Razno zaključana tema

poruka: 31
|
čitano: 3.944
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Razno
pitanje

imam nekoliko primjedbi i prijedloga.

primjedbe su slijedeće: časopis Bug ima malo premalo strana,znači bi bilo dobro kad bi barem povečali za 10 % broj strana  malo se piše o linuxu.barem da bude u svakom broju 5-8 strana o linuxu(Debian, Sususe, Mandriva, FreeBSD možda, Slackware, Fedora).

a sta se tice prijedloga, prijedlog bi bio da ubacite malo jezike kao što su : Python(wypython,pygame, vtk) , Ruby, Haskell, C++/QT.

toliko za sada od mene.imam još ideja i prijedloga pa ću se jo javiti!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Razno

Mislim da nebudu odmah za 10% povećali,ali 5% je nekak moguće,to bi točno pokrilo taj tvoj Linux...

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...
17 godina

Slažem se s tobom, ali problem je što kod takvih stvari je premalo interesa a mišljenja su podijeljena. Tako npr., ja bih da umjesto jezika koje si ti nabrojao govore o C# i recimo o XNA (nije jezik ali je vezano uz programiranje). Ali dobra ideja u svakom slučaju ;)

17 godina
neaktivan
autorov komentar

.net je dobar i sam radim u njemu.ali je problem u tome što je ograničen na win, mono nisam isprobao, ali još nije u blistavom sjaju.

misliš da za python ne bi bilo interesa ili za C++/QT?

pogledaj samo na njihovim stranicama za šta se sve koristi i tko koristi i koje su aplikacije u njemu napravljene, te za python.

za xna  bi bilo još manje interesa jer večina bi odustala odma na početku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2008 21:55 (MarkoCro).
17 godina
MarkoCro kaže...

.net je dobar i sam radim u njemu.ali je problem u tome što je ograničen na win, mono nisam isprobao, ali još nije u blistavom sjaju.

misliš da za python ne bi bilo interesa ili za C++/QT?

pogledaj samo na njihovim stranicama za šta se sve koristi i tko koristi i koje su aplikacije u njemu napravljene, te za python.

za c++ bi sigurno bilo, ali za python ne, ima puno ljudi koji ga koriste ali od čitatelja Buga .. ne.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ili da se stavi u mrežu! ne čisti c++ nego u kombinaciji sa QT-om! a C# je već razvikan jezik!

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2008 21:58 (MarkoCro).
17 godina
neaktivan
Razno

BUG je stvarno the best časopis u HR,a možda i šire!

I nemojte govorit ništa protiv BUG-a,ipak ljudi se stvarno trude,i to im morate priznat!

Kvalitetne recenzije i sve,BUG je stvarno greeeeeat!Namigiva

by Mario Novak-XPCBIT

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
XPCBIT kaže...

I nemojte govorit ništa protiv BUG-a,ipak ljudi se stvarno trude,i to im morate priznat!

nitko nije govorio nešto protiv Buga,samo sam iznio primjedbu i dao nekoliko prijedloga!
17 godina
XPCBIT kaže...

kakve ovo ima veze s temom ?

ont. mislim da je ideja odlična i da ne bi trebalo u mrežu jer bi se programiranje ovako više približilo običnim čitateljima koje možda i zanima ali im se neda tražiti po internetu; ovako bi ih jednostavno mogli privući :)
17 godina
Razno

Meni najvise smetaju reklame, mislim ak vec kosta 35 kn, ocekujem malo manje reklama...

A drugo sto me najvise smeta je sto Bug nekad stvarno izgleda kao katalog za nove ve-mil, hg-spot i sl. igracke...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razno

SVE OK!Namigiva

by Mario Novak-XPCBIT

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

bilo bih zainteresiranih, da se kaže postoji to, to i to.s time se može to i to ili se radi to i to.

vani se dosta koristi pyrhon koji je jako lagan jezik, pogotovo neke banke ga koriste.

C++/QT dolazi i u besplatnoj varijanti i lakši je od c++, a opet močan.

python je neograničenih mogućnosti tj. sa neograničenom licencom.wxpython jako močan alat za izradu GUI-a gdje se može vidjeti kako sve funkcionira.znam da Bug-ovci forsiraju Microsoft i njihove proizvode te skupe komercijalne alate za win.

pogledajte malo po vani šta se koristi i u kojoj mjeri.

pogotovo na www.tiobe.com, šta je popularno i na kojem je mjestu koji jezik po korištenju!

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2008 22:12 (MarkoCro).
17 godina
MarkoCro kaže...

Bug-ovci forsiraju Microsoft i njihove proizvode te skupe komercijalne alate za win.

neznam jesi li ovime htio reči da su MS-ovi alati skupi .. ako jesi, MS nudi free verzije gotovo svega vezanog uz programiranje (sql, visual basic/c++/c#/web dev/j#, xna)
17 godina
neaktivan
autorov komentar
itf4n kaže...
MarkoCro kaže...

Bug-ovci forsiraju Microsoft i njihove proizvode te skupe komercijalne alate za win.

neznam jesi li ovime htio reči da su MS-ovi alati skupi .. ako jesi, MS nudi free verzije gotovo svega vezanog uz programiranje (sql, visual basic/c++/c#/web dev/j#, xna)

nisam htio to reći.
nego MS nudi u besplatnoj varijanti, ali samo za besplatno dijeljenje programa i učenje.dok je python i wxpython sa neograničenom licencom.htio sam reći da postoje i drugi i bolji alati osim MS-ovih alata!

17 godina

koliko mi je poznato, aplikacije izrađeno u express verzijama se mogu prodavati, dakle nisu nekakve ple verzije

17 godina
neaktivan
autorov komentar
itf4n kaže...

koliko mi je poznato, aplikacije izrađeno u express verzijama se mogu prodavati, dakle nisu nekakve ple verzije

jesi li ti siguran, da se sa express mogu raditi  komercijalne aplikacije, legalno?

ali opet moraš imati legalan win!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2008 22:50 (MarkoCro).
17 godina

Znam da se sa xna-om (vidi creators.xna.com) mogu izrađivati komercijalne igre. A kako je xna predviđen za rad s C# express-om, onda i aplikacije u c# mogu biti komercijalne. Nisam siguran ali pretpostavljam zbog ovoga

17 godina
odjavljen
Razno
pozz 1.X Kad možemo očekivat SP3 za XP u Bug-u?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pretpostavljam da su vecina čitatelja BUG-a prosjecni useri (poput mene) koje baš ne zanima programiranje, pa smatram da C++ i ostali pripadnici te škvadre više spadaju u Mrežu.

Meni se iskreno ne čitaju takve stvari i nebih ih želio viđati u Bug-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 11:30 (Brajki).
17 godina
neaktivan
MarkoCro kaže...

imam nekoliko primjedbi i prijedloga.

primjedbe su slijedeće: časopis Bug ima malo premalo strana,znači bi bilo dobro kad bi barem povečali za 10 % broj strana  malo se piše o linuxu.barem da bude u svakom broju 5-8 strana o linuxu(Debian, Sususe, Mandriva, FreeBSD možda, Slackware, Fedora).

a sta se tice prijedloga, prijedlog bi bio da ubacite malo jezike kao što su : Python(wypython,pygame, vtk) , Ruby, Haskell, C++/QT.

toliko za sada od mene.imam još ideja i prijedloga pa ću se jo javiti!

Ovaj dio o programiranju u Pythonu, Rubyju, Haskellu... to ćemo mi u Enteru!

There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary and those who don't.
17 godina
Razno

ja bih imao jedan prijedlog,o kojem su već ljudi prije pisali i predlagali

bilo bi dobro da s programima koje stavljate na dvd ubacite i opis (onaj koji stoji uz program kad pregledavam BugDVD), u notepadu, u mapi u kojoj se nalazi program, pokraj datoteke koja se pokreće za instalaciju programa , ikone i slike koje se već nalaze u tom folderu.

naime u Bugu ste odgovorili na to pitanje da je to nemoguće izvesti,pa mi nije jasno kako,a već ste stavili sliku , ikonu i instalacijsku datoteku u tu mapu(onda odmah stavite i opis).

Recimo ako mi treba neki program pa si ga ja stavim na stick,bilo bi ljepo kad bi si nabrzinu mogao pročitati o tom programu kad dođem kod nekoga,a ako zaboravim ime programa koji trebam.

Oko za oko, četkica za zube.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 22:33 (mali.ivica87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U prijašnjim brojevima Bug-a bile su već 'Male školice' raznih alata i jezika nekih..  pozdravljam ideju da se tako nešto ponovno uvede.

17 godina
neaktivan
Razno

smatram da bi trebali uvesti te škole programiranja

H-MAN RULES!!!11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja mislim da bi najvise trebali da se skoncentrisu na stvari koje se ne mogu pronaci na Internetu, a to su autorski tekstovi (kolumne), kao i stil pisanja. Realno, mislim da su TV, novine i radio prakticno odbrojali svoje dane, jer sada sve moze vrlo lako da se pronadje online.

Naravno,  nemaju  svi  pristup  Internetu,  ali  kako  ovde  pricamo  o  Bugu,  pretpostavicu  da  svi  citaoci  imaju  pristup  Netu  :)  Dakle,  stil  pisanja  i  autorski  tekstovi  koji  se  mogu  pronaci  samo  u  Bugu  i  nigde  drugde    su ono sto, IMHO, treba da dobije prioritet. Jos jedna vrlo bitna stvar, za koju smatram da je Bug  i  inace ima, je nepristrasnost pri testiranju hardvera (a i softvera, mada je ova prva bitnija, jer se softver lakse krade ;)), jer je i to dosta retka pojava, pogotovo na ovim prostorima.

Enivej, ono sto bi mogli da urade, konkretno za programiranje, je da daju osnovne instrukcije gde sta pronaci i koji alat i koji jezik koristiti za datu namenu (recimo, za potpuno besplatne Web aplikacije - MySQL + Sun Application Server + Java Studio Creator 2/NetBeans 6 itd). Mislim da bi neki opsirniji tutorijali, koji bi morali da traju mesecima, bili uzaludni, jer ista kolicina informacija bi na Internetu mogla da se pronadje za mnogo kraci vremenski period...

Mada,  znaju  oni  sta  rade,  tesko  da  im  trebamo  mi  da  ih  savetujemo  Belji se

Everything's just fine.
17 godina
protjeran
Zoolok kaže...

Mada,  znaju  oni  sta  rade,  tesko  da  im  trebamo  mi  da  ih  savetujemo  Belji se

Ne slažem se, jer stara narodna kaže da čovjek i magarac uvijek više znaju, nego sami čovjek....magarac je nosio Krista, pa prema tome, to je to!

Skupljam Kinder-jaja!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2008 16:00 (Lumen_Štrumpf).
17 godina
neaktivan
Nikad do sada nisam cuo za tu staru narodnu, sjajna je :D

A ko smo mi u toj metafori? :)
17 godina
protjeran

Nikog ovdje nije bila namjera etikirati ili iskazivanje malograđanštine, nego je poanta da čovjek jednostavno više toga može doštrumpfati ako radi u suradnji s nekim. Tako rade štrumpfovi, jer ako bi se na primjer oni htjeli odvojiti, brzo bi Gargamel pohvatao sve njih i skuhao u loncu, naravno to nije forsirano zajedništvo i jedinstvo onih nekih prošlih vremena. Ljubav povezuje sve moje štrumpfove, te ako se dobri možda ih i jednom vidite.

Skupljam Kinder-jaja!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2008 16:07 (Lumen_Štrumpf).
17 godina
neaktivan

Super, thumbs-up za Strumpfove Osmijeh

Everything's just fine.
17 godina
neaktivan
Razno

http://www.bug.hr/zlocesta/index.asp?id=85510

čini se da sam pronašao grešku,pošto kupujem  časopis Drvo znanja ponešto zanimljivo pročitam,a sjećam se da je jedna od tema bila elizabeta

zanimljiva mi je vaša zločesta stranica pa ju kakkad pogledam.zločesta stranica je napravila zločestu stvar a ta je da je napisala krivo ime inače znanstvenog časopisa Drva znanja napisala kao Drvo života.krivi film-nije vo neki rpg(drvo života me na to asocira)

bad site was bad - Drvo znanja  = Drvo života

(reinkarnacija kirina(youtube=jubito))Belji se

H-MAN RULES!!!11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

LOL - fakat dobra! Ali web, ko web - više nema traga ovome :) I btw - krivi podforum (ovdje se raspravlja o časopisu).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice