NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.481
|
čitano: 828.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Treba RT i optimizirat. Overdrive je bezveze jer sve je full res i ubija performanse za ništa.

Global ilumination i ambient oclusion bez problema ide na 1/2 rezolucije, a da se ne izgubi previše kvaliteta.

Resident evil 8, metro exodus su dobro optimizirani. Dobro se vrtilo i na staroj 3060Ti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Rtx 4060ti otkriva za koliko će da se proda. Kod nas će da bude izjednačen sa rtx 3070.

https://www.techpowerup.com/307412/nvidia-to-target-usd-450-price-point-with-geforce-rtx-4060-ti

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx

mamicu im njihovu, pa prošla serija je bila na koračić do 3070, sad je cilj 'potući' 3070

cilj im je ko i meni ujutro, samo da je doć do wc-a, većih ambicija od toga nemam u tom trenutku

The design goal behind the RTX 4060 Ti could be to beat the previous-generation RTX 3070, and to sneak up on the RTX 3070 Ti, while offering greater energy efficiency, and new features such as DLSS 3

rekao sam ja da je napredak kod slabijih grafa sve gori i gori, jad i bijeda

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ovo mi baca na flashback i dominaciju koju je prije imao Intel...5%-10% povećanje iz generacije u generaciju uz stalno povećanje cijena.

Ok, kod grafičkih nemamo tako loš napredak ali vidi se da usporavaju rast i povećavaju cijene.

Šteta što je AMD odustao (ili nema snage) od pokušaja napada na Nvidiju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2023 10:17 (evincar).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Pa ima AMD super grafi, za sve segmente osim za sam vrh, samo što je "masa" "glupa" i kupuje bez da malo racionalno promisli. Tako da izbora ima, a sad, svatko nek si troši pare na što hoće, i nek misli malo ili ne misli. To je na svakome ponaosob. 

3 godine
protjeran
itomic009 kaže...

Pa ima AMD super grafi, za sve segmente osim za sam vrh, samo što je "masa" "glupa" i kupuje bez da malo racionalno promisli. Tako da izbora ima, a sad, svatko nek si troši pare na što hoće, i nek misli malo ili ne misli. To je na svakome ponaosob. 

Masa kupuje ono što je bolje , stabilnije i što kasnije ima neku vrijednost za razliku od 25+g patnje s Radeonkama bez obzira na nešto veču početnu cijenu kod Nvidije. U prilog tome govore i statistički podaci u istih tih 25+g postojanja.

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Baš kako sam i mislio da će biti, slabije od ove rtx 3070 ti koju imam trenutno, nakaradna serija što se tiče uloženo/dobiveno, da su cijene za svaku grafičku barem 30% niže još nekako, ali ovo je baš neisplativo.

Ako budem uspio nekada ubosti polovnu rtx 4070 ti za nekih 500-600 eura odlično, ako ne peglam ovu koju imam kolko ide, što ne bude išlo na PS 5 i mir.

Za novo im nebi sad lovu iz principa dao pa da se moram i prestat igrat.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Kobajagi kaže...

Masa kupuje ono što je bolje , stabilnije i što kasnije ima neku vrijednost za razliku od 25+g patnje s Radeonkama bez obzira na nešto veču početnu cijenu kod Nvidije. U prilog tome govore i statistički podaci u istih tih 25+g postojanja.

kupuje masa i radeonke kad su konkurentne, pokazalo se to s odličnom 7xxx serijom otprije desetljeća i više, još boljom r9 290, pa čak i kad nisu imali ništa za vrh, a imali su konkurentan midrange poput rx 470/480, da itekako imaju dobru prodaju i da 'glupa masa' kupuje

međutim, otkako su se pustili niz vodu na bujici mininga, tek površno prateći nevidiju, normalno je da su došli do povijesno niskog tržišnog udjela čim je mining prestao

nekad je amd bio predvodnik u razvoju softvera, danas samo blijedo kopira nevidiju, koja je i u vrijeme mininga radila na gejmerskim rješenjima, ne samo rtx i dlss, nego i sve ostalo, od zvuka, snimanja, smanjivanja latencija itd. itd.

a i kad iz amd-a izbace nešto svoje poput smart access memory, zaključaju to umjetno samo za najnoviji hardver - 5000 cpu i 6000 gpu da bi povećali prodaju novih čipova odjebavajući one koji su kupili stariji hw, što je ponašanje koje se zamjeralo i zamjera se nevidiji 

fanboji su se cerekali što nevidija izbacuje lhr kartice, bar pokušavajući osigurati nekakvu količinu za gejmere, što je i očekivano obzirom koliko su love potrošili na rt, dlss i ostale tehnologije koje majnerima svire kurcu, a amd je još dvolično izjavljivao da ne žele blokirati ništa, dajući očiti miki maus odjebaus gejmerima, a sad je kuknjava kad gejmeri odjebu njih

ista se stvar dogodila i sa cpu, nekad nenadjebivi intel dobro se opekao računajući na 'glupu masu', a amd čim je pokazao da ima konkurentan proizvod itekako je prodavao

naravno da i marketing itekako ima svoju važnost, no najprije moraš imati nešto s čim će marketing raditi, amd trenutno nema ništa i zato je na dnu

dakle, to sa 'glupom masom' su bedaste priče koje ne služe ničemu osim samozavaravanju fanboja, kad amd bude bio konkurentan - imat će i prodaju, zbog svih nas nadam se što prije

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

RX 470 4gb 1350 kn nova i tjerala je sve na 1080p bez pol frke.  Nakon te grafe nisam više kupio novu grafu sve do rtx 3060 Ti. Polovnre gtx 1060 i gtx 1070...tak da uvijek ima lijek za bolest zvana pohlepa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
Kobajagi kaže...

kupuje masa i radeonke kad su konkurentne, pokazalo se to s odličnom 7xxx serijom otprije desetljeća i više, još boljom r9 290, pa čak i kad nisu imali ništa za vrh, a imali su konkurentan midrange poput rx 470/480, da itekako imaju dobru prodaju i da 'glupa masa' kupuje

međutim, otkako su se pustili niz vodu na bujici mininga, tek površno prateći nevidiju, normalno je da su došli do povijesno niskog tržišnog udjela čim je mining prestao

nekad je amd bio predvodnik u razvoju softvera, danas samo blijedo kopira nevidiju, koja je i u vrijeme mininga radila na gejmerskim rješenjima, ne samo rtx i dlss, nego i sve ostalo, od zvuka, snimanja, smanjivanja latencija itd. itd.

a i kad iz amd-a izbace nešto svoje poput smart access memory, zaključaju to umjetno samo za najnoviji hardver - 5000 cpu i 6000 gpu da bi povećali prodaju novih čipova odjebavajući one koji su kupili stariji hw, što je ponašanje koje se zamjeralo i zamjera se nevidiji 

fanboji su se cerekali što nevidija izbacuje lhr kartice, bar pokušavajući osigurati nekakvu količinu za gejmere, što je i očekivano obzirom koliko su love potrošili na rt, dlss i ostale tehnologije koje majnerima svire kurcu, a amd je još dvolično izjavljivao da ne žele blokirati ništa, dajući očiti miki maus odjebaus gejmerima, a sad je kuknjava kad gejmeri odjebu njih

ista se stvar dogodila i sa cpu, nekad nenadjebivi intel dobro se opekao računajući na 'glupu masu', a amd čim je pokazao da ima konkurentan proizvod itekako je prodavao

naravno da i marketing itekako ima svoju važnost, no najprije moraš imati nešto s čim će marketing raditi, amd trenutno nema ništa i zato je na dnu

dakle, to sa 'glupom masom' su bedaste priče koje ne služe ničemu osim samozavaravanju fanboja, kad amd bude bio konkurentan - imat će i prodaju, zbog svih nas nadam se što prije

Apsolutno. Ja sam si jaja odgirizao što sam imao gtx 680 i nisam uzeo jeftiniji 7950 ili moćniji 7970. Poslje odlična 290 trixx mi je sijela ko budali šamar.

Mene čak svrbi da probam 7900xtx iako smatram cijelu seriju flop (cijenovno). Čak sam stavio 3080 na njušku za 500 eurića.

Upgreditis bajo moj. Samo da se proba nešto novo.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
11 godina
DarthMarkus kaže...

Apsolutno. Ja sam si jaja odgirizao što sam imao gtx 680 i nisam uzeo jeftiniji 7950 ili moćniji 7970. Poslje odlična 290 trixx mi je sijela ko budali šamar.

ali sjeti se reakcije nevidije na tu fantastičnu r9 290 koja im je pojela njihovu top grafu 780ti, da ne govorimo kako se amd tada popeo na skoro 40% udjela u prodaji

reakcija je bila još bolja gtx 970/980, sa 50 i 100usd nižom msrp cijenom u odnosu na starije 770/780

a što imamo sad? ovo govno od 4070 koja price/performace nije skoro nikakav upgrade u odnosu na stariju seriju i amd udio od bijednih 8%

eto, to nam čini konkurencija

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Kadi izađe 50XX serija bude polovna RTX 470 300 eura. Godina i pol proleti, ne stigneš odugrat nekaj posebno i grafa ti dropne za duplo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Sumnjam da ćemo 5 generaciju vidit prije kraja 2024 tako da do nekog ludog pada cijena novih 4070 sumnjam da čemo vidit prije 2025 pogotovo uz trenutnu inflaciju. Ali tko god je na 3 geneeraciji i ne sere pare, nekako ne vidim potrenu za skok na 4 generaciju, osim ako na kakvoj ludoj akciji ubode za male pare - Prime Day od Amazona u 7 mjesecu npr. 

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

To i računam, kraj 2024. za jače modele pa nakon toga slabiji. Serija 5 će pojet ovu trenutnu seriju ko beba zvečku, ljudi će dobivati za polovne drek na šibici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

najjeftinija RTX 4070 kod nas je 695eur (5.237kn) :D :D :D

coece prije su xx70 serije kretale od 2500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

RTX 4060Ti...znači 450$...neka kod nas bude 550E...za te novce sad možeš uzeti RTX3060Ti...A RTX 4060Ti će biti vjerojatno 30% i više jača od nje i manje toši...ja tu ne vidim problem....Ako sam odlučio recimo kupiti RTX3060Ti...sad za iste pare dobijam 30% više i manje troši...grije se...čuje.

S obzirom da su i Sony exclusive počele dolaziti na PC...PC je sad best buy...za cijenu ps5+xbox4 imaš PC baziran na rtx4060Ti...1080..1440...sve na max

A tek cijene igara...na Steam ili Epic...iste igre jeftinije nego na konzolama...češći opusti...akcije...moraš plaćati online...Evo od Epic sam dobio trajno besplatno igre(bez ikakvih uvjeta)... koje sam namjeravao kupiti za ps4.

Daleko od toga da grafika ne igra...međutim nakon pojave 1920*1080 rezolucije to sad baš nije da bode oči...Evo u podstanarskom stanu sam...upoznao svoju ljube pa se preselio u drugi grad...u stanu grunding lcd..32" 720p rezolucija...stotine sati utukao sa ps4...A s druge strane u rdnom gradu u sobi imam Sony 65" XG 4K...vrhunski Tv...sad stoji ugašen...jednostavno nije za podstanarstvo.

Ja sam u tolikom zaostatku da me je sram reći....izlazi Diablo IV a ja još nisam niti Diablo III

Za sve nas kojima grafika nije top priority...nikad bolje vrijeme za master race gaming:)

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Fanu kaže...

kad prije, jebate led

od xx70 serija prva je bila 1070 i tu sam platio cca 4.000 kuna i bio super zadovoljan jer je uletila nekakva akcija

ove kasnije serije3 su bile samo skuplje

HCMAA kaže...

RTX 4060Ti...znači 450$...neka kod nas bude 550E...za te novce sad možeš uzeti RTX3060Ti...A RTX 4060Ti će biti vjerojatno 30% i više jača od nje i manje toši...ja tu ne vidim problem....Ako sam odlučio recimo kupiti RTX3060Ti...sad za iste pare dobijam 30% više i manje troši...grije se...čuje.

klasa optimist, 4060ti od 3060ti će bit jača možda 10%

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2023 9:48 (picajzla0707).
6 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

cijene maticnih ploca su deset puta gore, dobijes upola manje featura za istu cijenu koju si imao nekada, nego sto su to cijene grafickih, a nitko ne pizdi previse  zbog toga, da ne pricamo od drugim stvarima, posto je ipak tema graficka

u ovoj tablici je vise zabrinjavajuce, od same cijene, skrtarenje na sabirnici i CUDA jezgrama

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Sjećam se da je GTX 770 tamo 2013./14. koštala 3000 kn. Koja stotica više ili manje, ali tu negdje je bila cijena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
picajzla0707 kaže...
Fanu kaže...

kad prije, jebate led

od xx70 serija prva je bila 1070 i tu sam platio cca 4.000 kuna i bio super zadovoljan jer je uletila nekakva akcija

ove kasnije serije3 su bile samo skuplje

S tim da je tadašnja 1070 šišala prijašnji 980ti za ljepi postotak.

Današnja 4070 je ista kao 3080ti ili čak slabija u 4k rezoluciji.

6 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

4070 je na razini od 3080...prema ovom videju...4070 je u biti best buy:)...još naročito u ovo vrijeme slijedeće godine

Gigabyte RTX4070 Windforce OC 12GB GDDR6X 695E kod nas...za godinu dana ode to još 10% u minus

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
evincar kaže...

S tim da je tadašnja 1070 šišala prijašnji 980ti za ljepi postotak.

Današnja 4070 je ista kao 3080ti ili čak slabija u 4k rezoluciji.

točno, čak je 4070 i slabija od toga

samo što je onda amd bio na cca 30% tržišnog udjela, seriju prije na gotovo 40% i nevidija nije imala lufta kao danas kad je amd godinu završio na bijednih 8% udjela

konkurencija je osnova ičega, kako je intel davao perfomanse na kapaljku iz gen u gen na 4core procesorima sve dok amd nije konačno pokazao rajzen, tako sad i nvidia ima lufta prodavati čip koji inače završio u 4060 pod 4070 i dobiti veću profitnu marginu

da je amd konkurentan, 4070 bi bila 4060 i koštala bi 200usd manje

EDIT

baš gledam, 6800xt je bila u rangu 3080, sad je 7900xt u rangu 4080, a 7800xt će vjerojatno biti u rangu 4070

dakle nove radeonke su perfomansama pale za klasu dolje, što očekivati nego da se nevidija prilagodi i također spusti perfomanse novih grafa za klasu niže nego su mogli

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2023 10:58 (picajzla0707).
13 godina
HCMAA kaže...

4070 je na razini od 3080...prema ovom videju...4070 je u biti best buy:)...još naročito u ovo vrijeme slijedeće godine

Gigabyte RTX4070 Windforce OC 12GB GDDR6X 695E kod nas...za godinu dana ode to još 10% u minus

Tocno, 4070 je na razini 3080 (obicne 10 GB, prve), po prakticki istoj cijeni. Znaci 3 god kasnije dobijes istu stvar za iste pare plus pizdariju zvanu DLSS3... Odlican best buy. Mislim nisi u krivu, ostali modeli su jos veci fail... ali cjelokupna generacija je sramota samo takva

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
11 godina
Minneyar kaže...

Tocno, 4070 je na razini 3080 (obicne 10 GB, prve), po prakticki istoj cijeni. Znaci 3 god kasnije dobijes istu stvar za iste pare plus pizdariju zvanu DLSS3... Odlican best buy. Mislim nisi u krivu, ostali modeli su jos veci fail... ali cjelokupna generacija je sramota samo takva

opet ponavljam, ako nema konkurencije rezultat je stagnacija

amd je fejlao, pao je perfomansama za klasu dolje u odnosu na nevidiju, nevidija automatski reagira i ove grafe što su trebale biti 4060 preimenuje u 4070 i derne 200usd veću cijenu

više od toga im ne treba da bi bili bolji od konkurencije 

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Rtx 4070 je meni odlična kartica, problem je cijena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Rtx 4070 je meni odlična kartica, problem je cijena.

To mozes aplicirat na bilo koju postojecu seriju....cijena definira dali je best buy ili katastrofa.

6 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

2000 serija je imala veci MSRP nego sto ima 4000 serija, i to bez prilagodbe inflacije, sta ne?

nije problem cijena, kao sto nije problem povecanja cijena opcenito na svemu, problem je sto kupovna moc ljudi ne prati to povecanje cijena

siguran sam da imate 40% vecu placu, da vam ni cijena graficke ne bi bila problem, kao sto vam nije bila kada je 2000 serija izasla, koja je bila skuplja od ove

u prilogu cijene nvidia high end grafi, prilagodene inflaciji, 2022 godina

barel nafte danas $80, 2008 godine je kostao $190, a oni koji su tada zivjeli i radili u hrvatskoj se sjecaju koliko nas je bolio tuki za cijenu nafte onda, kada je kupovna moc bila valjda troduplo veca nego danas 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Pa bas su za 2000 seriju svi srali da je skupa i nije isplativa pored 1000 serije.

Do nedavno je masa ljudi jos koristila 1080ti i 1060 graficke. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Pa da, 2xxx serija je bila otprilike jednak fail ko ova u usporedbi s prethodnom generacijom. I efekt je bio odlicna iduca generacija, nadajmo se da ce se to dogodit ponovo.

I ovo mi nema nikakvog smisla da bi bili sretni s karticama da imamo 40% vecu placu, to mi uopce ne ulazi u jednadzbu. Mogao bih si kupit 4090 da zelim i to bez rata, samo recimo od godisnjeg bonusa. Bez obzira na osobne financije kad stavis crno na bijelo sta je ova generacija pruzila u odnosu na proslu, ne bi ju kupio ni da imam 500% vecu placu...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
3dfx kaže...

cijene maticnih ploca su deset puta gore, dobijes upola manje featura za istu cijenu koju si imao nekada, nego sto su to cijene grafickih, a nitko ne pizdi previse  zbog toga, da ne pricamo od drugim stvarima, posto je ipak tema graficka

u ovoj tablici je vise zabrinjavajuce, od same cijene, skrtarenje na sabirnici i CUDA jezgrama

Bas trazim neku plocu i za min 1300kn dobijem ono sto sam prije 3+g platio niti 700

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice