Hmm ja imam Sapphire Radeon HD2600 PRO AGP 512MB GDDR2 - i imam problema s njom. Naime tokom igranja igrica ili 3D accerlacije,nestane slika na ekranu i graf. vise ne salje sliku pa MORAM reset komp.
STvar sam rijesavao spusanjem takta GPU-a sa 600MHz na 450MHz. Sada vise ni tako neradi vec sam morao spustiti takt na 300MHz.
Mislim da cu probati ovo,iako sam skeptican glede toga. Ali logicno je da moze pomoci.
Sta mislite,jeli ova metoda moguci spas za moju graf?
Tebi je do drivera,chipseta na ploči i eventualno napajanja. 2xxx,3 i 4 serije imaju prilično budalaste drivere,manje više sve PCIE > AGP konverzije su im očajne po pitanju stabilnosti. Možeš jedino clean install windowsa napraviti, staviti ili zadnje Hotfix službene drivere ili probati s nekim starijim mrvicu Omega ili XG Warcats driverima.
http://www.techfuels.com/graphic-card/7740-sapphire-radeon-hd-2600pro-512mb-agp-graphics-card.html
Ako je to ova kartica napravi slijedeće,daj joj taj šok iz napajanja dodatni,možda rikava pod 3D-om u nedostatku struje,imaš 4pin na PCB-u koliko vidim,tj. isti onaj s kojim FDD napajaš. Spoji ga na kartu.
Druga stvar,smanji AGP brzinu u BIOS-u sa 8x na 4x, te isključi Fast Writes, performanse će pasti 1-2% ako i toliko. A moglo bi proraditi stabilno jako lako.
Dakle da sumiram :
4pin uštekati
Smanjiti brzinu sa 8x na 4x,isključiti FW
Pozabaviti se driverima,probati i starije,čak do 8.12 verzije, ili neke Omega,XG i slično. Možeš i zadnje 10.x hotfix ako podržavaju uredno 2xxx seriju. Nisam siguran,dugo to nisam skidao. Neke starije da probaš možda..8.nešto ili 9.nešto sa AGP hotfixom.