Preporuka DSLRA sa lećama do 6000 kn

poruka: 183
|
čitano: 30.645
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Preporuka DSLRA sa lećama do 6000 kn
Torent kaže...

Jedna stvar ovdje se nigdje ne spominje a to je white balance. Da li je bila na auto ili je bila fiksna. Ako je bila na auto znaci li to da nije uzeta u obzir greska whitebalanca prilikom snimanja na base ISO a ta se greska poslije pokazala prilikom dizanja expozicije u postu?

Druga stvar koju ne vidim da je ubacena u poredjenje jeste velicina piksela. Naravno da ce FF senzor sa malom rezolucijom (A7SII npr) postici daleko bolje rezultate u ovom testu nego recimo D5500 o kojem ovdje pricamo.

Treca stvar su objektivi koji su koristeni...

Nije to samo uslikaj na 100 i dizi expoziciju i poredi sa ISO 3200....Kako se sum popegla kasnije tako se i ova lubicasta popegla kasnije.... Ne vidim neki veliki problem ovdje.....Ionako ce profic za nocnu fotografiju uzeti tijelo koje mu pase za te namjere a amateru ta razlika i nije toliko bitna....

Sad si dokazao da nemas pojma o cem pricas.
Whitebalance nije fiksni kod Raw slike te stoga ne moze doc do greske jer to nije JPG. I on nema utjecaja na šum

U ovo slucaju na slici su Canon 5Dmk3 koji je fullframe i Fuji X-T1 koji je APS-C, a Fuji daje bolje rezultate jer koristi Sony-ev ISOless senzor.

Megapikseli uopce nemaju veze s tim jer recimo Fuji X-T2 koji je 24Mpix daje bolje rezultate od X-T1 koji je 16Mpix. 
Isto tak i D5500 daje odlicne rezultate 

Evo ti test sa DPreview

Sam ti to peglaj :D bas me zanima kakav bus posel odradil.

Canon 5Dmk3 je ekstreman primjer. 

Canon 750D je puno bolji u tom smislu, a pogotovo 80D i 5Dmk4. No svatko tko kupuje stariji Canon i bavi se Landscape slikanje treba to imat u vidu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 17:44 (Santana).
9 godina
odjavljen

Ok nemam pojma ali koliko to sve veze ima kod klase aparata kao sto je d5500? Odgledao sam stotine sati video o digitalnoj fotografiji i sad prvi put cujem za ovo....

Covjek trazi aparat od 4000kn sa objektivom a ti pricas 5Dmk4? ;)

I u kojem relano scenariju ce ti ovo smetati? Osim ako se profesionalno bavis astro fotografijom....Bas ci probati moj D3200 sa sigmom 17-50 2.8. Znaci fotka na iso 100 pa dignuto na 3200 vs fotka na iso 3200....Jel tako ako sam dobro razumio????

Evo sad sam probao i puno losije kada se ide na ISO 100 pa dize na +5 expozicija ali eto sad rpvi put to vidim... Niko u 99,99% slucajeva nece to raditi......

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 18:01 (Torent).
9 godina
Torent kaže...

Ok nemam pojma ali koliko to sve veze ima kod klase aparata kao sto je d5500? Odgledao sam stotine sati video o digitalnoj fotografiji i sad prvi put cujem za ovo....

Covjek trazi aparat od 4000kn sa objektivom a ti pricas 5Dmk4? ;)

I u kojem relano scenariju ce ti ovo smetati? Osim ako se profesionalno bavis astro fotografijom....Bas ci probati moj D3200 sa sigmom 17-50 2.8. Znaci fotka na iso 100 pa dignuto na 3200 vs fotka na iso 3200....Jel tako ako sam dobro razumio????

Evo sad sam probao i puno losije kada se ide na ISO 100 pa dize na +5 expozicija ali eto sad rpvi put to vidim... Niko u 99,99% slucajeva nece to raditi......

Ja sam prico opcenito o Canon fotoaparatima i naveo sam kasnije da to treba uzet u obzir kad se kupuje stariji Canon 
Kojeg bi covjek mogo kupit. Nemoj mi vadit stvari iz konteksta

U kojem ? Mozda ces doc do jako kontrastne scene gdje hoces sacuvat highlight pa ces podeksponirat i kasnije ces dignut sjene. 
Vjerojatno ne zelis vidjet tolki šum u sjenama. Tak pricas ko da smo uvijek u idealnim uvjetima za slikanje.

Ak vec biras Nikon D5500 vs recimo Canon 700D zasto ne izabrat bolji fotoaparat ? Kak znas da je bolji ? Pa proucis malo stvari prije nego kaj potrosis 4000kn 
Ak je to sve tak nebitno kupi si fotoaparat iz 2008. godine za 500kn i slikaj :) Usparo si brdo love!

Ne kuzim kak netko ide nekome nekaj preporucat, a ne kuzi se u to. (Opcenito govorim)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 18:14 (Santana).
9 godina
odjavljen

Nisam mu ja preporucio nsta vec pricam o toj klasi aparata ;) Sto se mene tice neka kupi canon ali obavezno sigmu 17-50 f2.8 ;)

13 godina
neaktivan

Ponajprije nisam nikad koristio ni bikon ni cannon no svejedno bi ali vise sam nekak za nikon.

Dali bi se isplatilo uzeti

Nikon D5500 digitalni fotoaparat kit (18-105 VR objektv), 

Dali je navedeni objektiv dobar za mene, za pocetak, a kasnije nakon godinu dvije si uzmem bolji objektiv, mislim ne planiram se bas profesinalno strucno baviiti fotografiranjem, ali naravno uhvatti koju kvalitetnu dobru sliku nikad nije na odmet a sto de tice same obrade slika to mi je vec dosta dobro jedino sto nisam nekakav fotograf

iduca solucija

uzeti polovno tjelo d5200 i uz njega tipa objektiv Koji bi preporucili do nekih 2500kn makar i polovni uglavnom tako nesta.

da nisam se tocno izjasnio. Sta bi slikao a portrete, krajolik, nocne nekakve fotke,grada,predmeta i slicno.

profile ljudi najvise.

neka bude samo kvalitetna slika da je mogu kvalitetno obraditi.

jedno pitanje ovak, što mislite o sony a6000 aparatim, mnogi ga hvale i da su dosta dobri za slikanje vase misljenje?

Javite se na

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovdje je Netko opet iskopao ratne sjekire iz dugogodišnjeg rata vjerskih fanova Nikona i Canona.

Od onih kojima su specifikacija i forma iznad sadržaja otišao sam s nekoliko foruma; jer uvijek ista priča?!? Naime, dokoličari se hvataju nabrijanih (i potpuno irelevantnih) podataka da im niti inženjeri iz proizvodnih timova nisu ravni. A korisnost i rezultati tih proizvoda naprosto ne drže vodu onoga što iznose, poglavito kada to treba dokazati svojim radom i umješnošću.

Slish_001, ti k'o da nisi uopće pročit'o ono što su ti ljudi rekli? Ili nisi razumio? Kakav kit objektiv, i kakvi bakrači?!?  Što misliš; da smo svi ovdje bolesnici i k'o svaki Cigo svoje konje hvalimo? Ljudi ti govore iz dugogodišnjeg iskustva - s najiskrenijim i najpoštenijim namjerama - a ti bi i piškio i kakio? OK, i to je za ljude; a ne samo za djecu?

U moru silnih informacija, komentara i (plaćeničkih) recenzija, malo je onih koji znaju ono što bi tebi bilo najbolje - i najisplativije? U tehničkoj industriji gotovo je pravilo kako 0,1% kvalitete diže cijenu za najmanje 25%, dok ponekad razlika u kvaliteti od 1% diže cijenu i do 100%.

Čovječe, imaš sreće da možeš nabaviti taj  Sigma 17-50 2,8 EX DC OS HSM, jer bi ga i ja rado imao uz svoga Canona L od 12 tisuća kuna. A tijelo ćeš - tisuću posto - promijeniti već nakon nekoliko godina, ako ti još bude stalo do fotografiranja? A ako i ne budeš fotografirao, opet je bolje da si kupio jeftino tijelo, nego skupo, kojega nove tehnologije pojedu za doručak, već nakon 18 mjeseci.

A što se Sonya tiče, ja vjerujem kako je to trenutno najpošteniji brend u foto industriji i koji jako puno ulaže u pozicioniranje gdje su Canon i Nikon - za sada - nedodirljivi ...

1 0 hvala 1
9 godina

Kupi si taj D5200 i tu Sigmu 17-50 koju ti svi preporucamo. 
Pusti ove kit objektive koji nisu nit do koljena toj sigmi.

I ak ces novu kupovat kupi ovdje. 
http://www.m-computers.hr/sigma-17-50mm-f28-ex-dc-os-hsm-za-nikon/SIG-0008-66732/product/

Canosu izbjegavaj u sirokom luku (to govorim iz osobnog iskustva kaj se tice obje trgovine)

Dovoljan ce ti bit dosta godina, ak ne odes u neke sportske vode ili neke druge specijalizirane.
Nema se tu vise kaj kod DSLR-a izmisljat. Bit ce dobar jos dosta godina.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 14:28 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen

Upravo tako DSLR jeste glomazan naspram a6000 ali DSLR je DSLR. I ja bih prije uzeo d5200 i sigmu nego d5500 i kit.... Imam d3200 i tu sigmu i ne vidim da mi nedostaje nesto. To je za amatersku upotrebu fenomenalna kombinacija i ulozi vrijeme i novac u ucenje to ce ti se visetruko isplatiti nego sjeckati dlaku na cetvero....

9 godina
Torent kaže...

Upravo tako DSLR jeste glomazan naspram a6000 ali DSLR je DSLR. I ja bih prije uzeo d5200 i sigmu nego d5500 i kit.... Imam d3200 i tu sigmu i ne vidim da mi nedostaje nesto. To je za amatersku upotrebu fenomenalna kombinacija i ulozi vrijeme i novac u ucenje to ce ti se visetruko isplatiti nego sjeckati dlaku na cetvero....

Moj problem sa a6000 je ergonomija i manjak kvalitetnih APS-C objektiva (kao ova sigma)
Jednostavno kontrole mi nikak ne pasu na njemu i sve je nakrcano na njega, a to kaj je manji jedino osjetis ak imas manje prime objektive. Sa ostalima ta "prednost" u velicini se gubi. 

No EVF je meni zakon :)

9 godina
odjavljen

Nisam ga probao ali djeluju mi zanimljivi. Doduse tek sa A6500 su rijesili neke stvari. I meni EVF djeluje super ali kao sto Tony Northrup stalno govori zasto to nema na DSLR kao i touchscreen. Fenomenlane stvari ali nece skoro na DSLR-ove....Meni ako nema mase nije aparat ;) Za sve ostalo tu je mob ;) Sigmica je definitivni bestbay za APSC aparate....

13 godina
neaktivan

Nećemo se vrijeđati, sve sam pročitao sve mi je jasno, što su dečki rekli. Samo sam pitao dali ste isplati za mene, jer kao što si sam rekao na netu ima more informacija, recenzija, ponude, i svako svoje tepe i većina recenzija su plaćena da dižu svoj proizvod u nebesa. Totalni sam laik u ovome području jednako kao kad bi ti uzimao auto/Pc/motor isto nisi u tome ni ne znas a ovo je još teže za izabrati. Naravno da ću Vas poslušati sa foruma koji imate iskustva, koji se razumijete i dajete najiskrenije savjete.

Meni je tako svejedno bio to nikon,zikon,canon,sony ako vi kazete da je best buy, omjer kavlitete i cijene i mogu dobiti ono sto trazim to cu i uzeti. Krenuo sam prije nego cu na forum pitati gledati koje kakve recenzije al to je bas ono svako je plaćen da svoje hvali, ima iznimaka ali ajde ti kao totalni laik i ameter znaj što je istina.

Znaci objektiv sam selektirao kao sto ste svi mi rekli to je zabiljezeno.

Sad nikon dali je d5300 best buy do nekih 4000kn bilo to polovni aparat ili novi ili mogu nesto jos upecati, meni je najbitnije da mogu ekran si zakretati ostalo mi nista nije bitno jer vjerujem da svi u tome rangu imaju bar osnovne bitne stvari.

Hvala svima na pomoći.

Ugodno iznenađen.

Javite se na

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Santana kaže...

http://www.m-computers.hr/sigma-17-50mm-f28-ex-dc-os-hsm-za-nikon/SIG-0008-66732/product/

Canosu izbjegavaj u sirokom luku (to govorim iz osobnog iskustva kaj se tice obje trgovine)

Dovoljan ce ti bit dosta godina, ak ne odes u neke sportske vode ili neke druge specijalizirane.

Pozdrav,

Taman sam se namjerio kupiti 80d u Canosi s obzirom na popriličnu razliku u cijeni. Kakvih problema si imao s tom trgovinom?

9 godina
ITelektronika kaže...
Santana kaže...

Pozdrav,

Taman sam se namjerio kupiti 80d u Canosi s obzirom na popriličnu razliku u cijeni. Kakvih problema si imao s tom trgovinom?

To ti je cijena samo za web. (ak kupujes preko web-a onda nije problem iako znaju i seruckat, odugovlacit s dostavom)
Ak dođes u trgovinu vidjet ces sasvim druge cijene pogotovo ako kupujes na rate sa karticom.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=916228

http://fotozine.org/?knjiga=forum&poglavlje=909&list=18803

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 18:10 (Santana).
9 godina
odjavljen
Slish_001 kaže...

Nećemo se vrijeđati, sve sam pročitao sve mi je jasno, što su dečki rekli. Samo sam pitao dali ste isplati za mene, jer kao što si sam rekao na netu ima more informacija, recenzija, ponude, i svako svoje tepe i većina recenzija su plaćena da dižu svoj proizvod u nebesa. Totalni sam laik u ovome području jednako kao kad bi ti uzimao auto/Pc/motor isto nisi u tome ni ne znas a ovo je još teže za izabrati. Naravno da ću Vas poslušati sa foruma koji imate iskustva, koji se razumijete i dajete najiskrenije savjete.

Meni je tako svejedno bio to nikon,zikon,canon,sony ako vi kazete da je best buy, omjer kavlitete i cijene i mogu dobiti ono sto trazim to cu i uzeti. Krenuo sam prije nego cu na forum pitati gledati koje kakve recenzije al to je bas ono svako je plaćen da svoje hvali, ima iznimaka ali ajde ti kao totalni laik i ameter znaj što je istina.

Znaci objektiv sam selektirao kao sto ste svi mi rekli to je zabiljezeno.

Sad nikon dali je d5300 best buy do nekih 4000kn bilo to polovni aparat ili novi ili mogu nesto jos upecati, meni je najbitnije da mogu ekran si zakretati ostalo mi nista nije bitno jer vjerujem da svi u tome rangu imaju bar osnovne bitne stvari.

Hvala svima na pomoći.

Ugodno iznenađen.

NEmas tu sta puno misliti. Sve ti je to tu negdje u toj klasi.....Objektiv ti je najvazniji...

13 godina
neaktivan

OKe kuzim.

Nasao sam jedan dali je 15000 okidanja puno, dali ima kakvih negativnih stvari kod toga ili je to sasvim nebitno?

Ovo mi je prihvatljiva cijena i onaj objektiv toliko cu uspiti pokriti, no treba znati jeli taj dslr ispravan

DSLR - njuskalo

Javite se na
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 21:38 (Slish_001).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Santana kaže...

To ti je cijena samo za web. (ak kupujes preko web-a onda nije problem iako znaju i seruckat, odugovlacit s dostavom)
Ak dođes u trgovinu vidjet ces sasvim druge cijene pogotovo ako kupujes na rate sa karticom.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=916228

http://fotozine.org/?knjiga=forum&poglavlje=909&list=18803

Da mislio sam preko weba, ali kada pogledam iskustva......nedam mi se uopće dovoditi eventualno u neke takve situacije.

S m-computersom imam dobra iskustva, tamo sam kupio Sigmu 18-35 i sve je prošlo odlično ali cijena im za ovo tijelo jednostavno nije konkurentna.

Našao sam ga na e-kupi čak i nešto povoljnije (7950 - cashback). Valjda će proći ok.

Ispričavam se na OT-u i hvala još jednom.

9 godina
odjavljen
Slish_001 kaže...

OKe kuzim.

Nasao sam jedan dali je 15000 okidanja puno, dali ima kakvih negativnih stvari kod toga ili je to sasvim nebitno?

Ovo mi je prihvatljiva cijena i onaj objektiv toliko cu uspiti pokriti, no treba znati jeli taj dslr ispravan

DSLR - njuskalo

To je nista.Zanemari....

13 godina
neaktivan

Sigma AF 70mm f/2.8 EX DG macro za Nikon

sta kazete na ovaj posto sam ga nasao polovnog i jeftiniji malo od onoga dali je dobar?

hvala

Javite se na

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

To ti je prime objektiv. Nema zooma. Mislim da te nece zadovoljiti kao prvi objektiv. Ipak je to specijalizovan objektiv.  

13 godina

Super staklo, ali ti nebi preporučio da uzmeš kao prvo i jedino staklo. objektiv na aps-c kameri ima žarišnu daljinu od cca 105mm, i to je prime objektiv, znači nema zoom, neznam jesi upućen u to.
Koliko kosta taj objektiv, ako je bas jefin uzmi, ili ako te zanima macro slikavanje. ona prva Sigma preporučena ti je vrh, vise ce ti koristiti kao all around, kasnije mozes uzet neku prime

Dobra vila mi je ispunila dvi zelje, treci put nisan moga
9 godina
odjavljen

I nemoj zaboraviti da ne bi bio f2.8 na APSC senzoru a to vec nije ono sto mu treba definitivno....

9 godina

Ak hoces prime onda kupi 85mm za portrete 

Ali tek nekon kaj kupis sigmu 17-50 2.8

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 14:23 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaci taj objektiv mi odgovara na nikon posto vidim da mi pise objektiv za cannon, to nema veze ubiti?

Dali je ovaj taj sto preporucate vidim da su iste oznake no po izgledu nije a ovdje ga mogu jeftiniej nabaviti ako je to taj?

http://www.njuskalo.hr/objektivi/sigma-17-50-2.8-ex-dc-os-hsm-neraspakiran-4980-vrlo-povoljno-oglas-20327430

Javite se na

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

canon objektiv ne moze na nikon i obratno. Ovo nije ta sigma tj jest po opisu ali nije na slici jer na slici pise 10-20mm a to nije 17-50 f2,8

330 eur je regularna cijena na ebayu zadnji put kad sam ja gledao. Ja sam svoju u GB kupio za 280 eur na nekom popustu....

http://www.ebay.com/itm/Sigma-AF-17-50-mm-F-2-8-EX-DC-OS-HSM-f-Nikon-D7200-D7100-D5500-D5300-D5200-usw-/201713010064?hash=item2ef7084590:g:Ep8AAOSw4GVYIer6

https://www.amazon.de/Sigma-17-50-HSM-Objektiv-Filtergewinde-Objektivbajonett/dp/B003A6NU3U/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1481635265&sr=8-2&keywords=sigma+17-50

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 14:21 (Torent).
9 godina
neaktivan

Upravo imam u rukama novi EOS 80D na kojemu je isto tako nova Sigma 17-50 2,8 EX DC OS HSM.
Neću raditi nikakvu recenziju - niti ovdje, niti na mreži - ali samo želim istaknuti kako ta Sigmica naprosto vrijedi svake lipe, i još ostane oho-ho.
Njenih 17-50mm, f/2.8 i stabilizator su preporuke za univerzalac koji vas neće izdati; nit' po suncu, nit' po mjesecu. Tiha i brza u fokusiranju, prepoznatljive Sigma kvalitete i to je objektiv kojega valja imati čak i k'o pričuvu. Jer za tu lovu joj niti jedan drugi objektiv nije ravan. Ja bih ju čak radije nego Canona 17-40mm f/4 s onim crvenim prstenom (što je boja za Canonovu profi caklariju).

Vidim kako neki nisu na ti s milimetarskim oznakama na objektivima, pa ću pojasniti kako je ova Sigmica objektiv koji će uhvatiti sve ono što vam treba po šetnjama kroz krajolike, kroz grad, fotografiranje partyja, za portrete i masu situacija koje trebaju svim fotografima.
Makro objektivi su zgodni, ali ih se fotograf brzo zasiti i shvati da mu ta stavka na objektivima i nije neka referenca.
Tele objektivi nisu za svakoga. Masa onih koji su ispod tisuću eura su upitnih mogućnosti; ili fali stabilizator, ili je premalen otvor blende, ili nije oštar, ili nema dovoljno milimetara, ili je - preskup?

Slish_001,
kada kupiš tijelo, onda kupi ovu Sigmu koja je rađena za tu marku aparata kojega ćeš nabaviti.

Polovan fotoaparat nije pametno kupovati od svakoga, a poglavito ne ako mu i cijena nije upola manja nego novog tijela. Najbolje je kupiti od nekoga poznanika koji te neće prevariti, jer je upitno zašto netko prodaje aparat star godinu-dvije. Ako ne valja njemu, zašto bi valjao tebi?
Video 4K ti (još) ne treba, a senzor s 18 ili 20 MP je više nego dovoljan za današnju tehnologiju. Bitno je da senzor na ISO-u ispod 1200 ili 800 daje dovoljno čistu sliku da ju ne moraš peglati kroz software.

Ako ćeš kupovati novo tijelo onda si daj oduška srcu pa biraj ovu ili onu marku? Ali, ako naletiš na polovan (povoljan i uščuvan) fotoaparat, onda ne gledaj je li Canon ili Nikon?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 18:25 (Angel_003).

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

A sta ja pricam cijelo vrijeme... best bay bez konkurencije za APSC aparate. Pogotovo kao prvi objektiv.....

9 godina

Naravno da je ta sigma bolja od tog Canon L objektiva kad je on za Full Frame tak da to nije mjerilo kad je to zapravo ultrawide objektiv

Da dobro kolega veli,ak nades dobru ponudu bez obzira na marku kupi. Znaci gledaj i Canon 750D

Bitno je i napomenut da je Canon ima 1.6 crop factor ,a nikon 1.5 pa ti je kod Canona onda to 27-80mm, a kod Nikona 25-75mm. Znaci na Canonu je nesto duzi (tele), a na Nikonu ti je nesto siri. 

Jos ti je isto bitno znat da Canon stavlja AntiAliasing filter na njihove fotoaparate pa zato ces dobit ostrije slike sa Nikonom koji ga nema.Po meni to je glupost osim ak ne slikas profesionalno neku obleku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 20:20 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Evo ovako, prvo hvala svima na savjet kupio Sam Nikon d3300 s kit lecama, za koji mjesec sigmu kupijem sto ste preporucili, jedna stvar me kopka d3300 nema hdr mode, inace Sam teski fanatik tog efekta na losijim fotoaparatima koje Sam imao, jer Taj efekt daje po meni profesionalniju notu slici, sad da li znaci da moje slike nece imati takvu notu I da mogu biti losije posto nema hdra

0 0 hvala 0
9 godina

Pa rucno napravi vise razlicitih ekspozicija i napravi HDR u lightroomu il vec gdje

Dobar HDR kojeg vidis na netu sigurno nije napravljen u fotoaparatu nego se koristil software tipa AuroraHDR

Netko voli HDR, a netko se zgraza jer ima jako puno ljudi koji ga previse forsiraju da prelazi granicu dobrog ukusa

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Josip Miliša kaže...
Evo ovako, prvo hvala svima na savjet kupio Sam Nikon d3300 s kit lecama, za koji mjesec sigmu kupijem sto ste preporucili, jedna stvar me kopka d3300 nema hdr mode, inace Sam teski fanatik tog efekta na losijim fotoaparatima koje Sam imao, jer Taj efekt daje po meni profesionalniju notu slici, sad da li znaci da moje slike nece imati takvu notu I da mogu biti losije posto nema hdra

Upravo suprotno. HDR je u 99% pretjeran i daje djeciji stih slikama..... HDR ima svoju primjenu ali ne onako kako se uglavnom koristi. Meni se 99% HDR slika ne svidja....

I kao sto kolega rece HDR u aparatu je uglavnom beskoristan....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice