Nalazim se na području gdje je brzina adsl-a 0.1mbs-0.4mbs radi loše žične veze...vip na stick je brzina od 0.32mbs-1.1mbs u najbržoj opciji...pri sporoj nije moguće uopće uspostaviti vezu...jedino na sim od Vip-a je brzina 1.2mbs na mobitelu i bonbon isto ima sličnu brzinu ali nisam izmjerio pa ne znam točno kolika je kod njih....ostale opcije nisu isprobane ali sve ostale su isto jako loše ili ne postoje nikako, koliko imam informacija...pala mi je na pamet ideja da uzmem tablet neki i da koristim internet preko tableta a na sim jer tako bi imao ipak neku prihvatljivu brzinu,ne gledam filmove i sl. uglavnom čitam vijesti,čitam forume i slične stvari koji nisu veliki potrošačui pa računam da bi mogao proći mjesčno sa otprilike 4-5 GB što bi i mi bio i manji trošak...Pa sam vas htio zamoliti da mi kažete da li je to moguće? Da li će tablet sa sim opcijom funkcionirati isto (ili jako slično) kao i mobitel po pitanju interneta tj. da li će imat istu brzinu?
ispričavam se ako je pitanje previše glupo ali zaista se slabo razumijem u informatiku.
I ako možete reći neki savjet koji tablet kupiti da ima SIM i da mu se može uključiti tablet-tipkovnica,cijena po mogućnosti do 1000 kuna ev.+ 200-300kn
Zahvaljujem na čitanju i posebno na ev.odgovoru.
Lijep pozdrav svima