Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.055.024
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Vaši 3D modeli
Denis Ivankovic kaže...

Evo kuhinja u par koraka :D

Trebalo mi je oko 30 min za nju :D

Eeeee sada :D

Ima hrpetina grešaka i svega, ali ta osoba za koju sam to radio to neprimječuje i govori kako joj je fenomenalno, pa sam tako i ostavio hihih

A sad, zašto ima greškica, iz tog razloga što mi se uopće nije dalo radit, radio sam da nebi bilo, "a obećo si a ništ"

Pa sam za viseću samo kopirao donje elemente malo ih scaliro izbacio ladicu i etoga :) za ugradbenu rernu sam uzeo model obične rerne "izčupo" vrata i šinio u rupu u elemente, nisu odgovarala pa sam ih malo deformiro i ispalo čist ok :D

Uzeo nekoliko gotovih modela iz cineme malo poslago po sceni, nekoliko modela koje sam modeliro u onoj kuhinji koju sam prije radio...Stavio sunlight i obično svjetlo upalio GI i eto kuhinje :D :D

Sokovnik, pipa i ostalo je iz cineme Nevinašce

I ja sam neki dan radio kuhinju super je ispala... No fali ono nešto pa je nisam postao... Još malo ''štelanja'' i bila bi tvoja kuhinja OK!

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...
Denis Ivankovic kaže...

Eeeee sada :D

Ima hrpetina grešaka i svega, ali ta osoba za koju sam to radio to neprimječuje i govori kako joj je fenomenalno, pa sam tako i ostavio hihih

A sad, zašto ima greškica, iz tog razloga što mi se uopće nije dalo radit, radio sam da nebi bilo, "a obećo si a ništ"

Pa sam za viseću samo kopirao donje elemente malo ih scaliro izbacio ladicu i etoga :) za ugradbenu rernu sam uzeo model obične rerne "izčupo" vrata i šinio u rupu u elemente, nisu odgovarala pa sam ih malo deformiro i ispalo čist ok :D

Uzeo nekoliko gotovih modela iz cineme malo poslago po sceni, nekoliko modela koje sam modeliro u onoj kuhinji koju sam prije radio...Stavio sunlight i obično svjetlo upalio GI i eto kuhinje :D :D

Sokovnik, pipa i ostalo je iz cineme Nevinašce

I ja sam neki dan radio kuhinju super je ispala... No fali ono nešto pa je nisam postao... Još malo ''štelanja'' i bila bi tvoja kuhinja OK!

Ma ovo se više neotvara :D

A baš si mislim narapvit svoju kuhinju :D al se za nju malo više potrudit pa u porfolio stavit :)

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
E,pa nije ti ni toliko loša kuhinja,ali mislim da bi moglo bolje.
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
17 godina
Rabenbal kaže...
Minoza kaže...

Koji solver predlažeš?

HI solver za spajanje kostiju, bitno je da znas gdje moras zadati teziste kostura, kod riba je to vrat posto im je glava staticna a samo se straznji dio mice, tojest tijelo, teziste se zadaje jednim od helpera, kojim god zelis, posto je on posrednik, recimo nesto kao zglob izmedju dviju kosti.

HI solverom spojis prvu i zadnju kost i zatim kontrolu dodajes sa constraintsom, linkas kosti (ne sve) preko orientationa na kontrolu  i kad rotiras kontrolu kosti se pomicu u onaj smjer u kojem rotiras kontrolu.

bitno je znati da kontroli moras resetirati koordinate u koordinatnom sustavu pa gdje si ju smjestio moras joj zadat da je ona unutar koordinatnog sustava izdvojena od njegovog sredista te da ona sama ima resetirane koordinate na 0,0,0. inace kontrola bude se lose ponasala. tojest izoblicavat ce se sto ce unistiti rig.

evo nasao sam na youtube-u nesto slicno da vidis kako to izgleda da bolje vidis o cem se radi, izgled akomplicirano ali vjeruj nije, zapravo je apsurdno jednostavno za odraditi ovakav kostur sa kontrolama.

Definitivno se slažem Rabenbal-om kaj se tiće rigg-a; to jednostavno treba znati i najbolji naćin za naučiti ga (kao i sve ostalo) je konkretni projekt. Tak da se pozabavi time ako imaš vremena; ako ne, onda popravi ovo sa wave-om, a poslje onda isprobaj rigging.

http://3dhr.net/berko/
17 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

kak napravit 3d sobu? tj. praznu prostoriju, samo zidovi.

Dočekali...10.11. The MW2
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 13:11 (djdomi).
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Denis Ivankovic kaže...

Možeš nacrtati sa splineovima pa ih extrudati

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Trebam hitno pomoć!

Vezano za animaciju, ranije sam rekao da koristim običnu liniju kao putanju za ribu. Koristim path constraint. Problem je što RealFlow tokom simulacije uzima u obzir tu path liniju koja se nalazi unutar akvarija i daje čudne rezultate, ne znam zašto to radi...

U svakom slučaju, kako ja mogu pomkanuti taj path izvan akvarija, a da riba i dalje ima originalnu animaciju odnosno putanju unutar akvarija? Znam da u RF-u mogu deaktivirati objekt tokom simulacije ali problem je što ja liniju uopće niti nisam exportao iz Maxa već RF smatra ribu i liniju jednim objektom.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 13:37 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...
djdomi kaže...
Denis Ivankovic kaže...

Možeš nacrtati sa splineovima pa ih extrudati

huh! Smijeh ak znam to :/

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

malo uhvatih vremena, jos bradicu kasnije.

12 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo da se i ja prikljucim temi...

Naime bavim se 3D dizajnom u slobodno vrjeme kada ga uhvatim..

Radim pomocu Solidworksa..iako razmisljam da pocnjem i sa 3Dmax

evo neki od zadnjih radova...

11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

nacrtas spline i ukljucis postavke "view in renderer i view in viewport. podesis opcije na meshu nakon toga da bude siri i vislji i to je to. 5 sec posla :)

17 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
djdomi kaže...

nacrtas spline i ukljucis postavke "view in renderer i view in viewport. podesis opcije na meshu nakon toga da bude siri i vislji i to je to. 5 sec posla :)

e kad bi te ja skuzio :)

15 godina
neaktivan
najlakše ti je uzeti kutiju,namjestiš željenu veličinu,obrišeš jednu stranu i gotovo,tako ja radim i najpraktičnije je.
16 godina
Vaši 3D modeli

Evo nastršnice za ulazna vrata da kisa ne padne.Ako vidite oluk za odvod vode sa nastršnice.

Btw nezeli mi krov se napravit na tome,ja napravim crtu koja dijeli nastršnicu na dva dijela i nezeli je sa move/copy dic uopce.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

jel se vidi čaša?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

jel se vidi čaša?

Vidi, ali poradi još malo na materijalu... Ako je to trebalo biti staklo. Neznam koji program koristiš, ali na netu zbilja možeš naći more tutoriala za staklo.

Tko pod drugim jamu kopa dvije sreće grabi, ali ćud nikada.
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Jedna za nas nikotinske ovisnike Namigiva

Tko pod drugim jamu kopa dvije sreće grabi, ali ćud nikada.

10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stoše kaže...

Nije loše, ali moja je pepeljara bolja Belji se A evo i neka čaša kao rezultat nekoliko-minutnog crtkaranja. Obadva su stari modeli preko nekoliko mjeseci, malo upoznavanje programa i te stvari. Sad se ponovo preko ljeta bacam na to, kad ću imat vremena Osmijeh

Pepeljara Pepeljara
Čaša Čaša
15 godina
protjeran
djdomi kaže...

e kad bi te ja skuzio :)

U kojem programu radiš...

Stoše kaže...

Popravi pepeljaru... Ima neke ''dječije bolesti'' Nevinašce

15 godina
neaktivan
djdomi vidim da si me poslušao što se tiče zidova,jel tako da je lagano,i da nađi tutoriale za staklo ili malo smanji prozirnost.
15 godina
neaktivan
Stoše kaže...

Mirko935 kaže...

Nije loše, ali moja je pepeljara bolja Belji se A evo i neka čaša kao rezultat nekoliko-minutnog crtkaranja. Obadva su stari modeli preko nekoliko mjeseci, malo upoznavanje programa i te stvari. Sad se ponovo preko ljeta bacam na to, kad ću imat vremena Osmijeh

Kada radite sa refleksijama i općenito reflektivnim podlogama probajte puknut fallof mapu u slot za refleksije, mogli bi dobiti vrlo zanimljiv efekt. Namigiva

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 15:32 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Kada radite sa refleksijama i općenito reflektivnim podlogama probajte puknut fallof mapu u slot za refleksije, mogli bi dobiti vrlo zanimljiv efekt. Namigiva

Eh, da je meni znati o čemu ti pričaš... Namigiva One moje slike su iz renderera koji dobiješ sa Solidworksom, i to je defaultna scena, tako da nemam ja baš veze s njom Izlanuo se A i mislim da ni nema nekih tako naprednih opcija u njemu.

15 godina
protjeran
Mirko935 kaže...

Eh, da je meni znati o čemu ti pričaš... 

Dodaš mapu fallof (nemoj nikada pretjerivat sa njom)...I nemaš šta ne kužit Namigiva

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Moj bed, ne znam kako to tamo funkcionira govorio sam za Max.

3D Designer
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

Napokon sam završio model, sad na animaciju, ima oko 1000 polygona.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
xxxxx kaže...

S cim si to radil ono? 3DS-om ?

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
16 godina
Vaši 3D modeli

blender

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...

Dodaš mapu fallof (nemoj nikada pretjerivat sa njom)...I nemaš šta ne kužit Namigiva

Nemam ti ja toga... Namigiva

Minoza kaže...

Moj bed, ne znam kako to tamo funkcionira govorio sam za Max.

Nije bed ni najmanje. Tko zna, možda to i postoji ali ja nisam svjestan toga Namigiva Morat ću ja na ozbiljno upoznavanje s njim čim prije... Sramim se

15 godina
protjeran
xxxxx kaže...

Super je... No možeš još uljepšati situaciju, dodaj kod usta malu udubinu, bolji material od oka i nosne šupljine ovako izgleda super, bravo...

15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Trebam hitno pomoć!

Vezano za animaciju, ranije sam rekao da koristim običnu liniju kao putanju za ribu. Koristim path constraint. Problem je što RealFlow tokom simulacije uzima u obzir tu path liniju koja se nalazi unutar akvarija i daje čudne rezultate, ne znam zašto to radi...

U svakom slučaju, kako ja mogu pomkanuti taj path izvan akvarija, a da riba i dalje ima originalnu animaciju odnosno putanju unutar akvarija? Znam da u RF-u mogu deaktivirati objekt tokom simulacije ali problem je što ja liniju uopće niti nisam exportao iz Maxa već RF smatra ribu i liniju jednim objektom.

Bump!

Navodno opcija "Relative" čini upravo ovo, objekt zadržava originalnu poziciju bez obzira na path krivulju ali meni se desi da se kompletna animacija smrda kada to uključim. Tijelo se pomakne u (valjda) originalnu poziciju i prividno se miče po putanji ali pritom se uopće ne rotira, izvija... Samo se pomiče ako me razumijete... Kostur ne prati liniju...

Može li mi itko ovdje pomoći? Stvarno je hitno, moram sutra poslat to kolegici, a nikako da riješim ovo... Ima li netko ideju zašto relative uništi animaciju i kako da to izbjegnem?

3D Designer
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice