Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 42.208
|
čitano: 7.740.588
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Frutek123 kaže...

Bok ekipa, koju biste grafu izabrali 150 do 250 eura maksimum. Radim jeftinu konfu za 1080p. Imam r5 3600. Rabljeno je više nego dobrodošlo.

Razmišljam o nekoj 2070 super. Cini mi se da bi dlss mogao biti koristan

3060ti bi bila puno bolji izbor za te pare.

8 godina

Nitko nece prodat za 200 eur :(

kofa
8 godina

Oče oče, svi sanjaju o 250 ili više a na kraju svi prodaju za 200 ili manje. Pa moraš bit budaletina za dat 250-300 eur za 5 godina staru karticu.

10 godina
nikonja kaže...

Oče oče, svi sanjaju o 250 ili više a na kraju svi prodaju za 200 ili manje. Pa moraš bit budaletina za dat 250-300 eur za 5 godina staru karticu.

U osnovi tocno, ali..... ako stvarno ovako bude da mid range grafika bude cjenovno izrazena u tezini bubrega, vadit ce se i te kartice i prodavati kao vruc burek...sjeti se kripto manije, sad cemo imati ejaj maniju ;)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
15 godina
Frutek123 kaže...

Bok ekipa, koju biste grafu izabrali 150 do 250 eura maksimum. Radim jeftinu konfu za 1080p. Imam r5 3600. Rabljeno je više nego dobrodošlo.

Iako je 1080p, ja ne bi išao na grafu od 8GB vrama. Za taj novac možeš kupit i RX 6700 XT, koja je za 1080p i dalje dosta dobra. 

itomic009
18 godina
Frutek123 kaže...

dlss na 1080p...hmmmm, nebi ga palio na toj rezoluciji ako ne moram.....što se tiče kartice uz taj 3600 ryzen ne više od rtx 3060/ti ili rx 7600/6600/6700....ja nebi bježao od 8gb modela, budu ti sasvim Ok

12 godina
Wiz3m4n kaže...

dlss na 1080p...hmmmm, nebi ga palio na toj rezoluciji ako ne moram.....što se tiče kartice uz taj 3600 ryzen ne više od rtx 3060/ti ili rx 7600/6600/6700....ja nebi bježao od 8gb modela, budu ti sasvim Ok

dlss u predzadnjoj i zadnjoj varijanti je dobar i na 1080p, ali ne dalje od quality postavki

gurao sam par godina, na početku jest bio loš, ali sad je skroz ok u velikoj većini igrica... ponavljam, na quality

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2026 10:02 (picajzla0707).
8 godina
picajzla0707 kaže...
Wiz3m4n kaže...

dlss u predzadnjoj i zadnjoj varijanti je dobar i na 1080p, ali ne dalje od quality postavki

gurao sam par godina, na početku jest bio loš, ali sad je skroz ok u velikoj većini igrica... ponavljam, na quality

Ja sam do prije mjesec dana nabija dlss na 3060ti i, bar meni, nije izgledalo loše. Sad sigurno ovde ima picajzla koje vide na kutu ekrana ghosting ili štajaznam, ali za mene je bilo odlično. Bez njega moga bi sanjat igrat pola igrica!

18 godina

Stvar je samo u kvaliteti slike, ako kolega picajzla kaže da je sa quality postavkom i na 1080p dobro nemamo razloga sumnjati.....što se tiče tebe kolega i izjave da sa 3060ti karticom si morao na 1080p paliti dlss da bi mogao pola igara igrati zvuči kao pretjerivanje u najmanju ruku 

10 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

koristim dlss na quality na 1080p tamo gdje i kad "moram", ja stvarno niceg loseg ne vidim. mozda je do monitora, mozda je do ociju, ali meni stvar funkcionira sasvim dobro.

navuces koji fps vise kad treba i ako treba, a sve ono sto se usput izgubi ionako bas ne primjetim.

1080p je postala ono basic, sirotinjska reza, tako da, zadovoljan si onime sto imas i sutis, logicno je da je native 1440p ili 4k neusporedivo bolje, ali...

citam nesto, letimicno, nvidia kartice (gtx i rtx) dobivaju i neki novi dlss, neko poboljsanje, nesto, nisam bas pazljivo citao....

ispod 3060 ne bih isao, osim ako se bas nesto ne nadje za suludo nisku cijenu, sto nece bas.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Poslah mail conradu za isporuku grafe, kazu da ce stici posiljke na skladiste 13.1 te da ce ih onda slati ka nasim adresama. Eto info za sve koji su narucili iza mene 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
nikonja kaže...
picajzla0707 kaže...
Wiz3m4n kaže...

Ja sam do prije mjesec dana nabija dlss na 3060ti i, bar meni, nije izgledalo loše. Sad sigurno ovde ima picajzla koje vide na kutu ekrana ghosting ili štajaznam, ali za mene je bilo odlično. Bez njega moga bi sanjat igrat pola igrica!

Sad ti je upravo izasao DLSS 4.5.. neka iskustva od onih koji su isprobali..

"less ghosting (you have to look for it in this still image, but there is ghosting in DLSS 4; look for a subtle vertical line/discoloration to the right and left of the pole)"

"even more detail (look at the road texture or trees in the BG)"

"better AA (best seen on the left side of the pole)"

"very similar performance on my 40-series GPU"

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1q5gmha/implemented_dlss_45_sr_in_our_port_rather/

Ja osobno DLSS niti ne koristim skoro, jedina igra u kojoj ga imam ukljucen je AC Evo, sve ostalo (posto se radi o fps mp igrama) off.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2026 13:21 (hahhaajaads).
17 godina
Sretno s conradom. Smećari na n-tu. Naručio rame kod njih kak je krenulo to sranje s nestašicom. Pare su odmah povukli jer su bili dostupni i to puno komada. Tjedan dana traga ni glasa od njih. U međuvremenu su rasprodali rame po toj istoj cijeni i stavili iste te po duplo višoj. Nakon što sam ih kontaktirao gdje su moji rami, odmah su mi vratili novce na račun. Rame nisam vidio iako su ih imali na stanju po drugoj cijeni naravno.
Prije toga sam isto tako kupio 7800x3d proc jer je bio na akciji (mislim da je bio 30e jefitniji nego u drugim trgovinama), da bi drugi dan onemogućili prodaju fizičkim osobama, te su mogle samo firme kupiti po toj istoj cijeni. Naravno novce koje su mi uzeli i isporučili račun, samo su stonirali narudžbu kao da ništa nije bilo i vratili novce.
Sretno sa reklamacijama kod njih.
16 godina

Cross postat cu poruku...

Pa cu naj.

5070ti

Asus prime  ili inno3d i chill.. 

R33mba#2892
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Ova Inno izgleda brutalno

8 godina

Legende a kakve su Intel Arc kartice? 200 eura dođe b570 koji razbija rtx 5050 za 240 eura. Ili se ne isplati zajebavat s driverima. Kako vrte adobe programe?

kofa
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Frutek123 kaže...

Legende a kakve su Intel Arc kartice? 200 eura dođe b570 koji razbija rtx 5050 za 240 eura. Ili se ne isplati zajebavat s driverima. Kako vrte adobe programe?

Razbija ako imas jako dobar procesor, ako nemas jako dobar procesor moze jedino razbijat gtx 1060.

16 godina
Narucio Inno3d i sad cekam oce li mi proci narudba kod NBB..
R33mba#2892
7 godina

Meni su iz Conrada rekli da kartice stiže 07.04.2026. Javim vam, al pretpostavljam da ništa od toga jer će tad cijena kartice bit bar 50% gore i neće mi je isporučit nego će mi vratit novce.

Pokušao u međuvremenu naručit od Protisa (kojem želim da propadne), kako ne možeš napravit normalnu narudžbu kroz njihov web, moraš im poslat request za ponudu. 

Ja naručim karticu po ovoj cijeni:

A ponudu dobijem po ovoj cijeni:

Neko uzima kod tebe karticu, imaš finu maržicu, jel moraš bit takvo đubre da se ideš ogrebat za još 150e..

Tako da iako vanka još nisu počele cijene ić prema gore, naši su prihvatili ove špekulacije i lagano će to prema gore.

Divide et impera!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
omeyer kaže...

Meni su iz Conrada rekli da kartice stiže 07.04.2026. Javim vam, al pretpostavljam da ništa od toga jer će tad cijena kartice bit bar 50% gore i neće mi je isporučit nego će mi vratit novce.

to za 9070xt 590€... što nas je više naručilo....?

sad joj je na conradetu cijena priko 1000€....

meni je pisalo isporuka 21-28. 01.

do sada sam od njih naručiva neke ledice i elektronske komponente i nije bilo problema...

čekam i spremam im se na majke.....

13 godina

Kakva ekipa smecara bokte, hvala kolegama na korisnim info.

scion of the storm
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

omeyer jesi probao kliknuti na ovo - prikazi mpc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Damir22 kaže...

i opet s time se vracam na pocetak, smatra li itko da ima 1030 karticu testirati na isti nacin kao i 1080? nvidija je tijekom generacija ispustala po oznaku, i danasnja realnost je da je xx60 entry level. i onda treba smiriti strasti, nasa misljenja sto je bilo a sto trebalo biti i prihvatiti da vise nema entry levela ispod 400e, da vise nema one zlatne sredine gaminga za nale cifre, basic 400e, medium 800e, top 2000e i igraj misko.

En

Za entry lvl je rabljena 1660 za 1080p top...5050 overkil za 250e..

Gaming 500e

Moderate Gaming 1k plus..

Meni je je rtx 1660 ko bog, klinac si je uzel 4080 super lani..

Baš sam se poželio Minecrafta u Rtxu.. i bacih oko na rabljene 3060.. cijena ko nova 5050... ko tu koga..qq

Zato se i navratih u temu.. 

Za Minecraft Rtx 2k fluidnio sa ress packom opti fine itd..i nekim điđama..

Kaj preporučate što jeftinije..al da dobro radi..

U jednom kompu je 1660 u drugom 1080ti.. eto ja i gospođa majncraftamo ko djeca...

Pozdrav i hvala

12 godina
omeyer kaže...

Pogledaj garanciju... i bolje da nemres kupit. Radije daj jos trunku vise i uzmi u admu, tamo ti je 1433€ i imas garanciju 36mj (ima i u megabajtu za 1368€ ali citam da su katastrofa sto se tice reklamacija)...I kupuj sto prije jer cijene ocito idu gore. Bas gledam caseking od kud sam ja uzeo 5070ti.. ja ju uzeo za 850€ a ta ista je sad 1000+, najjeftinija sff je 870€. Ili ak ti se ne daje ~400€ vise za 15% performansi uzmes tipa 5070ti gaming oc za 930€ (amazon.de) + ides prek mailboxa pa te ispadne ~946€ na tvojoj adresi.

7 godina
ushirlo kaže...

to za 9070xt 590€... što nas je više naručilo....?

sad joj je na conradetu cijena priko 1000€....

meni je pisalo isporuka 21-28. 01.

do sada sam od njih naručiva neke ledice i elektronske komponente i nije bilo problema...

čekam i spremam im se na majke.....

Da, meni je pisalo da će biti isporuka čak ranije tipa 12.01.2026. al mi je neka gospođa preko maila rekla da će bit 07.04.2026. i ponudila da storniram narudžbu al sam rekao da je ok, da ću pričekat.

Ok, pričekat ću i rješit je se po nabavnoj cijeni, možda čak i ispod nabavne prodam šuri. (Ne brinite, smrt scalperima). Sad sam naručio 5080 od normalnog dućana (smrt Protisu). 

Damir22 kaže...

omeyer jesi probao kliknuti na ovo - prikazi mpc?

Jesam, to su veće cijene, ovo je nova najniža cijena za gotovinsko plaćanje.

Divide et impera!
7 godina
hahhaajaads kaže...

Pogledaj garanciju... i bolje da nemres kupit. Radije daj jos trunku vise i uzmi u admu, tamo ti je 1433€ i imas garanciju 36mj (ima i u megabajtu za 1368€ ali citam da su katastrofa sto se tice reklamacija)...I kupuj sto prije jer cijene ocito idu gore. Bas gledam caseking od kud sam ja uzeo 5070ti.. ja ju uzeo za 850€ a ta ista je sad 1000+, najjeftinija sff je 870€. Ili ak ti se ne daje ~400€ vise za 15% performansi uzmes tipa 5070ti gaming oc za 930€ (amazon.de) + ides prek mailboxa pa te ispadne ~946€ na tvojoj adresi.

Ma znam i uzeo sam na kraju u adm-u za 1433e.

Ha gle, skoro sam uzeo 5080 Asus Astral, tako da ovo je bio neki pokušaj razuma. Po pitanju hlađenja, buke, ovaj Gigabyte Gaming OC je u rangu premium 5080 kartica, a u Protisu je bio 1366 pa sam se kao iša počastit.

Slažem NCASE M2 Grater Build, naručio sam i to nekidan. Potrošit ću baš dosta novaca za komp nažalost, užasno je vrijeme za kupit PC, tako da mi je ok dat ove novce.

Cijeli život slažem neke midrange polovne kompove, nadograđujem, kupujem polovne dijelove. Volim hardver, pratim ga cili život, radim ko konj i napokon si mogu priuštit high end pc, pa što da ne. Znam da sam moga za 30% manje novaca imat 15-20% slabiji komp.. Is what it is.

Divide et impera!
10 godina

znam da nekada bude sasvim drugacija cijena (manja) od napisane, iako bi logika rekla da je prikazana najpovoljnija za kupca, zato pitah

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
omeyer kaže...
Da, meni je pisalo da će biti isporuka čak ranije tipa 12.01.2026. al mi je neka gospođa preko maila rekla da će bit 07.04.2026. i ponudila da storniram narudžbu al sam rekao da je ok, da ću pričekat.

Nema mi smisla toliko čekati, pogotovo jer nema garancije da će biti i tada. Posalo im mail, ak ponude raskid budem raskinuo. Hebo karticu, ak ne ide za tu lovu ne ide. Super je i trenutna.

Inače kupovao sam od njih par puta i bilo je sve OK do sada.

14 godina

Što se tiče conrada, poslao sam im opet mail i kažu da 13.1. dolaze kartice na lager u Zagreb, te da ih dan iza (srijeda) šalju sa poštom na adresu. Govorim o rx9070xt koju sam naručio (kao i kolege).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
mazy651 kaže...

Što se tiče conrada, poslao sam im opet mail i kažu da 13.1. dolaze kartice na lager u Zagreb, te da ih dan iza (srijeda) šalju sa poštom na adresu. Govorim o rx9070xt koju sam naručio (kao i kolege).

nadam se da će tako biti.....

da utopim ovo jado od nvidije za sitne pare i vratim se na ati............

ako ne bude.... bar su ovi na nvidiji popravili bug da ne možeš isključiti ikonu u taskbaru što me progonilo.......

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice