Internet mbps

poruka: 9
|
čitano: 873
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Internet mbps

Negdje na forumu sam vidio da ako imas npr. ko ja sada 46mbps podjelis s 8 i dobijes da ti se skida po 5.6mb u sekundi

Dali sam dobro shvatio to?

Isto pitanje imam i za upload zelim izracunati ako imam upload 10mbps kolko vremena bi trebalo da se na ytu uploada video od cca 35mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Internet mbps

Da trebalo bi biti 5.75 MB/s Download i  1.25 MB/s Upload.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 16:13 (1van-HR).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Internet mbps

što računanje na prstiće ne radi?

-odvojeno, tvoja nazivna brzina (propustnost), odvojeno upload-download, je tvoja, to ne znači da će biti ostvarena prema nekom drugom serveru/čvoru.. (auto na cesti i sve sličnosti kao gužva). To je tad max brzina koju teoretski možeš ostvariti, od toga samo niže ili oko toga. :)

nema potrebe prevoditi-pretvarati jednu mjeru u drugu jer time nećeš bit 'brži'.. ili obrnuto, koliko vremena bi ti trebalo za DL da imaš 10mbita? Brzo.. e toliko može i upload, a može i satima i tad ne ovisi samo o tebi.

ako te čudi formula? Bit i byte.. (bajt), bit je jedno stanje 0-1, byte je 8 bitova. Koriste se mala-velika slova da bi se razlikovale oznake. B=8b prefix kilo-mega.. pa imaš 10Mbps = 1.2MBps

ali tu priči nije kraj.. jer ''PCjevske'' mjere i SI sustav (službeni mjerni sustav), kilo=1000, mega = 1000k .. dok je na PCju to 1024 i postoji oznaka KiB .. kibi-dabi. :) da bi se to razlikovalo.

upravo zato je nepotrebno preračunavati, klikneš i za cca 40-60 sekundi ili više ode file. Tad znaš, neovisno o znamenkama koje zbunjuju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Internet mbps

Ako ne znaš kako izračunati, jednostavno na Google upiši X Mb/s to MB/s ili X MB/s to Mb/s i izaći će ti rješenje. Samo moraš paziti na na veliko i malo slovo b - bit, B - bajt. Ako imaš Operu, ona to izbaci odmah u adresnoj traci.

0 0 hvala 0
16 godina
Ahaha u koje ste vi diskusije usli, a nitko mu ne napise da podijeli s 8 i to je to.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
16 godina
Mitch kaže...
Ahaha u koje ste vi diskusije usli, a nitko mu ne napise da podijeli s 8 i to je to.

čitaj pitanje.. on to već zna :) traži 'potvrdu'.

a pita, koliko (brzo) će trajati upload 35MB na YT.. kad već prigovaraš, možeš dati odgovor? :)) iil mb ili mbita ili..

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 17:56 (ihush).
16 godina
ihush kaže...
Mitch kaže...

a pita, koliko (brzo) će trajati upload 35MB na YT.. kad već prigovaraš, možeš dati odgovor? :))

28 sek...pretpostavljam da misli na MB, ne 35mb :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 17:57 (Mitch).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Mitch kaže...

a pita, koliko (brzo) će trajati upload 35MB na YT.. kad već prigovaraš, možeš dati odgovor? :)) iil mb ili mbita ili..

Mitch kaže...
ihush kaže...
Mitch kaže...

a pita, koliko (brzo) će trajati upload 35MB na YT.. kad već prigovaraš, možeš dati odgovor? :))

28 sek...pretpostavljam da misli na MB, ne 35mb :D

30 sekundi. 

http://www.meridianoutpost.com/resources/etools/calculators/calculator-file-download-time.php

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:00 (Marko :D).
16 godina

po napisamom, može i <4sec... kad bi 35mb značilo ono što znači malo b .. pošto je vjerojatnije 35MB tad si blizu mogućeg odgovora, dok točno vrijeme ne postoji ili može biti veće od 28sec.

a pretpostavke su često put u pakao :)

drugi odgovor je točniji .. :)) jer, klasika, PC i SI sustav.

>36sec

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:16 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice