Problem sa spajajnjem na net

poruka: 8
|
čitano: 1.454
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, imam problem, imam doma WLAN vec godinu dana ( modem je simens gigaset se555 ) i prije sam imo samo laptop i prikljucivo sam se i sve je bilo ok.

Prije mjesec dana nabavio sam komp, i uspostavio net, i tada je islo sve OK...

Otiso sam na odmor, stara mi je nes na kompu sredila, vratim se ja, a ono komp nejde na net, mislim si da nije u routeru problem, al prek lapa jos uvijek sve normalno, nazvo sam vec sluzbu za korisnike, nisu znali sredit...Stvarno neznam u cem je problem, jer ju komp detektira, ali se ne moze spojit na nju, ili u najboljem slucaju da mi bude limited veza...

Probo sam i sa rucnim postavkama za IP i DNS, tad je pisalo da je spojen,al nisam mogo pingat nit mi je iso na net...

Pa evo sad vama iznosim moj problem u nadi da se ga netko znat rijesit

P.S. Komp sa scano za viruse i spywere, nema nista...i net mi ne blokira antivirus ili firewall

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nitko??

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa spajajnjem na net

Koji firewall imaš?  Ako imaš ZA, prije nekih mjesec dana je bio problem sa jednim update-om windowsa pri čemu je ZA počeo blokirati pristup webu. Ako imaš ZA ( iako si rekao da nije firewall ), smanji postavke na medium..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Koji firewall imaš?  Ako imaš ZA, prije nekih mjesec dana je bio problem sa jednim update-om windowsa pri čemu je ZA počeo blokirati pristup webu. Ako imaš ZA ( iako si rekao da nije firewall ), smanji postavke na medium..

Nemam ZA...
Stvarno se sad cudno ponasa komp, evo spojio sam se i sve brzo sve super, onda odjedanput uspori mi veza i onda opet bude limited veza...
I za 15 min opet se spojim, opet ovo ono..A cijelo vrijeme signal odlican...
17 godina
neaktivan

Imao sam slične simptome kad sam dodao access point u postojeću mrežu. Tada mi se jedan komp malo spajao na AP, malo na router, kako bi ulovio signal ( on je to vidio kao dvije neovisne mreže ). Tek kada sam kompletno iskonfigurirao router, AP i sva računala ( sve adrese fiksne, mac adrese posebno za router, posebno za AP itd. ) , problematično računalo se počelo uredno spajati samo na AP.

Možda ti se u okolici pojavila nova mreža, pa se ponekad kači na nju.

Najbolje bi bilo kad bi uredio postavke routera ( naziv mreže, ip adresa, mac filter, wep/wap enkripcija..) i postavke računala ( IP adresa, gateway, DNS, default mreža na koju se spaja..). Tada ne bi trebalo biti problema.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

Probaj resetirati router i nanovo ga konfigurirati.

0 0 hvala 0
17 godina
Koristis torrente kad ti se to dešava?
17 godina
neaktivan

Ne koristim torrent...

A evo sad se ponovo normalno spajam, bez problema, nemam pojma kako, nemam pojma zasto...

Al uglavnom rijeseno

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice