3d motion capture system

poruka: 12
|
čitano: 2.535
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
3d motion capture system

pozz.... zna li netko nešto o sustavima za 3d analizu pokreta, izradu animacija pomoću njih i slično...? vicon, bts sustav itd..  

radim trenutno na jednom slicnom sustavu pa me zanima da li bi to naslo kakvu prakticnu upotrebu u hrvatskoj sto se tice nekakve animacije pokreta i sl.

tnx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
3d motion capture system

nikog ne zanima tema? gholum iz gospodara prstenova je napravljen pomoću vicona {#}

0 0 hvala 0
15 godina
3d motion capture system

Ma naravno da zanima, interesantna tema ali čini mi se kriva država. Jesi ti vidio koji naš film u zadnje vrijeme? Da se kod nas snima neš slično vjerovatno bi Rene Bitorajac glumio goluma {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
3d motion capture system

To ti vise nije kao prije sada ljudi zajame prostor na jedan dan i snime sve sto trebaju ili nabave par kamera i naprave cijeli sistem sami ispod 1000$.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
3d motion capture system

ok, jasno mi je to, unajme prostor za 1000 dolara i snime si sta im treba...

mene zanima stanje kod nas... evo konkretno, ja radim u u bts-ovom elite sustavu za biomehaničku analizu. cijeli taj lab vrijedi vjerojatno preko 300 000 eura. koristi se u kliničke svrhe, mozda nesto malo sportska dijagnostika i tak... jedini je takav lab u zg. u hrvatskoj pstoji jos samo peharec koji to ima u puli. culi ste za njega... 

meni ne treba ni 1000kn, nista, samo me interesira na koji način se jos moze koristiti u animaciji,igrama i filmu. o racunalnoj grafici nemam pojma. stavim 10 markera na ruku, sve lijepo snimim, dobijem model, super izgleda, onak fluidno u svim zglobovima. al to je model u programu koji se sastoji od obicnih linija. sad kad bi se na to stavio model od ruke, teksture i sta vec, bilo bi strava. eto, samo me zanimalo, posto ne znam nista o tome mozda netko ima neku ideju il zna kak se to moze napravit. inace sam optoelektronicki sustav ima 8 kamera sa automatskim prepoznavanjem reflektirajucih markera, kamere su 100hz, ako vam to sta znaci...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
3d motion capture system

e to se trazi{#}  znaci samo raw file kad napravim ubacim u 3ds max i to je to.... jos kad bi znao u tome nesto radit....{#}

ovak zvuci dosta jednostavno

0 0 hvala 0
15 godina
3d motion capture system

Ja sam koristio te bip fajlove za animiranje ljudi u arhitektonskim vizualizacijama, ali obzirom da je kod nas taj trud jako teško naplatiti ne animiram ljude već 2-3 godine. Ajd napravi neki raw fajl pa se dogovorimo da mi pošalješ pa ću probati ubaciti na neki character da vidimo kako to funkcionira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: 3d motion capture system
dastefan kaže...

Mali OT... jesi radio sa Lumionom? Sve sam animira, od ljudi, vode, zivotinja, pa sve do vjetra. Samo ubacis zeljeni subjekt, namjestis ga i radi to kaj ince treba i 3DS-u mjesec dana.

Autoru teme-procitaj kojim programima je rađen Tony Hawk i Second Life igre. To je to kaj trazis.

daniel
16 godina
neaktivan
3d motion capture system

posalji mi mail pa kad cu ici u lab nesto cu skinut{#}

0 0 hvala 0
15 godina
Re: 3d motion capture system
daniel.hajdinjak666 kaže...

Mali OT... jesi radio sa Lumionom? Sve sam animira, od ljudi, vode, zivotinja, pa sve do vjetra. Samo ubacis zeljeni subjekt, namjestis ga i radi to kaj ince treba i 3DS-u mjesec dana...

Davno sam ga probao, prije 2 godine, još dok je bio u verziji 1 i nije me baš pretjerano oduševio jer mi je davao neki cartoonasti štih. Bum probao novu verziju da vidim jel to šta bolje sada.

15 godina
neaktivan
3d motion capture system

Motion capture se radi tako da prvo napraviš svog modela u nekom programu za modeliranje. Zatim ga prebaciš na mayu ili ne moraš ako si modelirao na mayi, tamo rigaš, ruke, noge, torso, vrat, glavu, crte lica, oči... itd. (To je samo po sebi dosta posla). A onda to možeš dalje preko Maye ili možeš koristiti Autodesk Motion Builder koji je dosta dobar u tom području, podržava i Kinect i Wii igraće palice, ali najbolje koristiti markice koje si već naveo,  i onda dalje radiš po potrebi. Imaš dobrih tutorijala na netu, probaj youtube, pogledaj si Motion builder capture.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice