Bok ljudi ... pravim jednu igru i imam jedan problem ..... kad u Cineam 4d napravim neku mapu ili nesto drugo i obojim sve u body paint-u i kad ubacim to u unity to mi posteane kao prozirno mislim ja ga mogu vidjeti ali mogu isto tako proci kroz njega ili cak jednostavno propadnem kroz tu mapuu sto sam napravio ...... jel netko zna kako mogu to popraviti ... ili ako imate neke druge bolje programe za modeliranje, izradu igara , animiranje likova samo recite.
HVALA !!! XD
Iz Cineam 4d u Unity
- poruka: 4
- |
- čitano: 1.617
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bok ljudi ... pravim jednu igru i imam jedan problem ..... kad u Cineam 4d napravim neku mapu ili nesto drugo i obojim sve u body paint-u i kad ubacim to u unity to mi posteane kao prozirno mislim ja ga mogu vidjeti ali mogu isto tako proci kroz njega ili cak jednostavno propadnem kroz tu mapuu sto sam napravio ...... jel netko zna kako mogu to popraviti ... ili ako imate neke druge bolje programe za modeliranje, izradu igara , animiranje likova samo recite.
HVALA !!! XD
Iskreno koliko si "proučavao" Unity ?
Inaće problem ti je u materijalu i fizici.
E sada što i kako exportaš neču ulaziti niti me zanima, ali što se tiće "propadanja" greška ti je što nemaš pridružen collider meshu.
Znaći svaki mesh može imati od primitivnih sphere, box i capsule collidera i svoj mesh collider, koji se inaće izbjegava zbog optimizacije, ali može poslužit i bit zgodno rješenje ako je rijeć u low poly objektu , inaće unity ima ugrađen terrain editor tako da se ne moraš patiti s izradom terena u 3th party alatima tipa C4D isl.
Moj savijet ti je da prođeš par tutorijala pohvataš osnove i skužiš koncept, dalje samo rad, rad i rad.
PS.
Inaće kako stojiš s programiranjem, jer u slućaju unity-a trebaš dobro znat C# ili JS, ponešto fizike i matematike.
ok hvala puno ... programiranje nije problem poceo sam se baviti time prije oko pola godine mozda malo vise... a za unity nisam davno poceo pa imam jos dosta toga ucit :D
ok hvala puno ... programiranje nije problem poceo sam se baviti time prije oko pola godine mozda malo vise... a za unity nisam davno poceo pa imam jos dosta toga ucit :D
OK onda samo naprijed i sretno.