Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 603.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

vlada pusti više gtx580,dolazi gtx670ti koji će bit jači a jeftiniji od nje,moraš prebolit bez posezanja za alkoholom,preboli je i zaboravi{#}

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Vlada011 kaže...
da li znate da u igrama sa extremnom tesalacijom HD 7970 pored GTX580 Classified klokovane ce se ponasati kao bogalj

Dokaži.

13 godina
neaktivan

@vlada Evo Vlado ukrasio sam ti tekst. ovako je puno bolje:

Ma gledao sam ja sve za GTX580 Classified. Ja volim kada kupim karte da je to ono naj iz chipa. Kao sto je moja sadasnja MAX iz Cypresa, tako je i GTX580 MAX iz GF110 nije nista skracivano kao za GTX570, jos GTX580 Classified da ne racunam. I i obe i 5870 2GB i GTX580 3GB su otisle u ROG. Zato vise volim da uzmem kasnije maksimalni chjip nego odmah skracen za nesto. Ionako ne izlazi nesto igrica brzo a uvek ima da se igra i od pre.

Moj vam je savet sem ako nemate bas kesa a imate ono da date jurite vi GTX580 referentne nestace kao i 5870,kod nas ih nema godinu i vise dana da se kupe.

To sto ce Kepler za klasu slabiji ili dve da daje skor kao 580 ne mora da znaci da ce tako dobar biti u igrama. GTX580 je bruka karta zato joj i zadrzavaju cenu toliko.

Ali vidite kada igrate Crysis pa kada ukljucite pokazatelje one gore pa pise koliko video memoriju optereti zato je bolje 3GB imati.

Da li vi znate da posto samo fan boj bi uzeo eVGA GTX580 Classified da zaboravimo sve sto prati tu kartu i kako je izasla i kako su je cekali a da je ovo jedno najobicnije stancovanje chipova u najeftinijoj plastici na svakih 6 meseci da li znate da u igrama sa extremnom tesalacijom HD 7970 pored GTX580 Classified klokovane ce se ponasati kao bogalj. On je jaci od nje da kazemo 10% znaci to je ono ma kakvi. E na to ide AMD microstutering pa Nvidia i kada ima manje ponasa se bolje. Pa na to plus jedna najobicnija karta sa nalepnicom koja ce imati na jesen reviziju prema karti koja je vanseriski primerak koji pitaj boga kada se pojavi. Na svakih 5 serija kada stvarno strucnjaci shvate da imaju chip sa dobrim mogucnostima.

Znaci na sve imamo jednu kartu koja je 5% bolja od Classified jer je eVGA kartu izbacila na jesen tek skoro.

Za 5% ne da necu da kupim referentni AMD, nego da volim ASUS a da je GIGABYTE jaci 5% ja bi uzeo ASUS. To je toliko mala razlika da me zabole za nov chip.

A osim toga apsolutno sam siguran da kada ne bi se zapalio za ovu kartu, samo da ona ne postoji, samo tada da bi razmisljao samo o Kepleru i to opet Classified modelu i da mi HD 7970 ne bi bio...

Ma ne mogu da objasnim kao da je izasao dok sam bio mali a ne sada toliko me zanima.

Classified izadje zadnji kada vide sta chipo moze kada ga dorade, iuzvuku maksimum, ubace neke najbolje delove i skuplju elektroniku unutra i to je to.

Zasto leteti odmah na ovo

Support the software developers. If you like their products buy them !
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 20:13 (cecenac).
17 godina

WTF ?!?! 'Em pricas gluposti,'em ne znas pisati,sta vise covjek da ti kaže? Totalno si neinformiran i nemas pojma o pojmu,izmedju ostalog.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Ne znam sta je glupost samo. Verovatno je glupost da je Radeon 10% jaci kada iskljucis fiziku na GTX580 i ako igra nema extremnu tesalaciju.

To su gluposti da je Radeon se ponasao izgubljeno do pre 3 meseca kada se nadje u Tesalaciji malo zahtevnijoj a popravili su ali je Nvidia bolja. 

To su gluposti. Ljudi bi za 10% performaansi ili 5C stavili nalepnicu zmaja, unakazili izgled, ja ne bi.

Meni je razlika izmedju te dve karte toliko mala da Radeon sa iskljucenom fizikom, gorom Tesalacijom, stancovan na traci sa cuvenom kontrolom istocnih proizvodjaca koju cete videti uskoro.

Mozemo da igramo lutriju ko ce ovaj put da pravi probleme, ja kazem ASUS.... ta razlika je toliko mala da je meni bolje da uzmem chip na kome su najveci majstori klokovanja radili mesecima mukotrpno da naprave kartu jaku, vrednu, sa ekstremnim OC mogucnostima sa najboljom Nvidia firmom koja stavlja u takve modele 3 puta skuplje delove nego u tom referentnom Radeonu i sto ja najvaznije datum izlaska je ne zanima.

Kada je naaporavimo kako treba izlazimo u prodaju. Ovo je kod referentnih takmicenje gde je vaznije da neko ne zakasni makar posle i otklanjali probleme.

Sta ima Radeon, jaci suvi klok kada ovoj iskljucis neke stvari da bi on mogao da parira njoj e onda je jaci. Da kazemo da taj mali procenat anulira to sto imam Physix i ostaju mi ostali plusevi svi sem skora

3D Mark 11 kazem kada.

Klokovanje oba su monstrumi

Delovi u njima ne znam prosudite procitajte, izgled, stabilnost fps, physX, tesalacija, skor, referentni kuler dokupljivanje, pogledajte kod koga je i gde plus i na koliko stvari. Ja mislim da Radeon ima samo skor veci.

Ako neko vidi 10% Radeon skor veci od tradicionalno stabilnije Nvidia karte ja dajem glavu. Ali vi kupujete i vi zanemarite sve za skor i to je to. Classified modeli od pre par godina se i dalje gledaju kao nesto ekstra dok se ovi obicni vuku po fijokama skidaju kuleri premestaju, skidaju nalepnice, dodaju aftermarket kuleri.

Kazem daj boze da vas sto vise misli tako da samo Fan boy moze da uzme nju a ne Radeon jer onda ce ona ostati jos i pasce joj cena na razumnu a eVGA je rekla da nece biti ogranicena verzija.

Ali stvari ne stoje tako i posle Radeona izlaska i dalje se na nju ceka. Ne znam stvarno ko ceka, klinci koji zele najnovije ili oni koji znaju sta vredi. Daj boze da joj naglo opadne prodaja i cena ali nece kupovace je jos godinu dana kao ludi kao i svaki Classified model u istoriji. To je Elitni HW a ne ROG.

Koliko ja znam neke karte i preskoce pa nekada po 2 god ne naprave Classified kartu. Vi volite sve novo, najnovije, ja ne.

Ja da imam sada X58 Classified i GTX580 Classified bi uzeo ne bi menjao procesor nas IB. Ali mi treba pa cu sada uzeti tako. To mi je bolje redje, urediti sve lepo unutra nego svake godine zbog skorova menjati sta dovuku ASUS, MSI I GIGABYTE sto je vraceno na Newegg, Amazon, Tigerdirect, pre Tajvana odredjeni deo se ponovo pokusava prodati na drugim mestima, zato je i celofan nezgodna stvar. Classified Crew nema te brige.

http://www.evga.com/articles/00645/
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 9:59 (Vlada011).
13 godina
neaktivan

ma to je to! to je taj sok grafike koji su uprogramirali... "Classified" je kartica iz Boga izašla, klesana na komadu pravog Isusovog raspela... {#}

Službeno nominiram Vladu za naj trolla ovog foruma!!! {#}  nemože nitko bit stvarno tolko glup... ili? {#}

Moj PC  
15 0 hvala 0
16 godina

vlada,šta kažeš na gtx 670ti clasifajd kad izađe oće li to valjat

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...

vlada,šta kažeš na gtx 670ti clasifajd kad izađe oće li to valjat

Ma to ce biti krs, nije graficka graficka ako nije GTX 580 Clasifajd 3 gige. xDDDD

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 11:18 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan

@dery   Normalno da 670ti  Classified  nece valjat jer to nije ono najbolje iz te serije. 670-ti ce biti 680 proizvedena sa greškom. Ali  Classified  ..

To je ono nakon što izbace referentne 680-ke, i onda kad malo bolje nauče proizvodit kartice, onda izlazi Classified.

Tako sam ja skuzia covika.

16 godina

ne dirajte mi vladu!

nego da se vratimo na temu, izgleda da nema keplera prije travnja  tras

nečemo plakat idemo dalje{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ah da, tako je, prve štence uvijek treba utopit! nemože svako mače postat "Classified"...

{#}{#}{#}{#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vlada kako ovo komentiraš:

Moj PC  
9 0 hvala 4
14 godina
neaktivan

Ljudi failaju thumb down pa stisnu TY dugme, tako da Vlada posjeduje odlicnu reputaciju :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
daxor kaže...

ma to je to! to je taj sok grafike koji su uprogramirali... "Classified" je kartica iz Boga izašla, klesana na komadu pravog Isusovog raspela... {#}

Službeno nominiram Vladu za naj trolla ovog foruma!!! {#}  nemože nitko bit stvarno tolko glup... ili? {#}

Ne moze nitko,definitivno. Za kraj price samo jedan grafikon u kojem (moram spomenuti) GTX580 uopce ne koristi MSAA

13 godina
neaktivan

ali MAD HD 6970 ima max fps za 3 veci od GTX 580?? WTF???

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MrXleader kaže...

Inače ATi uvijek ima nešto veći max FPS, ništa čudno.

13 godina
neaktivan

a avg je skoro isti ali razlika izmedu karttica je 1000kn WTF??

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

Da ali uzima se na ima veci min i avg....

13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

hm..vjerojatno to nije Classified verzija GTX 580.

nemoj mi Vladu dezavuisat.

Classified 580 ubije boga u toj jadnoj 7970.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 17:27 (Budokai).
14 godina
odjavljen
MrXleader kaže...

ATi je inače bolji a BF3, ništa čudno, isto tako bi ju GTX 580 u Crysisu rastavila, a ovdje je malo bolja također.

16 godina
ATiGamer kaže...

ma yeben ja grafe (obadve) od 4000 kn koje jedva vrte igru staru dvije godine

ma nemoj mi ih prodavat po toj cijeni ako ne mogu biku isčupat rep,ma koga oni yebu

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 17:38 (dery).
15 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

HD6970 gubi manje na performansama kod dizanja rezolucije, 2560 je AMD-ovo područje.

MARKOZD15 kaže...

ATi je inače bolji a BF3, ništa čudno, isto tako bi ju GTX 580 u Crysisu rastavila, a ovdje je malo bolja također.

Nebi, GTX570 je u Crysisu u rangu HD6950, znači 6970 je dosta blizu GTX580.

dery kaže...

ma nemoj mi ih prodavat po toj cijeni ako ne mogu biku isčupat rep,ma koga oni yebu

Kaj bi onda trebali reć za Crysis koji se tek sad na 7970 može odigrat ugodno na max?? To su igre ispred svog vremena koja pomiču granice u kvaliteti prikaza, svaka generacija je imala par takvih i nema se tu šta previše filozofirat. Ako ćeš zbog 0.001 posto igara koje neidu na konstantnih 30+ FPS yebat grafe onda ok, ja ne ramišljam tako.

15 godina
neaktivan
dery kaže...
ATiGamer kaže...

Eh to i jeste prava igra sa pravom grafikom, a ne ova danasnja sra*nja..

13 godina
neaktivan
Romano kaže...
daxor kaže...

Ne moze nitko,definitivno. Za kraj price samo jedan grafikon u kojem (moram spomenuti) GTX580 uopce ne koristi MSAA

Ovaj grafikon ti bas i nije nesto, Referentna 1,5GB GTX 580 protiv Gigabyte OC 3GB 7970 i to na 2,5K rezi.

Sve 5xx nvidije suckaju iznad 1080p zbog memorije, to nije nista novo, zato im je i 6970 blizu u takvim testovima zbog svojih 2GB. 

Uostalom, i ta GIGA 7970 je 1000kn skuplja od referentne GTX 580, jel' tako? 

Da uopce ne spominjem da full ULTRA postavke na takvoj rezi traze CF i SLI za smooth igranje.

13 godina
neaktivan

(sarcasm)ma HD 7990 ce imati minimum fps 60 i onda umjesto da cekate i igrate bas full detalkje vi kupujete ove mid range {#} 

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...
 ja ne ramišljam tako.

dok god se ne promjeni mentalni sklop takvih kupaca poput tebe,prodavat će nam muda za bubrige

15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 11:18 (Dad0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

to da će bit nepobjediv je nebitno,volija bi da je reka da će bit jeftiniji od konkurencije

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nvidia igra prljavo, ocito imaju problema opet sa karticama pa stalno "slucajno cure" informacije o novom cipu koji ce biti predobar kako narod koji se premislja ne uzme amd-ovu najnoviju seriju, nego priceka da vidi sta ce bit sa njihovim cipom.

14 godina
neaktivan
dery kaže...
ATiGamer kaže...

Tako je, to i ja kažem a niko me ne služa,e vlada kad ti stiže classified gtx 580?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice