Vaši 3D modeli
- poruka: 7.702
- |
- čitano: 1.956.781
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta je bolje, Vray ili SU? Za rendering?
Sad ću probat provuć kroz VRay par uradaka pa bumo vidli...
Jedan update kuće s 4. stranice. Render je Vray (ne zna baš rendati drveća rađena u RpTree Makeru), a teksture su skinute s iste stranice kao i teksture za tvornicu
Jedan update kuće s 4. stranice. Render je Vray (ne zna baš rendati drveća rađena u RpTree Makeru), a teksture su skinute s iste stranice kao i teksture za tvornicu
Nisu ti loši radovi, jedino se probaj još potrudit s teksturama, da se ne ponavljaju toliko...
Nisu ti loši radovi, jedino se probaj još potrudit s teksturama, da se ne ponavljaju toliko...
Hvala! Ma teksture me zezaju, istina. Upravo sam se regao na CGtextures, pa se nadam da me neće više zezati, jer ću imati veću rezu teksture
Da, stranica CGTextures pomogne, ali svejedno treba napraviti teksture u kojima se neće vidjeti onaj rub gdje se spajaju, to je najbitnije, a i najteže
Evo danas sam uhvatio vremena i zapoceo novi projekt onako za dušu , uz pomoc odlicnog tutoriala kojeg sam našao. Radim brod iz filma Firefly. Serenety. Kako sam dosada radio arhitektonske vizualizacije / modele ovo ce bit malo veci izazov, tko zna hocu il ikad završit
Kad bi napravio 2-3 komponetne skroz do kraja ja zadovoljan :)
Evo danas sam uhvatio vremena i zapoceo novi projekt onako za dušu , uz pomoc odlicnog tutoriala kojeg sam našao. Radim brod iz filma Firefly. Serenety. Kako sam dosada radio arhitektonske vizualizacije / modele ovo ce bit malo veci izazov, tko zna hocu il ikad završit
Kad bi napravio 2-3 komponetne skroz do kraja ja zadovoljan :)
Odlično, daj obavezno pucaj WIP-ove ovdje.
Uf bit ce teze nego sto sam mislio. Arhitektura je jednostavna za radit. Iz dobrih DWG podloga samo se po tockama kacim i perem. Ovdje treba više "free hand" modeliranja. Tako da ne ocekujte puno updateova. Jos preko tjedna radim, ovo ce bit weekend projekt
Za prvi puta stvarno super. Ja sam bio poceo nesto ali stao i prestao. U cemu si to radio?
Pa, očito je da je 3D Studio Max, čovjeku je čak i Avatar slika njegova ikonica!!!
Za prvi puta stvarno super. Ja sam bio poceo nesto ali stao i prestao. U cemu si to radio?
Pa, očito je da je 3D Studio Max, čovjeku je čak i Avatar slika njegova ikonica!!!
Datum čitat...datum!
Evo poceo sam dodavati i detalje po reaktor dijelu broda. Malo treba to sad koji stupanj zarotirat da fino sjedne u "rupu"...Dosta za danas tho
Bravo, vidim da ti izvrsno ide. Samo naprijed. Jedva čekam da ja počnem radit...
Svaka čast! Impresivno što čovjek na računalu može napraviti u koji sat...
Keep up the good work!
Evo poceo sam dodavati i detalje po reaktor dijelu broda. Malo treba to sad koji stupanj zarotirat da fino sjedne u "rupu"...Dosta za danas tho
Odlično!
Sam nemoj odustat na pola :P
Super detaljno...sam tak nastavi
Još jedan modelčić nekakve kućice (možete ga smatrati beta verzijom
, jer nisam sve skroz završio i sredio)
Google Sketchup + nxtRender + teksture s CGtextures + neki pluginovi
Nice, sviđaju mi se planine u pozadini, poradi malo na texturama...travu sredi i bit će ok :)
Moram priznat da mi se ovo itekako sviđa! Texture su sad puno puno bolje, možda još da malo ogradu središ...
Koje pluginove koristiš?
Zna možda neko kakvu dobru knjigu o očenju Google Sketchupa-a?Htel bi i ja probati malo modelirati.
Nice, sviđaju mi se planine u pozadini, poradi malo na texturama...travu sredi i bit će ok :)
Hvala! Travu ću uzeti neku monotonu, bez tratinčica
Moram priznat da mi se ovo itekako sviđa! Texture su sad puno puno bolje, možda još da malo ogradu središ...
Koje pluginove koristiš?
Hvala! Na ovom modelu korišten je samo RpTree Maker (za ova stabla na zadnje dvije slikice) i nxtRender (odličan render, više mi se sviđa od V-Raya). Mislim si ga čak i kupiti, jer mi još samo danas vrijedi (99 dolara dođe).
Inače imam brdo pluginova (za razne krivulje raditi, "frizirane" push/pull alate, RpWall maker, i još dosta njih za rad s raznim objektima)
Zna možda neko kakvu dobru knjigu o očenju Google Sketchupa-a?Htel bi i ja probati malo modelirati.
Možda ima u kakvoj knjižari, ali dosta dobrih tutorijala naći ćeš na Internetu također. Dobro kod sketchupa je to što je jako lak za učenje. U zadnja dva broja PC Chipa bave se malo SketchUpom (Veljača i Ožujak 2010.). Baviti će se još naravno
Kad koristim U Gs Push Tool piše offset limited to -0,00 km,što da napravim?
Znate neki dobar renderer za Sketchup,sve kaj sam instaliral ne radi,može i link?
Ako mislis neki veci projekt radit, nikako SU Podium jer je jako spor - znam iz vlastitog iskustva :) rendao 1 sliku 2 i pol dana da mi nakraju kaze "not nuff memory" i srusi mi sketchup - skoro sam poludio :)
Ako mislis neki veci projekt radit, nikako SU Podium jer je jako spor - znam iz vlastitog iskustva :) rendao 1 sliku 2 i pol dana da mi nakraju kaze "not nuff memory" i srusi mi sketchup - skoro sam poludio :)
Joj to sam nekej bezveze napravil za prvi put.
Znate neki dobar renderer za Sketchup,sve kaj sam instaliral ne radi,može i link?
nxtRender je meni #1. Relativno je brz, ali je kvaliteta odlična. Doduše nisam ga našao na internetu (na već poznatim stranicama jel), pa ću si ga kupiti. Još je Twilight OK (dosta je brz i jednostavan, a kvaliteta rendera je OK, prosječna). Vray isto nije loš, ali mi smeta to što ne zna rendati drveća rađena u RpTree Makeru i neprepoznaje prozirne objekte
Za one pluginove što si me pitao, trebati će mi malo više vremena da ih nađem sve, ali ću ti ih poslati
nxtRender je meni #1. Relativno je brz, ali je kvaliteta odlična. Doduše nisam ga našao na internetu (na već poznatim stranicama jel), pa ću si ga kupiti. Još je Twilight OK (dosta je brz i jednostavan, a kvaliteta rendera je OK, prosječna). Vray isto nije loš, ali mi smeta to što ne zna rendati drveća rađena u RpTree Makeru
Za one pluginove što si me pitao, trebati će mi malo više vremena da ih nađem sve, ali ću ti ih poslati
OK,puno hvala,samo si uzmi vremena jer mi se ne žuri.Taj nxtrenderer sam probal skinuti s interneta trial,ali ne da.Sketchup mi se čini dobar program za 3d modele,a kad se renderira izgleda realno.