Nvidia Gtx 660 Club

poruka: 440
|
čitano: 89.760
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Nvidia Gtx 660 Club
picajzla0707 kaže...
Glupost, amd cpu je jednostavno ima slabije jezgre od intela, a dx11 i stariji dozvoljavaju interakciju cpu-gpu sa samo jednom jezgrom i zato je prodisala
Na slabijem procu skoro uvijek ce nvidia bolje raditi nego amd grafa, zato jer su potonje ovisnije o snazi proca - odnosno vise ih hebe cpu overhead, a pogotovo na amd procovima

benčali smo oba cpu-a i moj je uvijek imal bolji rezultat, čak mi se čini da je isti broj jezgri bio u pitanju, nijenjegov nije ni bil ni zaa mid rangre gaming, al eto bolje je radila na intelu, ono kaj je je, amd još dugo nije nikaj novo friško izbacio od cpu-a, al me veseli ovaj zen, ak bude kak vele, garant si slažem konplet amd mid range gaming pc, malosmo prešli u oftipic  ispričavam se, nastavimo dalje...

akimaškogaod frendova  da ima neku iz serije 650 ti boost pa nadalje nažicaj ga pa probajte, a isto tak moš sa amd om pa usporedi, ja bi ti rado pomogo na taj način da doneseš pc kod mene ubacimo moju 660 i izvrtimo testove, i nemoj dat ni 900kn za 660 jer ja sam u prvom mjesecu ssvoju drugu 660 prodao za 900, tak da im sad cijena mora bit realno bar 700kn 600min, bar bi ja tolko tražio za svoju

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 18:04 (mrakky).
11 godina
mrakky kaže...

benčali smo oba cpu-a i moj je uvijek imal bolji rezultat, čak mi se čini da je isti broj jezgri bio u pitanju, nijenjegov nije ni bil ni zaa mid rangre gaming, al eto bolje je radila na intelu, ono kaj je je, amd još dugo nije nikaj novo friško izbacio od cpu-a, al me veseli ovaj zen, ak bude kak vele, garant si slažem konplet amd mid range gaming pc, malosmo prešli u oftipic  ispričavam se, nastavimo dalje...

akimaškogaod frendova  da ima neku iz serije 650 ti boost pa nadalje nažicaj ga pa probajte, a isto tak moš sa amd om pa usporedi, ja bi ti rado pomogo na taj način da doneseš pc kod mene ubacimo moju 660 i izvrtimo testove, i nemoj dat ni 900kn za 660 jer ja sam u prvom mjesecu ssvoju drugu 660 prodao za 900, tak da im sad cijena mora bit realno bar 700kn 600min, bar bi ja tolko tražio za svoju

ok, jbga, ne znam koje ste procove imali - možda je to bilo u vrijeme phenom i core2quad kad je phenom bio jači (ako se ne varam)

no, govorim ti za ove kombinacije - amd proc + amd grafa bolje rade - da nije baš tako, jer amd grafe imaju problema s cpu overheadom (proguglaj "amd cpu overhead")

kad su procovi jači, primjerice neki naklokani amd fx8xxx ili  neki noviji i5, razlika nije velika ili je nema, ali ako je u pitanju neki noviji ili par godina stariji athlon, pa i neki noviji intel i3, dakle malo slabiji procovi - nikako nije bolja amd grafa, jer će i slabija nvidia na takvom procu raditi bolje

imaš testove gdje baš na novijem athlonu ili i3, u cpu zahtjevnim igrama jedna nvidia 750ti koja je značajno slabija od amd 280, ima stabilniji fps i ne pada ispod neke granice igrivosti - a jača 280, koja povremeno i ima veći maksimalni fps, često pada ispod najnižeg fps-a koji daje slabija nvidia i igrice ti naočigled trzaju

zato filozofije amd+amd i intel+nvidia nemaju smisla

problem je u tome što malo ljudi to zna, jer se testovi i usporedbe amd i nvidia grafa na netu obično rade s nabrijanim i7 procovima, gdje taj problem ne postoji

tako je i kod testiranja mid range ili slabijih grafi gdje testeri također koriste iste nabrijane kante za testiranje, a takve grafe često uzimaju ljudi sa slabijim procesorima i onda imaju problema s amd grafama i padom fps-a, a da ne znaju zašto

evo ti taj test i neki noviji link, s primjerice fallout 4 testovima

http://linustechtips.com/main/topic/264365-amd-gpus-can-be-massively-bottlenecked-by-low-end-cpuscod-aw-digital-foundry/

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-the-best-pc-hardware-for-fallout-4-4023

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 21:09 (picajzla0707).
16 godina
Nvidia Gtx 660 Club

da oživim malo zastarjelu teamu

zanimljiva sitacija, kak mi se ne vrte ventovi dok ne pojačam u ab na 90% tad krenu, reko kad se več tak vrte idem bubnut modani bios koji daje više struje gpu i boosta ju na 1202mhz reinstalirao drajvere i kaj je najzanimljivije u igrama se vidi boost u fps-u cca +5-8, a u 3d čmarku manj rezultat nego kas se vrtila na 1130-1150mhz zanimljivo zar ne, probat ču još na taj modani bios dodat mhz, al kaj je najbitnije oc memorije radi bez beda, nema rušenja drajvera najviše kaj sam išo je +300.

ako vas zanima kako modat bios, pošaljite mi pp pa Vam budem sve objasnio

edit>

vjerojatno juče nije bilo nekaj uredu, danas sam joj podigo zeru takt i na memu stavio + 300 i u 3d čmarku najbolji rezultat ikad, slike ispod, prvi je gpuz sa majim klokom, drugi je gpuz sa višim klokom i treče je rezultat, neloše za jednu gtx 660?

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2016 11:40 (mrakky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Dali ima netko iskustva konkretno s ovom grafičkom, jer frend mi govori da ne uzimam pošto ima samo 1 hladnjak i da su te grafe jako vruće

http://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=2019

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
hrčak kaže...

Dali ima netko iskustva konkretno s ovom grafičkom, jer frend mi govori da ne uzimam pošto ima samo 1 hladnjak i da su te grafe jako vruće

To je bila jedna od najjeftiniijih 660 pa me ne čudi ako je hladnjak loše izveden.

12 godina
protjeran
hrčak kaže...

koliko sam vidio ispod aluminijskog hladnjaka ima dva heat-pipa, to bi trebalo biti cisto ok!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Uzet cu na kraju gigabyte gtx 660 2 gb oc onu sa 2 hladnjaka

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

Ja imam tu Palit 660 i nikad nisam bio zadovoljniji ni s jednom grafom dosad.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

pozdrav ljudi, zanima me ima li itko hladnjak za gpu artic couler twin turbo 3 da mi kaže koje su mu temperature za 660 model ljeti zimi itd ?

da vidim dal mi se isplati uopće to uzimat, u odnosu na moje, planiram definitivno uzet nešto jer po meni ovo previše zvrji a i ljeti rastu temperature preko 80 što mi se ne sviđa.

i 5-3570K
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 16:12 (GoodAngel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GoodAngel kaže...

pozdrav ljudi, zanima me ima li itko hladnjak za gpu artic couler twin turbo 3 da mi kaže koje su mu temperature za 660 model ljeti zimi itd ?

da vidim dal mi se isplati uopće to uzimat, u odnosu na moje, planiram definitivno uzet nešto jer po meni ovo previše zvrji a i ljeti rastu temperature preko 80 što mi se ne sviđa.

Vec su ti rekli da za cijenu samog coolera kupis jacu i hladniju grafu, ne isplati se toliko ulagati u tolko staru grafu. Poslušaj pametan savjet. Lp

14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Vec su ti rekli da za cijenu samog coolera kupis jacu i hladniju grafu, ne isplati se toliko ulagati u tolko staru grafu. Poslušaj pametan savjet. Lp

a zašto ti meni pametnajkoviću ne odgovoriš na pitanje koje sam postavio, a poštediš me svoje velike mudrosti ?

važi i za ostale, pitao sam kolike su temperature i da mi javi netko tko ima turbo 2 ili 3 hladnjak, ništa me ostalo ne zanima a ponajmanje tvoji "dobri savijeti".

i 5-3570K
15 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Dobiti ces odgovor takvim pristupom nikada i volio bi da ne dobijes,lijepo ti ljudi sugeriraju sta da uzmes i prodes bolje/jeftinije,a ti tjeras svoje i na PCE forumu  kako ti netko moze reci,imaju li svi magicnu kuglu kakve ce biti temperature ? Ovisi o ambijentalnoj temperaturi,kucistu,airflowu u kucistu itd.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Dobiti ces odgovor takvim pristupom nikada i volio bi da ne dobijes,lijepo ti ljudi sugeriraju sta da uzmes i prodes bolje/jeftinije,a ti tjeras svoje i na PCE forumu  kako ti netko moze reci,imaju li svi magicnu kuglu kakve ce biti temperature ? Ovisi o ambijentalnoj temperaturi,kucistu,airflowu u kucistu itd.

lijepo sam pito kako se kreću temperature onima koji imaju jedan od ta dva hladnjaka, ne kužim što je problem u mojem pitanju, ja vas pametnjakoviće pitam jedno vi mi odgovarate drugo, ja kažem vani je noć vi pričate da je dan. i onda mi još nadobudno kažeš, da neću dobit tako odgovor nikada, pa očito ga ni ne trebam kad ste vi u pitanju, možete me slobodno zanemarit i pravit se ko da ga nisam ni postavio, ako je toliki problem napisat temperaturu u igrama bilo kojoj u svezi ova dva hladnja, kako se cirka kreću ljeti zimi onda ja ne znam šta više imam s vama pričat i postavljat vam bilo kakva pitanja, pito sam jer me zanimaju temperature a ne zanimaju me savijeti tipa to ti je skupo pa kaj ćeš s time to ti se ne isplati i slično, da me to zanima pitao bih dal mi se isplati a ne kolike su temperature pri idle-u i pri opterećenju u igri ? ali ne, ja sam bahat i bezobrazan a nisu bahati i bezobrazni oni koji na postavljeno pitanje ne odgavaraju nego mi sugeriraju šta da ja radim po njihvoj želji, ako sam odlučio zamjenit hladnjak jer nemam ko vi neki 1000 kuna u džepu niti mi se da zaje. da bih dobio 1000 za ovu koju imam i onda kupio novu, onda mi odgovorite na ono što pitam ili nemojte uopće ni odgovarat. eto, pa sad nastavite priču o tome kako sam bahat i tvrdoglav, ja sam super kakvi ste tek vi tvrdoglavci.

i da znam zašto nema odgoovra, zato jer nitko nije ni kupio te hladnjak očito barem ne oni koji sudjeluju ovdje u rasrpavama da jeste znali bi kako se kreću temperature i bezbolno mi odgovorili na pitanje bez da se tu moram prepucavat i svađat s vama bezveze.

i 5-3570K
12 godina
protjeran
Sry kolega u svom prvom postu si napisao da ti se daju neke informacije o isplativosti, svi su se slozili da je neisplativo, no ti si ocigledno vec odavno odlucio sta ces napravit..lp
15 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Otkako sam modda BIOS, diga ju na 1.212V, taktove preko 1250, temepraturu (promjenom termalne i čišćenjem) sa stock 63-64 spustia na 58-59 :)

Prebacila 5100 u 3DMarku, ogroman boost je dobila, stvarno se osjeti! Ova grafa je bomba!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Nvidia Gtx 660 Club

je al bila tamo 2012g

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

je al bila tamo 2012g

još uvijek se da na toj grafi naigrat pošteno, najzaniljivije (bar u mom slučaju) je to kaj svake nove drajvere intaliram jedne prek drugih i nikakvih problema, rušenja itd...

9 godina
odjavljen
mrakky kaže...
Stjepanj kaže...

je al bila tamo 2012g

još uvijek se da na toj grafi naigrat pošteno, najzaniljivije (bar u mom slučaju) je to kaj svake nove drajvere intaliram jedne prek drugih i nikakvih problema, rušenja itd...

ako si razmišljao i prodaji cimni me

Battlelog: Glavas_ZG
12 godina
Nvidia Gtx 660 Club

prodat cu uskoro ovu gtx660,nisam pratio grafe  neko vrijeme neznam kaj bi uzeo,jel ova ok gtx 1060 6gb,inace ova jos radi dobro i sve je ok snjom ,mozda bi mogo dobio  oko 100 eura za nju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

jako tesko ces dobiti 100€ za to, probaj mozda naleti neko

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice