Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.774
|
čitano: 1.732.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Ne vjerujem da će trebati dvije baš, ali moguće da malo slabije grafe tipa 5070 i 5060 ti budu slabašne za novu tehnologiju, iako meni je i ovaj DLSS 4.5 odličan, 4k performance mode izgleda odlično,a isto tako i radi.

Ako bude ova moja mogla lijepo upogonit i novi DLSS odlično, ako ne, nije greda kada sam i s ovim trenutnim više nego zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2026 10:12 (lobotomac90).
16 godina
Streetpunk kaže...

Zar zbilja mislite da če trebati 2x5090 za DLSS 5?

Tehnologija je u RAZVOJU, dam se kladit da će raditi normalno na jednoj normalnoj kartici.

Puno je tu nepoznanica, npr. meni je super DLSS 5 jer izgleda kao dobro implementiran HDR filter i ne bi trebao uopće utjecati na performanse.

Dobro je primjetio ovaj jobitouber, ako se renda lokalno i hardverski obrađuje kako je moguće da on/off promjena ide u djeliću sekunde dok za promjenu grafike u igri to traje daleko duže a često ne ide bez restara igre,

Također dobra je analiza što vjerovatno nvidija pokušava sa svime ovdje

AI katice koje će sve manje bit gamerske, sa sve manje hardverske snage za prave frejmove pa eto nove transformer tehnologije prilagođene tom sranju...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2026 10:57 (forumaš).
12 godina
forumaš kaže...

AI katice koje će sve manje bit gamerske, sa sve manje hardverske snage za prave frejmove pa eto nove transformer tehnologije prilagođene tom sranju...

dobar dio tog problema je u tehnologijama koje su se masovno počele koristiti, a hardver to ne može pratiti, poput ray tracinga i posebno path tracinga

sve te tehnologije se predstavljaju kao novi iskorak u grafici, bombardirani smo njima, a zapravo se čak i grafe poput 5090 jedva nose s njima

da ne spominjemo da je 4k sve zastupljenija rezolucija, što zbog novih monitora, što zbog sve češćeg korištenja televizora za gejmanje, a 4k televizori su postali standard

lako je bilo preko 10 godina nositi se s razvojem grafike kad je 1080p bio standard, danas imaš i ogroman skok u rezoluciji + ray tracing i to hardver jednostavno nemere stić

plus naravno interes nvidije i amd-a da nam napredak u hardveru daje na kapaljku, pa nekakav mid range kroz dvije ili tri generacije skoro i nema napretka

nekad je jedna gtx 960 ili gtx 1060 prestizala dvije klase jaču grafu iz prijašnje serije, danas jedna 5060 nemere stići klasu višu grafu ne jednu generaciju unazad, nego dvije

bez dlss-a bi zapravo bili osuđeni na gejmanje u low postavkama čim kupiš mid range grafu, a kamo li za godinu-dvije nakon kupnje

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ray tracing se koristio u pixarovim filmovima odavno a nvidija ga je uvela isto kao Physx iz najstarijeg markentiškog tika koji uvijek funkcionira.

Stvori problem, ponudi rješenje i prodaj proizvod. I to im ide sjajno i to će raditi i dalje. 95% tržišta je tome dokaz kao i prepuni džepovi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice