mi jasan kako mozes pocetniku preporucit da pocne sa radom u Notepadu,toliko danas ima laksih i preglednijih programa...a samo da ti kazem ako nisi znao da u Dreamwieveru imas 3 opcije pogleda i rada:

-design

-HTML

-design i HTML

Mislim da ce se mnogi Web majstori sloziti samnom!!!

HTML uopće nije složen, vjerovatno najjednostavniji (opisni) jezik kod kojega se ni ne treba previše zadržavati. Pravac CSS.

BTW, nisam ja preporučio Notepad. Uostalom nemaju svi novca za Dreamweaver.

17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...
HTML uopće nije složen, vjerovatno najjednostavniji (opisni) jezik kod kojega se ni ne treba previše zadržavati. Pravac CSS.

BTW, nisam ja preporučio Notepad. Uostalom nemaju svi novca za Dreamweaver.

Tako je. HTML je prilicno jednostavan. To ni nije pravi programski jezik ;) Ajme problema naucit par tagova, pogleda par source kodova nekih stranica, ode na w3schools.org i to je to.

Druga je stvar sto za kvalitetnu i dobro dizajniranu stranicu treba i dosta znanja, truda i kreativnosti. Sintaksa samog HTML-a je tu najmanji problem.
17 godina
neaktivan
The_Manyak kaže...

Pocni sa Dreamweaverom al Adobovim,ne Macromedia jer je Adobov puno cisci program i pregledniji!!!!Sto se tice flasha za pocetak mozes raditi naslove ili neke reklame,ali za cijelu stranicu u flashu trebas puno truda i pocetnog iskustva jer je jako slozeno!!!

adobe je kupio macromediu i jedino što je napravljeno na dreamweaveru od verzije 8 do verzije cs3 je sitna izmjena tj. dorada grafičkog sučelja, u flashu grupiranje action script naredbi prema željama profi developera kako bi rad bio brži i ništa više...

od verzije 8 nije gotovo ništa rađeno na čišćenju koda pogotovo ne html i xhtml   za php i asp neznam jer ih ne koristim osim kad trebam uštelati neki forum i slično....  a licenca na tako skup software ako se baviš onako: "malo usput"  je preskupa igrica...
osnovni paket (dreamweaver, flash i fireworks) ti koštaju oko 17.000 kn.... tako da treba imati dobro tržište da bi se kupovalo originalni software.

što se tiče literature da... imaš na bacanje... pogotovo su dobri (nakon što ih skužiš) tutoriali koje već adobe ima u sklopu svakog programa u help meniju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2008 12:14 (hondo).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice