Jel moguće u Free Unity 3d stavit vozila?Imam skripte,ali neznam kako ubacit aute itd.Btw evo jedan screen iz mog prvog unity projecta :)
Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.050.510
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel moguće u Free Unity 3d stavit vozila?Imam skripte,ali neznam kako ubacit aute itd.Btw evo jedan screen iz mog prvog unity projecta :)
Generano nema prepreka za stavit 3d vozila u free Unity; model ko i svaki drugi, staviš ga u asset folder, te kad ga Unity učita, samo ga drag-and-drop-aš u scenu... Ali model bez skripti koje će ga pokretati ne znaći ništa (samo je statični model)..... Dakle, štos u tome koje skripte koristiš, di ih stavljaš, i sl. a za to trebaš pogledati upute ili tutorial tamo di si našao skripte, jer kako skripta radi, što koristi i sl., napamet zna samo onaj koji ju je napravio.
Može netko preporučiti kojim programom(ili više njih ako je potrebno) bi mogao krenuti s modeliranjem? Nemam neke ambciozne planove, tek toliko da probam pa ako me zainteresira možda i nešto ozbiljnije napravim.
Može netko preporučiti kojim programom(ili više njih ako je potrebno) bi mogao krenuti s modeliranjem? Nemam neke ambciozne planove, tek toliko da probam pa ako me zainteresira možda i nešto ozbiljnije napravim.
Google SketchUp.
Za takva pitanja postoji ova tema:
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.
Generano nema prepreka za stavit 3d vozila u free Unity; model ko i svaki drugi, staviš ga u asset folder, te kad ga Unity učita, samo ga drag-and-drop-aš u scenu... Ali model bez skripti koje će ga pokretati ne znaći ništa (samo je statični model)..... Dakle, štos u tome koje skripte koristiš, di ih stavljaš, i sl. a za to trebaš pogledati upute ili tutorial tamo di si našao skripte, jer kako skripta radi, što koristi i sl., napamet zna samo onaj koji ju je napravio.
Di nabavit modele(ne ucitava mi one od sketchupa)?Skripte su Car movement i Get in car...
Za takva pitanja postoji ova tema:
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.
Hvala za link,nisam znao da tema postoji...
tek krenuo jucer - razbolio se pa imam slobodnog vremena dosta....
google SU8 sam koristio, i napravio biljarski stol ali imam tu i tamo koje pitanje, kada pogledate sliku vidjet cete da samo jedna rupa od svih u stolu ima "plašt" valjka ali nema 2 baze (treba zapravo biti kao cijev)... ja to nemogu dobiti, nesto sam radio i uspio jednom i sada neznam dalje... slika ce vam pribliziti problem samo gledajte dobro, gornja lijeva samo ima plašt ostale su glupe nekako
a sada sam vidio temu za takva pitanja,
UDK testirm malo materijal drveta.
Ovo je moja prva kuća :) Da li mi možete reći zašto mi se ovo desi sa teksturama? Radim u 3ds max. Npr odabrao sma krov, uradio DETACH as object, napravio texturu (pritisnem M, izaberem Standard i bitmap, onda izaberem svoju sliku i prikačim). Kada izrendam, ovo mi se desi :( Ako može bilo kakva pomoć molim vas, ne mogu da skontam nikako to za materijale.

E naletio sam na par mjesta na taj izraz "UV Maping" ali nemam pojma šta je. Moraću malo da istražim to
E naletio sam na par mjesta na taj izraz "UV Maping" ali nemam pojma šta je. Moraću malo da istražim to
Oznaci krov, i desno idi na listu modifiera i odaberi UVW unwrap modifier.
Hvala puno na pomoći. Evo i mog prvog 3d modela, za nepuna 3 dana učenja :) Baš sam ponosan na sebe hehe. Uskoro ću dodati i sjjetlo, okolinu, još detalja oko kuće, mislim da će doro da izgleda :)
EDIT: Hm, ali i dalje mi je nekako mutno, pogotovo sredina krova. Da i znate zbog čeha je tako? Koristim Vray
Vjerovatno zbog mipmap-ova su ti mutne teksture ili zbog kuta kamere.
Stavi specular/gloss mapu na stjenu.
Danas sam započeo mali projekt u Cry Engine 2, više slika kasnije moram mnogo toga optimizirati i srediti.
Lijepo,dreamy style...jesi probao cry engine 3?
Oprobao ali ne ide, mislim da je problem što rendam sa Vray, a ne sa metalray
Danas sam započeo mali projekt u Cry Engine 2, više slika kasnije moram mnogo toga optimizirati i srediti.
Koristio sam Cry Engine 3 par mjeseci ali me jako smeta njihov ocean shader, izgleda mi nekako previše plastično i gusto i nikako nemogu dobro namjestiti da dobro izgleda.
Ocean često koristim tako da mi je važan izgled jer večinom radim mape sa otocima.
Koristio sam Cry Engine 3 par mjeseci ali me jako smeta njihov ocean shader, izgleda mi nekako previše plastično i gusto i nikako nemogu dobro namjestiti da dobro izgleda.
Ocean često koristim tako da mi je važan izgled jer večinom radim mape sa otocima.
Slažem se s tobom,voda je bolja u ce2...jucer sam se bas malo igrao u ce3
Kakav je sistem kreacije okeana u CryEnginu ? UDK to veoma lijepo pokriva kroz Material editor, naravno potrebno je imati dobro znanje iz istog ukoliko se teži ka boljem rezultatu.
Evo i ja instaliram ce3,jel on dosta zahtijevan ili?Dosad sam radio u Sketchupu,Vrayu,Mayi,3ds maxu....
Evo i moga rada. Ali toliko imam problema sa ovjetljenjem. Uspio sam da napravim mrak, ali nikao da osvjetlim trijem. Stavim Vray ies light ili standard spot ligh, prikaže mi ga u preview, ali kada izrendam ne vidi se. Da li mi možete pomoći molim vas, već 2 dana muku mučim sa tim. Ili da pošaljem nekome file, pa da nabrzaka nabaci svjetlo, mislimd a bi mi to i najviše pomoglo, da vidim postavke u radu.
Evo i moga rada. Ali toliko imam problema sa ovjetljenjem. Uspio sam da napravim mrak, ali nikao da osvjetlim trijem. Stavim Vray ies light ili standard spot ligh, prikaže mi ga u preview, ali kada izrendam ne vidi se. Da li mi možete pomoći molim vas, već 2 dana muku mučim sa tim. Ili da pošaljem nekome file, pa da nabrzaka nabaci svjetlo, mislimd a bi mi to i najviše pomoglo, da vidim postavke u radu.
1. Kod nocnih vanjskih scena, nebo je uvijek svijetlije nego objekt/pod
2. Svijetlo s neba ima plavicast hue
3. Fale sjene
4. Boje se vide iskljucivo zbog svijetla. Ako svijetla nema - nema ni boje. Dakle, desaturiraj boje.
Protip: uzmi fotografiju scene kakvu pokusavas postici i prostudiraj odnose boje i kontraste. Uzmi color pick i klikaj po slici da vidis TOCNO RGB BROJEVE i skuzis koja je to boja.
Oci su bas neki bezvezni organ, lazu k'o cigani...
Dobro bi mi dosla pomoc!
Imam projekt gotov za izbaciti na google play.
specs:
os android
program utrka automobila
programski jezik C++ , sitno arm assembly , nuzni dio ( cca 0.1 % java ) -> c++ ide preko necessitas project-a
render opengl es 2.0
zvuk opensl es
link na gameplay
http://www.mediafire.com/watch/vpjybyybzyy76tz/20130730_012838.mp4
molim sljedece: projekt je gotov ali ga trenutno ne mogu uploadati na play iz jednostavnog razloga a to je da koristim za smartphone prejake modele ( cca iznad 5000 trisova po modelu). Na mom samsung GN2 radi savrseno , full 60fps koliko je i limitirano . Probao na S3 mini , pada fps za 10% , na starijim modelima i vise.
Postojeci model sa videa sam srezao u meshlabu do daske , ako idem dalje nece biti dobro , zato molim sljedece::
Ukoliko je tko voljan i ima viska vremena da skrpa 2-3 modela auta
limit:
do cca 1000 - 2000 vertices
-> trisova do 500 - 1000
uglavnom sto manje a da se zadrzi kvaliteta ( u pitanju je smartphone app tako da i 50-100 pametnih poligona mogu CUDA a meni puno.
Sarao sam internetom dosta pa tako i nasao dosta ali bih volio da je navedeno djelo nase , dakle placam do 5$(dolara) po modelu , ako netko ima vremena u smisla ( a ima vas vidim puno stvarno i vise nego kvalificiranih za navedeno) postajte molio bih. Ako se ostvari ovo sto sam naveov, lako se dogovorimo da uplatim na racun koji posaljete u PP.
Kupnjom zadrzavam pravo na model , modifikaciju...
HVALA puno unaprijed svima.
Ima Vas stvarno ovdje puno za koje mi se cini ovaj task macji kasalj.
I da , molio bih model u formatu collada ( dae ) , moze i 3ds.
Eto , hvala jos jednom.