NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.150
|
čitano: 554.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima slobodan vikend 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Malo smo se poigrali s undervoltom, još koji stupanj i dozivit cu da mi je gpu hladniji od procesora😂😂😂😂

Oblivion Remastered@4k/high/ultra/rt/fg

0.895v@2.8ghz@52°c, memorija +2000@56°c

Definitivno preeeeglomazan hladnjak, ventovi idu na max 35% tj 1300rpm tek na 3.2ghz u teskim benčmarcima inace se ne mice s 30% tj 1100rpm!
Oc vrti na max solidnih 3.33ghz!
Moram priznati da me ovako nije impresionirao neki gpu jos od Gtx 780 Lightning, strašno!

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2025 21:06 (Boris grozni).
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Zbog te hladnoce imam osjecaj da je jaca od rtx5090, il da je senzor banana.

Doduse, napokon si uvazio prave ventove za kuciste i stavio ga opet na prozor. :p

scion of the storm
Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
metallic kaže...

Doduse, napokon si uvazio prave ventove za kuciste i stavio ga opet na prozor. :p

A počastio sam se, želja mi je jos neko double chamber kuciste i zamijeniti sve hdd s barem min 10x4tb ssd no nikako da im cijena padne!

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2025 21:39 (Boris grozni).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Wiz3m4n kaže...

.

?????

Što je?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2025 23:43 (Boris grozni).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne bi ja Palitku u svoj komp stavio, pao si Borise, očekivali smo više od tebe. Astra na servis morala pa nije bilo za pravi model? Ili 5080?

Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
Boris grozni kaže...

Moram priznati da me ovako nije impresionirao neki gpu jos od Gtx 780 Lightning, strašno!

eto kad kupiš jeben model a ne socijalne modele od asusa što su ti bile zadnje dvije grafe

13 godina
fukara77 kaže...
Boris grozni kaže...

eto kad kupiš jeben model a ne socijalne modele od asusa što su ti bile zadnje dvije grafe

Tuzno sto je i te hvalio na sva zvona i tvrdio da su to najbolji modeli, na kraju dana jednostavno najgori primjerak poremecaja "moje je uvijek najbolje" koji sam ikad vidio.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
10 godina
Boris grozni kaže...

Definitivno preeeeglomazan hladnjak, ventovi idu na max 35% tj 1300rpm tek na 3.2ghz u teskim benčmarcima inace se ne mice s 30% tj 1100rpm!
Oc vrti na max solidnih 3.33ghz!

Vidiš, na Gigi je 30% 1000rpm, znači još je tiša od te gamerock. Prodaj to i uzmi si poštenu marku, ne Asus koji je loš ili Palit ili Inno i kaj ti ja znam. 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2025 10:37 (Taraba).
15 godina
Boris grozni kaže...
metallic kaže...

A počastio sam se, želja mi je jos neko double chamber kuciste i zamijeniti sve hdd s barem min 10x4tb ssd no nikako da im cijena padne!

Stvarno ružna grafa, djetinjast dizajn.

11 godina

Boro nemoguće da je 400mhz razlike u boostu između 2 kartice iste klase.I po defoltu je to unutar 50-100,u stvarnosti sve boostaju debelo preko

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Boris je došao da otiđe.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
ZGamer kaže...

Boro nemoguće da je 400mhz razlike u boostu između 2 kartice iste klase.I po defoltu je to unutar 50-100,u stvarnosti sve boostaju debelo preko

Sry zaboravio sam da sam ja svoju Prime odma undervoltao prakticki nisam ni gledao do kud max boosta, no ova drzi prakticki 2.9 konstantno! na 3.2ghz radi bez da trepne!

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2025 13:23 (Boris grozni).
16 godina
Boris grozni kaže...
ZGamer kaže...

Sry zaboravio sam da sam ja svoju Prime odma undervoltao prakticki nisam ni gledao do kud max boosta, no ova drzi prakticki 2.9 konstantno! na 3.2ghz radi bez da trepne!

Rekoh ti da je ta grafa vrh, čudno što si iznenađen za taj boost. To se zna za taj model evo ti kako radi na 1440p ima max boost 2932mhz ti si na 4k tako da je to to.

4 godine
dery kaže...
Boris grozni kaže...
ZGamer kaže...

Rekoh ti da je ta grafa vrh, čudno što si iznenađen za taj boost. To se zna za taj model evo ti kako radi na 1440p ima max boost 2932mhz ti si na 4k tako da je to to.

Ma mislio sam da bude to padalo, ali evo u isto sam vrijeme maknuo gore kaveze i stavio nove ventove  +novi gpu

13 godina
Zasto undervolt?!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
volegradele kaže...
Zasto undervolt?!

Zašto ne?

4 godine
volegradele kaže...
Zasto undervolt?!

pa manje temp, buka i potrosnja! Taktove cak mozes i staviti vece od max boosta s drasticno manjim naponom!
Evo kod mene je stock 1045mv a undervoltana 895mv,
razlika u temp je 63°c vs 58°c u benchu!

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2025 15:32 (Boris grozni).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne samo to nego ak se odradi kak spada, jos i bolje performanse od stock uz spomenutu manju potrosnju, buku i grijanje. Jedino moze biti pimplavo dobiti potpunu stabilnost kroz sve workloadove.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...

...Jedino moze biti pimplavo dobiti potpunu stabilnost kroz sve workloadove.

zato ne treba ići na maximum undervolta, meni je stock 1.075mv sa klokom 1920mhz, sad radi na 875mv i isti klok, ali uz šest stupnjeva manje temperature i oko 300rpm manje u loadu

išla je i niže od toga, mislim na 850mv, a baš zbog stabilnosti sam je gigao malo iznad toga i tako radi već godinu-dvije, dakle 200mv manje za isti učinak

išla je i opcija na 950mv, tu sam dobio isto nižu temperaturu i rpm, ali i 100mhz viši klok, što mi je nebitno u praksi, pa sam radije još malo undervoltao

doduše kod mene je 3080 12gb, ne znam jel isto ili slično sa blackwell serijom

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Razumio bi pitanje zašto undervolt da je netko novi ovdje ali uvijek ista pitanja isti odgovori otkad se isus rodio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nekad si dizao napone da mos bolje overclockat. Nakog Grete svi smo postali eco friendly pa spustamo clockove i napone da smanjimo potrosnju.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2025 13:47 (SupremeCommander).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Undervolt samo u SFF kućištu, ne nogu se natjerati da pratim to malo više potrošnje i zagrijavanja u kućištu sa 14 ventova 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2025 13:17 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nekad su high end grafe imale TDP 50W

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-9800-pro.c7

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2025 13:17 (forumaš).
13 godina

Nekad su Hi end automobili imali 27 konja

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

zato danas undervoltamo i spuštamo TDP, a nekad smo dizali napone i overklokirali jer je TDP bio kamilica za gaming na visokom FPSu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Okej, ali generalno si ekipa npr uzme 850w PSU za neki mid-hi build sa 9070xt/5070ti i 5080. Sve dođe preko 2k eura. Na stocku sistem ne vuče preko 500-600 i nečujno, osobno mi se ne zajebava da uštedim koji euro godišnje. Ima gušt u min/maxanju, kužim ajde. Gušt mi je u 15 litrenom kućištu pogoditi sweetspot buke zagrijavanja i performansi. 

Ne kužim jedino psihologiju lika koji će nafrljiti cpu na 300w umjesto da ima bolje performanse u igrama na 130w čipu od AMD-a, a metikulozno smanjivati već u startu korektan TDP na 5070ti. Tu je problem jedino s glavom 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

nema to veze sa uštedom struje nego imaš 600 w kalolifer po ljeti

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne znam kako se nekom opće da zafrkavat i gubit vrijeme sa tim clockanjem, undervoltanjem i sl. Za šta? 5fps? Ako si kupio karticu koju treba undervoltat da se ne grije, kupio si lošu.

Moj PC  
2 6 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice