Program za izradu kuće
- poruka: 14
- |
- čitano: 23.314
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni treba isto ali i za unutrašnjost :)
jeste probali ArCon moj dom ? Mislim da ga čak ima i na "onim" stranicama
Sjecam se da sam prije davno radio u jednom (negdje 2003 god il tako nest), zvao se nesto kao Sierra (ne sjecam se tocno naziva). Ugl mogao sam exterijer i interijer uredivati... i bas su bile mjere u mm/cm ako se ne varam.
Itko?
Mislim da mozes u AutoCad-u pravit nacrte za kucu...
A ima i Sweet Home 3D, on je za interijer napravljen...
Chief Architect, predobar i kompletan program.
Chief Architect, predobar i kompletan program.
Imaju li mjere ili imas samo ono sto ti je ponudeno? (ali da su cm/mm)....
Imaš mjere kod svega. To je malo profesionalniji program tako da bolje pogledaj par tutoriala po netu (siguran sam da ima) prije nego što počneš s radom.
Pa najbolje je krenuti kopati temelje, dakle lopata i kramp. Zatim dobro dođe mješalica (osim ako nećeš da mješaš malter ručno na podu), mistrija, daske za skelu, fangla...
OnTopic:
Moja preporuka je Sweet Home 3D.
Za 3d uzmeš google sketchup, vjerovatno najjednostavniji 3d program koji se može naći, što se tiče crteža tu je autocad glavni, mada bi trebao i kakav besplatni cad program odraditi posao.
što se tiče crteža tu je autocad glavni
Ne bih mu preporučio AutoCAD ako ne zna neke stvari, nije on baš za početnika. A da ne spominjem glomaznost i imaš samo 30 dana trial, jednostavno za ovakve stvari Sweet Home ili Google Sketchup i slični alati.
Nemoj mu nudit Autocad (prekompliciran ako ce radit samo jedan put neku kucu), Sketchup bude mu sasvim dovoljan. Ima nase mjerne jedinice, odlicno sucelje, hrpa odlicnih tutova na yutubu!
EDIT:evo kolega iznad me preduhitril....
Evo ti moj rad u Sketchup-u. Bez tutova za 2-3 sata.