I zadnji update za danas... Spavaća soba, malo su svijetla prejaka, želio bi dobiti više prigušena crvenkasta svijetla, moram malo lampe narihtati :)
Ajde ne lazi,priznaj da si zicao rockstar da ti posalju gotov rad da se hvalis tu
I zadnji update za danas... Spavaća soba, malo su svijetla prejaka, želio bi dobiti više prigušena crvenkasta svijetla, moram malo lampe narihtati :)
Ajde ne lazi,priznaj da si zicao rockstar da ti posalju gotov rad da se hvalis tu
dobro je al imas greske prilikom unwrapa oko korjena peraja. predpostavljam da si bojao u zbrushu i onda nosio u mayu ili max ili koji vec program. ponekad se dogadja pa ti je bolje unwrap napraviti prije nego odes u zbrush. Nakon zbrusha ocitas istodobno low poly model i high poly model, ispeci displacement ili normal mapu sa high poly modela i naljepit na low poly model i dodat teksturu u diffuse onda, napravit alfa specular mapu u crazy bumpu i dobis eyecandy model :)
Hvala na konstruktivnoj kritici. Vidi se da si iskusan, odmah znaš moje korake, a vidim i greške
Ako imaš volje malo mi pomoći jer sam zapeo s tim.
Dakle, svjestan sam da UV ima grešku, ali problem nije nastao tim redoslijedom. Htio sam popraviti ali ne znam ni sam iskreno kako. Naime, čini mi se da UV koji napravim u Max-u (a tamo je unwrapan prije zBrusha) nije dovoljno "čist" ili tako nešto pa u zBrushu nastane problem tokom polypainta odnosno generiranja tekstura. E sad, točan redoslijed je bio ovakav:
Modeling osnove u Max-u -> Zbrush dorada -> Max Unwrap -> zBrush detalji
Dali postoji mogućnost da je nešto pošlo po zlu sa 2. na 3. korak? Ili je jednostavno stvar u tome da Unwrap nije dobar, da probam sa UV Layout-om? Ili ručno rezat možda?
Također, nisam siguran kako zapeči normal u teksturu, jel imaš volje da mi možda objasniš taj dio, makar vjerujem da se da pronaći i na netu tut za to. (baking texture jel?), Specular sam radio iz normal mape i obrnuo Hue kako bi dobio zelenkasti odraz, doduše možda sam nešto krivo napravio.
Još jednom hvala na ovako konstruktivnom komentaru. Čak sam razmišljao raditi transparentnost na perajama ali i to je zapelo, a rok je vrlo kratak. Stvar je u tome da to radim za jednu kolegicu kojoj visi rok tako da u ovom trenu nemam baš previše vremena za testiranje, zato te i molim da me malo navodiš ako nije problem.
Nisam htio trpati sve u jedan post, nemojte zamjerit.
Uglavnom, svaka čast, odmah se vidi o kojoj prostoriji je riječ , jako dobro odrađeno, baš sad halam GTA btw, doduše EFLC, sorry za mali OT
evo jedan wipič od mene :D
Nazalost, vjerovatno ulazes mnogo truda u to ako radis nekim drugim programom.
U ArConu to napravis za par minuta.
radim u sketchu,
a kakav ti to program " ArCon", prvi puta cujem za njega...?
Isto vrlo jednostavan program za arhitekturu...
sketch je sketch
radim u sketchu,
a kakav ti to program " ArCon", prvi puta cujem za njega...?
Isto vrlo jednostavan program za arhitekturu...
Prva slika je prikaz tlocrta objekta, s lijeve strane alati.
Druga slika je 3D prikaz objekta, s desne strane mali objekti, kade, lampe, televizori...
MOLIM VAS, ako netko zna kako da ga prevedem na Engleski, neka kaze.
kako stoji program sa rendanjem, mislim, realizam i to ?
odlicno
evo i ja napredujem...korak po korak....
Jako dobro! Možda malčice mekše sjene ako imaš kontrole nad tim.
dobro je al imas greske prilikom unwrapa oko korjena peraja. predpostavljam da si bojao u zbrushu i onda nosio u mayu ili max ili koji vec program. ponekad se dogadja pa ti je bolje unwrap napraviti prije nego odes u zbrush. Nakon zbrusha ocitas istodobno low poly model i high poly model, ispeci displacement ili normal mapu sa high poly modela i naljepit na low poly model i dodat teksturu u diffuse onda, napravit alfa specular mapu u crazy bumpu i dobis eyecandy model :)
Hvala na konstruktivnoj kritici. Vidi se da si iskusan, odmah znaš moje korake, a vidim i greške
Ako imaš volje malo mi pomoći jer sam zapeo s tim.
Dakle, svjestan sam da UV ima grešku, ali problem nije nastao tim redoslijedom. Htio sam popraviti ali ne znam ni sam iskreno kako. Naime, čini mi se da UV koji napravim u Max-u (a tamo je unwrapan prije zBrusha) nije dovoljno "čist" ili tako nešto pa u zBrushu nastane problem tokom polypainta odnosno generiranja tekstura. E sad, točan redoslijed je bio ovakav:
Modeling osnove u Max-u -> Zbrush dorada -> Max Unwrap -> zBrush detalji
Dali postoji mogućnost da je nešto pošlo po zlu sa 2. na 3. korak? Ili je jednostavno stvar u tome da Unwrap nije dobar, da probam sa UV Layout-om? Ili ručno rezat možda?
Također, nisam siguran kako zapeči normal u teksturu, jel imaš volje da mi možda objasniš taj dio, makar vjerujem da se da pronaći i na netu tut za to. (baking texture jel?), Specular sam radio iz normal mape i obrnuo Hue kako bi dobio zelenkasti odraz, doduše možda sam nešto krivo napravio.
Još jednom hvala na ovako konstruktivnom komentaru. Čak sam razmišljao raditi transparentnost na perajama ali i to je zapelo, a rok je vrlo kratak. Stvar je u tome da to radim za jednu kolegicu kojoj visi rok tako da u ovom trenu nemam baš previše vremena za testiranje, zato te i molim da me malo navodiš ako nije problem.
ako hoces mogu ti sastavit video tutorijal osnova unwrapa i pripreme pri prenosenju koordinata sa 3d modela na 2d plohu. kroz iduci tjedan cim rijesim svoje poslove i obaveze ti slozim onda, vjerujem da ce i mnogim drugima biti poucno jer se isti sistem moze upotrijebiti za sve vrste modela od tehnikalija do organike.
jok. nemam, al budem probal u ps-u sredit kolko se da :D
hvala sa savjetu i pohvalama
U 3DS maxu možeš napraviti što god želiš, samo trebaš naravno steći nekakvno zanje. Branimir također radi u 3DS Maxu pa pitaj njega za savjete. Ja sam isto bio malo počeo sa 3DS Maxom, ali sam se vratio Sketchupu ipak, jer dosta dugo radim u njemu i navikao sam na njega
sketch up + 3ds max ubojita kombinacija. nemas razloga odustajat, samo kombiniraj.
ako hoces mogu ti sastavit video tutorijal osnova unwrapa i pripreme pri prenosenju koordinata sa 3d modela na 2d plohu. kroz iduci tjedan cim rijesim svoje poslove i obaveze ti slozim onda, vjerujem da ce i mnogim drugima biti poucno jer se isti sistem moze upotrijebiti za sve vrste modela od tehnikalija do organike.
Hvala ti!
Da, to bi bilo stvarno odlično i uvelike bi mi pomoglo da popunim rupe u znanju vezano za unwrap.
predobro
probaj koristit svjetlo slicno skylightu, jer na fotografiji nemas suncevih zraka, na tvojoj kuci imas. svjetla tipa skylighta rasporedjuju svjetlo i sjenu po modelu jednoliko, sto znaci idealno je pri koristenju za oblacna vremena jer ne baca suncevu zraku, tako ce ti model u potpunosti se spojiti sa pozadinom.
Evo novih slika modela... Započeo sam rad na novim prostorijama, a i naučio sam kako kreirati ogledalo pomoću iRendera (volim te iRenderu )
Lik iz GTA4 nije imao plazmu i dobre subwoofere. :P
drvce po drvce terasica
Smijem pitati na koji način izvedeš refleksije na prozorima? Pretpostavljam u PS-u ali me zanima koji točno postupak/postavke za layer (ako je PS)?
Nisam još probao ali mislim da bi ja ili stavio u overlay ili jednostavno kroz opacity, ne znam, zato i pitam da vidim dali uopće idem u pravom smjeru, radim sličan projekt.
1. odaberem sliku, odnosno dio slike koji cu stavit kao refleksiju i nastimam to lepo preko prozora, zatim ugasim taj layer sa slikicom
2. oznacim prozor
3. ukljucim onaj layer sa slikicom koja ce mi bit reflekcija i idem: seleckt->inverse, a zatim i delit
4. smanjim opacity na cca. 25-50%
i to je to
:D
Sta dosada uradi od covjeka.
Ali imam problem, otisao sam raditi na polje (sredjivati dvoriste), kad sam se vratio ruke moje sestre su se vidjele.
Brushevi ne brushaju, nista ne radi (zato mi je nedostaje crne trake na dnu).
Oprosti mb_fak_team sto sam uzeo tvoj rad, zaboravio sam naglasiti.
Sta dosada uradi od covjeka.
Ali imam problem, otisao sam raditi na polje (sredjivati dvoriste), kad sam se vratio ruke moje sestre su se vidjele.
Brushevi ne brushaju, nista ne radi (zato mi je nedostaje crne trake na dnu).
3D je tema, ali svejedno, dobar uradak.
ja i dalje radim na svom auticu :) imam jos unutrasnjost, tj sjedala i to sredit, volan i tak :) ubrzo slike :)
Evo poceo sam i ja malo raditi na Sketchupu ali nikako mi nejde,skinuo sam ferarija model i nemrem ga smanjit,velik mi je(stavio sam shadowse i kad stavim ferarija trza se ko sam vrag.)
Kako nesto smanjiti?
Di ja mogu svoje DL-ane modele naci?
Kako napraviti stup na kojem nesto pise(ovaj moj je fail jer se drzi za garazu i ak maknem malo krov ide i stup s njim)
Kako krov napravit? Neki tut?
Edit:Hvatam jos pomalo,sad radim garagzu opet za pocetak,al ova je bolja
Evo poceo sam i ja malo raditi na Sketchupu ali nikako mi nejde,skinuo sam ferarija model i nemrem ga smanjit,velik mi je(stavio sam shadowse i kad stavim ferarija trza se ko sam vrag.)
Kako nesto smanjiti?
Kako napraviti stup na kojem nesto pise(ovaj moj je fail jer se drzi za garazu i ak maknem malo krov ide i stup s njim)
prvo, oznacis sta oces smanjit, stisnes scale, i smanjis
drugo ne razumijem
trece uzmes krug nacrtas, nacrtas liniju pod uglom od 90 stepeni, i sa opcimoj follow me razvuces taj krug po toj crti
trece imas vise nacina, ja cu ti reci jedan, nacrtas na sredini liniju i onda sa move toolom je podignes i tako ces dobit krov, iako ima jos nacina , ne da mi se ostale objasnjavat :)
Kako nesto smanjiti?
prvo, oznacis sta oces smanjit, stisnes scale, i smanjis
drugo ne razumijem
trece uzmes krug nacrtas, nacrtas liniju pod uglom od 90 stepeni, i sa opcimoj follow me razvuces taj krug po toj crti
trece imas vise nacina, ja cu ti reci jedan, nacrtas na sredini liniju i onda sa move toolom je podignes i tako ces dobit krov, iako ima jos nacina , ne da mi se ostale objasnjavat :)
Kako naci modele,npr ferari koji sam skinuo u programu? Ja sam ga skinuo i sad ga u opcijama nemogu nac...Btw hvala!