Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 599.269
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Firefox 3.7 alpha
icecold kaže...

Instaliraš poslednju verziju Jave i u Addons -> Plugins isključiš (Java Development Toolkit) .

Inače kod 3.6.4 ti se neće srušiti browser, već samo addon, pa samo odradiš refreš i ponovo se pokrene flash.

Probaj 3.0.x i 3.6.x da testiraš u SunSpideru pa vidi koja je razlika u brojevima.

Ali da, i procesor zna da utiče na brzinu.

Nisam mislio da nadogradiš, ja uvek stavim novu frišku instalaciju.

A sada ako je tebi mrsko onda ok :D Meni je to časkom posla :)

Edit: Oficijalni 64bit buildovi za Windows su izašli: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-trunk/

za one kojima neće startati jer fali msvcr100.dll, neka skinu i instaliraju Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64)

iako je ovo baš za osnovnu provjeru jer flash radi samo sa 32bitnim verzijama browsera za sada...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 18:10 (Morag).
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Adobe je izjavio da će posle 10.1 verzije izbaciti i 64bt.

Valjda dok 4.0 verzija ne izađe da izađe i flash 64.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 3.7 alpha

Nešto sam pročitao u jednom članku da Google Chrome nestrpljivo čeka punu veriju Adobe Flash-a 10.1 za neku svoju novu verziju preglednika.Čini se da je taj novi flash značajno napredovao.Vidio sam i na youtube film gdje tip uspoređuje kako mu vrti jedan kućni film stari flash a kako novi flash,neusporedivo je,kod starog flasha mu film zastajkuje jer previše opterećuje procesor(pošto je neki hard HD film u pitanju),a novi flash bez problema to odvrti uz nekih 40% zauzeća procesora.

Nevjerovatno puno brže je test odradio Firefox.  FF: 1570 milisekundi ,a Internet Exploreru je trebalo 72 000 milisekundi.

SunSpider test Firefox-a 3.6.3 

SunSpider test IE 7

Inače ta dva testa testiraju tek malene java skripte.Na rezultatima testiranja svih korisnika tamo se može vidjeti da Firefox 3.6 puno zaostaje za Chrome 4,Safari 4, i Operom 10.5 a to je u stvarnom browsanju sumnjivo....meni osobno je baš uvijek bio Firefox puno  brži od Opere kad god sam testirao Operu.Čak sam i Operu također podešavao prema preporukama za ubrzavanje.Osim toga ima na Youtube krdo stvarnih testiranja prilikom otvaranja stranica (dosta sam ih bio pogledao) gdje se vidi da je sve to tu negdje,ustvari baš Opera je najčešće najsporija(Ne računajući Internet Explorer)

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 7:35 (ALVIN).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

FF 3.6.4 b6 je sranje.....kad pustim video na youtubeu i kliknem da mi stavi preko cjelog ekrana zasteka mi komp i onemogu nist ni ubrzat ni nist onda moram ctrl alt delete i tak da mi smanji nazad video......

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
soundstream kaže...

FF 3.6.4 b6 je sranje.....kad pustim video na youtubeu i kliknem da mi stavi preko cjelog ekrana zasteka mi komp i onemogu nist ni ubrzat ni nist onda moram ctrl alt delete i tak da mi smanji nazad video......

Devojka kaže da nema problema.

Koju verziju flasha koristiš?

Kada si instalirao 3.6.4 jesi instalirao svežu instalaciju ili?

@ALVIN

Flash 10.1 ima poboljšanja a i koristi GPU akceleraciju.

Ja na mojoj konfi mogu gledati 1080p.

Zapravo sada trenutno Firefox ima najsporiju Javu.

Jedino ajde IE9 ima tu negde ko Firefox 4.0.

Zato se i radi na JaegerMonkey koji će doneti ubrzanja u JavaScripti, a on bi trebao da se pojavi u nekoj od beta.

@tema:

Novi mogući izgledi Firefox 4.0 koje je Stephen Horlander postavio  : http://www.mozilla.sk/1781/firefox-4-nova-porcia-obrazkov/

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

koristim flash 10,1rc normalno je radilo sve sa 3.6.3 bez ikakvog zastekivanja i sl.....
pa instalirano je tak da sam makno prvo u controla panelu 3.6.3 i ona nanovo instaliro 3.6.4...

A valjda ce to rjesit sad kad izade finalana 3.6.4

EDIT; ovaj novi izgled firefoxa 4.0 je katastrofalan pa pola toga nema.....nadam se da nece bit taj u finalnoj verziji

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 15:05 (soundstream).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Probaj jedino poptuno sa profile folderom da obrišeš 3.6.4 i ponovo je instaliraš.

Šta je to što pola toga nema u novom izgledu?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

ma pricekat cu jos sutra ili kad vec izlazi finalna 3.6.4

a ovo sto se tice izgleda mislim da su prezakomplicirali umjesto da naprave sto jednostavije sve tak da se svi mogu snac u tome a ne oni naprave šminkersko.....al no dobro nemam ja nist protiv al meni je bitnije da ju naprave sto brzu i da manje rama trosi.....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Mislim da neće izaći 1og.

Verovatno za nedelju dana. Ali videćemo.

Meni se sviđa izgled. Ali naravno postojaće mogućnost prilagođavanja kako ti želiš.

Aero glass mi se jako sviđa. :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

To sve stoji sto se tice izgleda ja cu se znat snac i napravit si kak meni paše al nekom tko npr prvi ut se susrece sa FF mislim da ce mu bit komplicirano.....

A ovo sto se tice3.6.4 ja se nadam da ce do petka ga izbacit neznam sta glume tak dugo......

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Mislim da će oni srediti da bude lako svim korisnicima.

A to što se odugovlači je razlog to što idalje postoje blockeri koji blokiraju izlazak finalne verzije.

Kada se sve sredi, onda izbacuju.

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 3.7 alpha

Meni se osobno sviđa taj minimalistički stil,i taj lagano proziran izgled.Draže mi je kad ima što manje tih barova odnosno redova gore koji zauzimaju ekran.Zato ja u svim verzijama firefoxa do sada podesim tako da mi baš izgleda slično kao ova verzija 4 beta,i naravno maknem status bar koji je dole.Vidio sam te neke beta verzije,neki primjer je bio i sa tabovima u najgornjem redu.To bi ipak radije da ostane u donjem redu..što se tiče toga da u novoj verziji nema slova na vidiku to je o.k.,jer neki su pisali da ta slova kvare stil firefoxa,da ne može sa njima izgledati moderno i tako,s tim se i slažem,ali vjerujem da će sav taj menu biti lako dostupan jednim klikom.

Evo ga moj uređeni Firefox

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 15:18 (ALVIN).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Alpha 5 bi trebao da izađe ove nedelje, ako ne onda tokom sledeće

Glavne karakteristike su: HTML5 Parser, novi Add-ons Manager i HTML5 video WebM format.

Još se ne zna da li će biti i Alpha 6.

A beta će garant kasniti dve nedelje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Procito temu i odlucio probati.

Ma kakav chrome, kakva opera.. Ovo leti. Imao sam problema s operom i flashom al sad, reborn Smijeh

Neki su glupi i bez Facebooka.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

Eto danas je vec 7 a ni glasa od 3.6.4 finalne verzije.....
Taj firefox je posto stvarno sranje..nekad jednom mj slali update a danas u 3 mj ak jednom posalju...
Stvarno veliko razocarenje sto se FF tice....nekad je bio puno bolji

0 4 hvala 0
16 godina
soundstream kaže...

Taj firefox je posto stvarno sranje..nekad jednom mj slali update a danas u 3 mj ak jednom posalju...

Pa valjda što se manje krpi znači da je bolji? Ili je štancanje zakrpi svakog mjeseca pokazatelj kvaliteta nekog preglednika?

16 godina
neaktivan
soundstream kaže...

3.6.4 nije običan sigurnosni update.

3.6.4 donosi OOPP (out of process plugins) što zahteva pažnje i rada na njemu te ispravljanje bugova.

Do god bilo blockera koji ne dozvoljavaju izlazak 3.6.4 dotle je nećeš ni videti.

Pa neće valjda predstaviti OOPP a da se ono ruši ili stvara probleme.Izlanuo se

Kada budu isravljeni problemi  onda će izaći 3.6.4

Cilj Mozille je da se izda kvalitetan proizvod, a ne poluproizvod.

A to što su rekli da će izaći 1og, to je bila pretpostavka/plan.

Ako se pitaš zašto su rekli a nisu izdali, razlog je jer mnogi pitaju kada će izaći pa su morali reći neki datum.

Da nisu rekli, opet bi mnogi pitali pa kada će izaći?

Sada kada nije izašlo tog datuma, kukaju kako kasni.

Patience.Namigiva

15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

Dobro ti sve stoji......al ipak mogli bi se trgnut malo....3.6.4 je trebala bit 3.7 pa su odkazali tj stavili su 3.7 u 3.6.4 a 3.7 ce bit 4.0 i opet su spori kao da nisu svjesni konkurencije npr google chrome 5.0 je duplo brzi od 3.6.3 samo da jos ima addons download helper media site za skidanje vide sa youtubea ja bi ovog trena preso na chrome.....
Al nadam se da ce uskoro rjesit taj problem brzine ak nist drugo barem u 4.0 koji ce iznac nadam se prije bozica....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

To je problem softvera.

Uvek nešto kasni.

Recimo Googlu je bilo lako da ga naprave brzim jer su ga totalno novog napravili i ko zna koliko im je trebalo da ga naprave.

To stoji da je 3.6.3 u današnje vreme outdated browser ali 4.0 bi trebala to da popravi.

Dakle oko brzine čekamo JaegerMonkey i Direct2D + Layere. Tu je i HTML5 Parser i ostala poboljšanja. (web socketi)

Dolazi nam potpuno novi izgled pa sa time dolazi i dosta posla i truda.

I sada trenutno 3.7a5pre je brži u JavaScripti nego 3.6.3

A poslednjih dana poboljšavaju TraceMonkey. (verovatno pripreme za Jeager)

Mada mislim da Jaeger neće biti pre minimum druge bete. Ali verovatno posle 3-4.

Iako se 24ti bliži, mislim da će beta kasniti barem 2 nedelje, no videćemo.

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Firefox 3.7 alpha2
patch123 kaže...
Morag kaže...

nemam numeričke vrijednosti koliko je brža, ali pri učitavanju dodatnih sadržaja na stranicama(bilo da su flash reklame, youtube video, flash igre, java...) učitava mi sve instant. Paralelno koristim i 3.6 tako da mi djeluje brže.

ako tko ima nekakav link na kojem se mjeri brzina browsera, neka ga postavi...

http://jsbenchmark.celtickane.com/Run.aspx

klikni run 10 puta i onda postaj ss ovdje

naravno,ss i sa 3,6 i sa 3,7

Opera 10.53 = 483

15 godina
RE: Firefox 3.7 alpha2

Evo ja sam instalirao ova 4 browsera i istestirao ih preko onog benchmarka ...
evo rezultata:
Chrome 5.0.375.55 -- 676
Opera 10.53 - 483
Safari 4.0.5 - 409
Firefox 3.6.3 - 203

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 1:10 (Memphis).
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Po SunSpider testovima koje sam pre koji dan radio (danas uradio 3.7a5pre i Safari 5) rezultati su sledeći:

Chrome 6: 400

Opera 10.6: 410

Safari 5: 455

IE 9: 760

Firefox 3.7a5pre: 820

Da napomenem, Jeager još nije u Firefoxu tako da su ove izmene u JS male.

JeagerMonkey će koristiti Nitro iz Safarija, dakle trebalo da bude značajno ubrzanje sudeći po testovima Safarija.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha
  • Mozilla 1.9.3 Developer Preview 5
  • planning on doing one based on tomorrow's nightly
  • be nice to the recently opened tree!
  • will include WebM
  • See list of blockers: https://bugzilla.mozilla.org/buglist.cgi?quicksearch=OPEN%20blocking1.9.3:alpha5+
  • email jst or release-drivers@mozilla.org if you think something should block that isn't currently, or have any problems with this plan!
  • we'll be producing 64-bit OSX and Linux builds for this

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Eh konačno vest koja me usrećila:

1. #554874 [Core:Graphics]-[D2D] Menu, tabs and icons look messed up since Bug 546259 (Enable Aero Glass) landed 2d/dw [Win]

2. #555353 [Core:Graphics]-Direct2D needs to clear the dirty area [Win]

3. #568495 [Core:Graphics]-[D2D] Do not push cleartype layers for transparent surfaces [Win]

Konačno! :)

Edit: naravno fixed.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 18:09 (icecold).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
icecold kaže...

Novi mogući izgledi Firefox 4.0 koje je Stephen Horlander postavio  : http://www.mozilla.sk/1781/firefox-4-nova-porcia-obrazkov/

moram priznati da nije loše! sviđa mi se. tako bi trebala izgledati 4.0 ili?

16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Da tako bi trebala izgledati 4.0. Eh sad, pitanje je još da li će uspeti u prvoj beti da ubace sve te vizuelne promene. Ali do RC će sigurno.

Aero Glass i Direct2D konačno rade zajedno, iako ima par malih problema i to zbog Nvidie i njenih drajvera...

https://wiki.mozilla.org/Firefox/4/Beta

At risk je tema zbog grafičkog tima koji sada radi na JetPack, pa je pitanje hoće li stići da završe do bete. Iako se jako nadam da će stići...

WebM je u 3.7a5pre, ali je tek u ranoj fazi i treba mu još poboljšanja. Za sada Flash bolji i manje koristi CPU.

Još 14 dana do bete, iako mislim da će to biti barem 24 a ne 14 :D

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

I prešli mi u a6pre :D

Evo liste šta će biti u prvoj beti. I kako stoje stvari i za ostale bete: https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AmIl7oXCZpT6dGltcGFaTHRhcmVIMDBrU0JEZG5GUGc&hl=en#gid=0

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

Moze link za download a6pre ?
Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
15 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

Evo instaliro......jednostavno receno pa to sad leti a kak ce tek bit kad bude zavrsno....nema sumnje ff 4.0 ce bit jedan od najboljih,najbrzih,najsigurnijih browsera :D

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice