NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.418
|
čitano: 363.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima par relativno zanimljivih kartica na CU...5070 TI oko somića i jedna dvije  verzije 5080 oko 1350...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Ladiesman 312 kaže...

Pozdrav ekipa, imate li pokoji savjet koju grafičku da nadogradim na 3070? Dal će 5070ti biti bottleneck za 5600x na 1440p ultrawide? Igram i CPU bound igre pa mi to igra ulogu. Mogu li se spasiti s 5700x3d (ili 5800x3d ak ga nađem)? Ili mi je AM5 jedina opcija? Monitor mi podržava samo GSYNC pa mi samo zeleni igraju ulogu (inače mi je ok monitor tak da ga ne mislim mijenjat).

P.S. znam trebam i novo napajanje 

Ja sam isto sa 5600X prešao na 5800X3D, najviše zbog odlične prilike koju nisam mogao propustiti, ali sve i da nije bila prilika prije ili kasnije bi ga uštekao...

Ono što moraš biti svjestan da je 5600X odličan procesor i ako ga koristiš kao što sam ja sa PBO +200Mhz moraš dobro razmisliti koje igre igraš i da li igraju ulogu frekvencija, jezgre, 3D cache, jer X3D procesore ne možeš overclockat preko PBO, zaključani su, i 5700X3D u multitasku lupa u zid na 4050Mhz, to je 800Mhz manje od 5600X... Zato ga ja osobno ne bi kupio, jer da imaš Ryzen 3600 pa da skačeš na 5700X3D svakako, ali ja bi nakon 5600X hvatao samo 5800X3D (4450mhz), strpljen spašen...

PS. Ljudi uključe PBO na 5700X3D i onda lockaju frekvenciju na 3000Mhz, ne idu za tim da ne da nisu dobili 200Mhz nego su izgubili cijeli gigaherc :)

11 godina
Bila je cijelo jutro dostupna 5070 Ti Windoforce za 899€, notebooksbilliger. Iz tjedna u tjedan padaju cijene pa se nadam da ce nastavit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Super su mi ove objave "bilo je".

Ima ljudi koji bi možda kupili, pogotovo po 899€ , možda da im se kaže dok ima, te gdje, a ne da je bilo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine
Rhodin kaže...

Super su mi ove objave "bilo je".

Ima ljudi koji bi možda kupili, pogotovo po 899€ , možda da im se kaže dok ima, te gdje, a ne da je bilo.

Baš 

合気道家 - Yondan --PzKpfw Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, 91.
13 godina
Cele303 kaže...
Ladiesman 312 kaže...

Pozdrav ekipa, imate li pokoji savjet koju grafičku da nadogradim na 3070? Dal će 5070ti biti bottleneck za 5600x na 1440p ultrawide? Igram i CPU bound igre pa mi to igra ulogu. Mogu li se spasiti s 5700x3d (ili 5800x3d ak ga nađem)? Ili mi je AM5 jedina opcija? Monitor mi podržava samo GSYNC pa mi samo zeleni igraju ulogu (inače mi je ok monitor tak da ga ne mislim mijenjat).

Ja sam isto sa 5600X prešao na 5800X3D, najviše zbog odlične prilike koju nisam mogao propustiti, ali sve i da nije bila prilika prije ili kasnije bi ga uštekao...

Ono što moraš biti svjestan da je 5600X odličan procesor i ako ga koristiš kao što sam ja sa PBO +200Mhz moraš dobro razmisliti koje igre igraš i da li igraju ulogu frekvencija, jezgre, 3D cache, jer X3D procesore ne možeš overclockat preko PBO, zaključani su, i 5700X3D u multitasku lupa u zid na 4050Mhz, to je 800Mhz manje od 5600X... Zato ga ja osobno ne bi kupio, jer da imaš Ryzen 3600 pa da skačeš na 5700X3D svakako, ali ja bi nakon 5600X hvatao samo 5800X3D (4450mhz), strpljen spašen...

PS. Ljudi uključe PBO na 5700X3D i onda lockaju frekvenciju na 3000Mhz, ne idu za tim da ne da nisu dobili 200Mhz nego su izgubili cijeli gigaherc :)

Imaš PBO2 Tuner ;)

everyday i'm shuffling...
11 godina
Pa samo stavite na geizhals price tracking, cin graficka dode na zeljenu cijenu dobijete obavijest. Postat cu kad iduci put vidin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Luka123 kaže...
Cele303 kaže...
Ladiesman 312 kaže...

Imaš PBO2 Tuner ;)

Dobro, i? Što s njim? Programčić za undervoltanje iz windowsa?

Da li on zaobilazi hardverska ograničenja? Ne

Da li on može nešto što ne možeš u biosu? Ne

Zašto je on bitan? Možeš undervoltat do mile volje, to ne mijenja činjenicu da su lockani na 4050Mhz/4450Mhz

14 godina
Cele303 kaže...

to ne mijenja činjenicu da su lockani na 4050Mhz/4450Mhz

može to i više preko dizanja bclk clocka.......

ali zahtjeva previše truda i finog podešavanja za premalo koristi........

nabijen vas.............
13 godina
Cele303 kaže...
Luka123 kaže...
Cele303 kaže...
Ladiesman 312 kaže...

Imaš PBO2 Tuner ;)

Dobro, i? Što s njim? Programčić za undervoltanje iz windowsa?

Da li on zaobilazi hardverska ograničenja? Ne

Da li on može nešto što ne možeš u biosu? Ne

Zašto je on bitan? Možeš undervoltat do mile volje, to ne mijenja činjenicu da su lockani na 4050Mhz/4450Mhz

Je lockan je, to svi znamo, imaš jedino blck u biou koji može boostati clock, ali vjerojatno si to već probao... uglavnom meni je stigao 9800x3D, tako da ne želim se smarati a i offtopic je.

17 godina

Faca si sad, uzmi si još i jednu rtx 5080 pa ne budeš offtopic, budeš ko ovaj sa slike jak 

12 godina
Cele303 kaže...
Ladiesman 312 kaže...

I šta mu znači sve ovo napisano kada su na kraju u onome zbog čega ih i kupuješ - praktički isti?

5-10% razlike na low/med postavkama ovisno od igre do igre i to uz RTX4090 klik

FFXIV je jedna od igara koja preferir više frekvencije i razlika je 10% sa RTX4090 na 1080p klik

Uostalom nema se šta strpiti, 5800X3D se odavno ne proizvodi i nema se gdje kupiti nov već dugo vremena a cijene rabljenih idu od smiješnih 375+€

Njuškalo

Vani stanje još gore 1 2  

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:48 (ibme74).
11 godina
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Bartaul kaže...

Ma jel to ova za koju je Stjepanj dao 1200 EUR pred tjedan dana 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
4 godine
Minneyar kaže...
Bartaul kaže...

s cim imas tocno problema?, budes onda i druge spomenuo koji su kupili neki gpu kod nas u hrvatskoj pa ih kao osudio jer je tamo neki gpu 3 drzave dalje na akciji?
Ti daješ novce švabama i ušparao si na najgoroj 5070ti 12€ koju si narucio iz Njemacke sad je hoces uvaliti nasim jadnim hrvatskim forumasima po vecoj cijeni?
Evo tvoj krasni komentar o doticnom gpu citiram:

Ventus ima 15 stupnjeva losije temperature i jos je uzasno glasna u odnosu na ostale, a Shadow ima 3 heat pipea vs 4 na Ventusu, i plasticni backplate umjesto metalnog, dakle jos gore. Ja sam svoju platio 889 EUR!
Mislim da je bilo dosta vaseg sranja po meni, odi seri u svom dvoristu

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:24 (Boris grozni).
13 godina
Boris grozni kaže...
Minneyar kaže...
Bartaul kaže...

s cim imas tocno problema?, budes onda i druge spomenuo koji su kupili neki gpu kod nas u hrvatskoj pa ih kao osudio jer je tamo neki gpu 3 drzave dalje na akciji? Ti daješ novce švabama i ušparao si na najgoroj 5070ti 12€ koju si narucio iz Njemacke sad je hoces uvaliti nasim jadnim hrvatima? Odi seri u svom dvoristu

Auu koja ljutnja, pa ipak je to samo 300 EUR vise, NVIDIA vrijedi i vise, nemoj se sekirati

4 godine
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...
Minneyar kaže...
Bartaul kaže...

s cim imas tocno problema?, budes onda i druge spomenuo koji su kupili neki gpu kod nas u hrvatskoj pa ih kao osudio jer je tamo neki gpu 3 drzave dalje na akciji? Ti daješ novce švabama i ušparao si na najgoroj 5070ti 12€ koju si narucio iz Njemacke sad je hoces uvaliti nasim jadnim hrvatima? Odi seri u svom dvoristu

Auu koja ljutnja, pa ipak je to samo 300 EUR vise, NVIDIA vrijedi i vise, nemoj se sekirati

I kod nas je pala cijena no onda je bila takva i koga boli kurac što je bilo prije, neznam sto tebe dira toliko moj ili tudi novac ja barem nepokusavam zaraditi na forumasima!

13 godina
Boris grozni kaže...
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...
Minneyar kaže...
Bartaul kaže...

ja barem nepokusavam zaraditi na forumasima!

LOL dobra, totalno ne prodajes uvijek svoje izmucene skart komponente koje tijekom cijelog vijeka vrtis na nestabilnim postavkama i onda degradirane prodajes za cijenu vecu od novih ne znam dal si ikad imao oglas s manje od 20 thumbs downova, natjeces se s petrom HW

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Padaju lagano cijene, cini mi se...

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Kant kaže...

Negdje sam citao da bi nakon 4. mjeseca trebalo biti puno vise kartica dostupno na trzistu.

A onda bi i cijene trebale dolje kada se malo bolje izbalansira ponuda-potraznja.

Jos samo da vidimo kako ce Trumpove carine na sve to utjecati 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
4 godine
Mauro kaže...
Kant kaže...

Negdje sam citao da bi nakon 4. mjeseca trebalo biti puno vise kartica dostupno na trzistu.

A onda bi i cijene trebale dolje kada se malo bolje izbalansira ponuda-potraznja.

Jos samo da vidimo kako ce Trumpove carine na sve to utjecati 

Pa jucer sam bio u ADM prepune police cijele rtx 5xxx i radeon 9xxx serije jedno 100 kutija toliko o dostupnosti, ali cijene su se strmopizdile preko noci!

10 godina

I trebaju bit pune a nitko da ne kupuje cijeli mjesec,ja baš ne vidim da je kod nas nekaj išlo dole?

4 godine
ZGamer kaže...

I trebaju bit pune a nitko da ne kupuje cijeli mjesec,ja baš ne vidim da je kod nas nekaj išlo dole?

Kak ne 5070ti sad su po 1030€ nije ih bilo ispod 1200 kad sam ja svoju uzeo!

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Onda bi i radeonke morale 200 eura dolje...ne znam tko bu im kupovao ovak abnormalno sklupe grafe i još čekao godinu dana da FS4 da se popuni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Di je to Asus prime 5070ti po 1030 kod nas

13 godina
Wiz3m4n kaže...

Faca si sad, uzmi si još i jednu rtx 5080 pa ne budeš offtopic, budeš ko ovaj sa slike jak 

Da su normalne cijene uzeo bih. Neznam ćemu vrijeđanje inače... ali ok.

17 godina

Napala me s leđa pa me još i vrijeđa....

Nema govora o tome kolega, ali da bi bio laf bi....stigneš i kasnije ju uloviti, bude prilika za ovu seriju....ona se tek zahuktava, taman bude prilika za kupiti pred sam izlazak RTX 6xxx

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo ubacio 5070 Ti u komp i isprobao malo, nije mi vrag dao mira...

Stock vs stock, losiji rezultat u odnosu na 9070 XT u TimeSpyu, Steel Nomadu (i to znatno losiji u oba), te 127 vs 129 FPS u Cyberpunku (Native 2k all max, RT off, FG off). Doduse zato upalis framegen (i to samo 2x!) i DLSS i imas max RT s 169 fps avg.

Također, nije tolko glasna i vruca kao sto sam se bojao. GPU 66-67 stupnjeva u max loadu (uklj. RT), memorija isto tolko!! sto je cudno i 20 stupnjeva manje neg na 9070 XT. Fanovi idu na nekih 1900 rpm u max loadu i to je dosta cujno, al opet puno manje od moje stare RTX 3080. Sve u svemu, dosta losije od skupih modela sto se toga tice, al uz lagani undervolt i rucni curve ventilatora moglo bi to bit ok.

EDIT: i kad kazem "dosta cujno", tek kad stisas zvucnik skroz, uz zvuk od igre se ne cuje nista. tak da rekao bih dovoljno dobro za prosjecnog korisnika, jedino def nije za silence freakove... a ja sam na zalost jedan od tih

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:27 (Minneyar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
ZGamer kaže...

Di je to Asus prime 5070ti po 1030 kod nas

Nisam gledao koliko je Asusica velim najeftinije su bile 1200 jedna od njih je bila i Prime model koju sam onda i ja uzeo, sad su 10xx neki drugi modeli povoljniji!

13 godina
Minneyar kaže...

Evo ubacio 5070 Ti u komp i isprobao malo, nije mi vrag dao mira...

Stock vs stock, losiji rezultat u odnosu na 9070 XT u TimeSpyu, Steel Nomadu (i to znatno losiji u oba), te 127 vs 129 FPS u Cyberpunku (Native 2k all max, RT off, FG off). Doduse zato upalis framegen (i to samo 2x!) i DLSS i imas max RT s 169 fps avg.

Također, nije tolko glasna i vruca kao sto sam se bojao. GPU 66-67 stupnjeva u max loadu (uklj. RT), memorija isto tolko!! sto je cudno i 20 stupnjeva manje neg na 9070 XT. Fanovi idu na nekih 1900 rpm u max loadu i to je dosta cujno, al opet puno manje od moje stare RTX 3080. Sve u svemu, dosta losije od skupih modela sto se toga tice, al uz lagani undervolt i rucni curve ventilatora moglo bi to bit ok.

EDIT: i kad kazem "dosta cujno", tek kad stisas zvucnik skroz, uz zvuk od igre se ne cuje nista. tak da rekao bih dovoljno dobro za prosjecnog korisnika, jedino def nije za silence freakove... a ja sam na zalost jedan od tih

Ak ćeš benchat ostale igre, javi kakav je 1% i 0.1% fps na toj rezoluciji i am4 procu. Ja bi isto ostao na am4 ali se plašim tog štucanja u određenim naslovima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice