3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 479.450
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
Jonja kaže...

Haha, cili split je manija te cvike, ja mislin da ih nemaju pola koliko su ih imali xD

A nec, cili kvart di zivin je manija... ja iman doma 6 cvika tih :D 

17 godina
ogi219 kaže...
Jonja kaže...

Haha, cili split je manija te cvike, ja mislin da ih nemaju pola koliko su ih imali xD

A nec, cili kvart di zivin je manija... ja iman doma 6 cvika tih :D 

Ak već kradete, onda se barem prije informirajte kaj kradete.... Ili potpišite peticiju da se na Marjanu sagradi kip Keruma u 3deu pa da ga možete gledat sa naočalama. {#}

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
15 godina
neaktivan
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

Evo ovako može neko dat neku stranicu di ću proć od osnova pa na dalje, a ne kao "how to model a plane", a ja nemam pojma ni o cemu.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

riješeno!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 23:56 (nido).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Evo ovako može neko dat neku stranicu di ću proć od osnova pa na dalje, a ne kao "how to model a plane", a ja nemam pojma ni o cemu.

?

LoL acc THCJoshi
15 godina
Jonja kaže...
Jonja kaže...

Onda je najbolje da krenes sa sluzbenim autodeskovim tutorialima gdje te kroz lekcije i vjezbe vode kroz osnove modeliranja u Mayi:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=9502844&siteID=123112&linkID=9242256

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
15 godina
neaktivan

Jel zna netko u 3ds maxu...kad napravim model i teksture sa normal mapom i stavim na model i uključim symmetry,ali mi je ta druga strana obrnuta i  pobrkana(slika)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nido kaže...

Jel zna netko u 3ds maxu...kad napravim model i teksture sa normal mapom i stavim na model i uključim symmetry,ali mi je ta druga strana obrnuta i  pobrkana(slika)

Attachaj ih u jedan objekt i provjeri da normale nisu flippane.

I possess a skill to google.
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
nido kaže...

Attachaj ih u jedan objekt i provjeri da normale nisu flippane.

Bravo majstore...samo sam u normal bump stavio na local XYZ i štima {#}

14 godina
odjavljen

3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Pozdrav imam jedno pitanje u vezi 3ds max-a...baš si gledam da uzmem ovu besplatnu licencu za studente,ali me zanima ako stavim tu licencu hoće li mi biti ograničene neke opcije i hoće li biti onih watermarkova i takvih stvari?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 19:45 (nido).
Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
nido kaže...

Pozdrav imam jedno pitanje u vezi 3ds max-a...baš si gledam da uzmem ovu besplatnu licencu za studente,ali me zanima ako stavim tu licencu hoće li mi biti ograničene neke opcije i hoće li biti onih watermarkova i takvih stvari?

Na njihovoj stranici piše:

Important Note :The Autodesk Student Version software incorporates all the functionality of our professional licenses, but includes a print banner making the software inappropriate for professional, commercial, or for-profit purposes. Autodesk Student Version software may not be used in the classroom or lab for instructional purposes, or for commercial or for-profit purposes. Annual licenses of Autodesk student software are not eligible for product upgrade or transfer to a commercial license. View print banner sample.

Prema ovome trebao bi biti neki banner koji ti onemogućuje korištenje za profesionalnu upotrebu.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
14 godina
neaktivan

Ima neko nekih dobrih tutoriala za bump mape i Normal mape? Jer mi treba pomoc kod Normal mapa.

EDIT: Mozda i ne bude potrebno, odlucio sam pokusati napraviti hihg poly, pa sa njega izvuc norml i onda tu teksturu na low poly... Samo nisam siguran u unwrap na sta ce to licit...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 0:22 (dragan225).
Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
dragan225 kaže...

Ima neko nekih dobrih tutoriala za bump mape i Normal mape? Jer mi treba pomoc kod Normal mapa.

EDIT: Mozda i ne bude potrebno, odlucio sam pokusati napraviti hihg poly, pa sa njega izvuc norml i onda tu teksturu na low poly... Samo nisam siguran u unwrap na sta ce to licit...

Ovdje sam našao prilično dobre tutorijale o normal mapama...pa si pogledaj(ako već nisi):http://cg.tutsplus.com/category/tutorials/autodesk-3d-studio-max/

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 11:09 (nido).
13 godina
neaktivan

pozz svima,novi sam u 3d modeliranju pa bih zamolio nekoga da mi preporuci neki free program za 3d modeliranje.HVALA :D

0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

nesto sa siggrapha

0 0 hvala 1
15 godina

Pozz,

trebam dobiti ovaj komad zapravo njih 20 po ovome luku da prvi bude rotiran za otprilike 45 stupnjeva, a ostatak po nekoliko do 80 stupnjeva. Koristio sam Array ali ne mogu dobiti kako trebam. Može pomoć ?

Slika Slika
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 11:42 (mac92).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mac92 kaže...

Pozz,

trebam dobiti ovaj komad zapravo njih 20 po ovome luku da prvi bude rotiran za otprilike 45 stupnjeva, a ostatak po nekoliko do 80 stupnjeva. Koristio sam Array ali ne mogu dobiti kako trebam. Može pomoć ?

Raspodijeli ih prvo po luku (spacing tool), bez rotacije, a onda rotiraj ručno koliko treba... Makar spacing tool ima i foru da prati zakrivljenost rotacijom. Ako sam dobro skontao, prvi pod 45, svaki idući (njih 19) neš sitno da dođe do 80... Znači 80-45=35... 35/19=1.842, znači namjestiš snap na 1.842 i rotiraš te ostale dok je angle snap uključen. Evo kak sam ja to složio, ak sam te dobro razumio...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 12:46 (Minoza).
14 godina
neaktivan

Pozz svima, zna li netko kako da se rjesim ovoga: Skinem neki besplatni 3d model sa interneta za 3ds max u formatu .obj, i u folderu i kojem se nalazi taj .obj fajl nalazi se druga mapa sa teksturama. Kad ja taj objekt drag'n'drop-om ubacim u 3DS max, on je siv, i nema nikakve teksture (materijala) iako sve to dolazi u drugoj mapi. I kad renderimam bude potpuno siv. Ako netko zna kako da to sredim pls neka mi odgovori, bit cu mu zahvalan ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
geekHR kaže...

Pozz svima, zna li netko kako da se rjesim ovoga: Skinem neki besplatni 3d model sa interneta za 3ds max u formatu .obj, i u folderu i kojem se nalazi taj .obj fajl nalazi se druga mapa sa teksturama. Kad ja taj objekt drag'n'drop-om ubacim u 3DS max, on je siv, i nema nikakve teksture (materijala) iako sve to dolazi u drugoj mapi. I kad renderimam bude potpuno siv. Ako netko zna kako da to sredim pls neka mi odgovori, bit cu mu zahvalan ;)

Dodaj standardni materijal na objekt, a zatim ručno nađi putanje do tekstura. Javi ako zapneš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 21:26 (Minoza).
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
geekHR kaže...

Dodaj standardni materijal na objekt, a zatim ručno nađi putanje do tekstura. Javi ako zapneš.

Kako da nađem ručno putanje do tekstura? Ako moze malo pomoci xD... hvala unaprijed :D

15 godina
neaktivan
geekHR kaže...

Kako da nađem ručno putanje do tekstura? Ako moze malo pomoci xD... hvala unaprijed :D

Nakon sto si dodao materijal, u postavkama materijala pod "maps". Ako ti i dalje nije jasno, budem stavio slike. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 13:42 (Minoza).
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
geekHR kaže...

Nakon sto si dodao materijal, u postavkama materijala pod "maps". Ako ti i dalje nije jasno, budem stavio slike. {#}

Nekuzim bas sto tamo treba... Evo modela kojeg pokusavam dodat, da nebude nekakve zabune... Ako moze koja slika za pomoc kupit cu ti cokoladu :D

15 godina
neaktivan
geekHR kaže...

Nekuzim bas sto tamo treba... Evo modela kojeg pokusavam dodat, da nebude nekakve zabune... Ako moze koja slika za pomoc kupit cu ti cokoladu :D

Ma nema frke, cim dodem doma stavim slike. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 16:05 (Minoza).
15 godina
neaktivan

Evo slike... Definitivno bi bilo pametno proći te osnovne stvari kroz tutorijale, a imaš to isto i u Maxovom help fileu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 16:07 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Počeo sam modelirati nissana i pojavili su mi se problemi . Prvo sam probao dio haube i svjetala izmodelirati iz jednog poligona i uspio sam ali kad sam probao knifati i dodati bevel bilo je previše grešaka . Zatim sam probao da svaki dio radim zasebno tj. haubu ..itd . I sada auto izgleda kao da je slupan jer razmaci između određenih djelova nisu isti . Pa molim za savjet kako da to izbjegnem i da li je pametno modelirati sve iz jednog poligona pa extrudati ili svaki dio automobila zasebno.

http://soksa.3dhr.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Počeo sam modelirati nissana i pojavili su mi se problemi . Prvo sam probao dio haube i svjetala izmodelirati iz jednog poligona i uspio sam ali kad sam probao knifati i dodati bevel bilo je previše grešaka . Zatim sam probao da svaki dio radim zasebno tj. haubu ..itd . I sada auto izgleda kao da je slupan jer razmaci između određenih djelova nisu isti . Pa molim za savjet kako da to izbjegnem i da li je pametno modelirati sve iz jednog poligona pa extrudati ili svaki dio automobila zasebno.

I meni se ovo isto pojavljivalo. ali sam jednostavno isao na weld tacke i po spajao sve u jedno, nekad, kad mi se bude dalo, cu nastaviti i samo extrude unutra gdje trebaju biti razmaci.

I "Phong" tag je radio mnogo cudnih stvari kad bi se dodao na weld-ane dijelove.

16 godina
neaktivan

Još netko?

http://soksa.3dhr.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice