BUG br. 193

poruka: 93
|
čitano: 8.351
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: BUG br. 193
Goran Racic kaže...

Ne daj boze da prckam nesto po konfiguraciji igre - uvijek sve igram na defaultu.

Smijeh

LOLčina!

Ma, znam, vidim da si pametan kao nadprosječni suvremeni Zapadnjak i znam da ne diraš postavke u svrhu testiranja igre i recenzije, ali si me ovime nasmijao skoro kao Simpsons prije neki dan. Čitajući ovo odmah sam pred očima imao flashback mutavog idiota od 13 godina koji samo instalira igru i krene igrati bez podešavanja. Skoro kao onaj ludi mali Njemac. (ili si to ti u mlađim danima? Belji se)

Sorry, Gorane, samo flashback, nema veze sa stvarnošću. Ali me do suza nasmijala ova tvoja izjava... thnx.

Smijeh
Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 13:04 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
BUG br. 193

Samo da pitam vrijedil ova nagradna igra i za citatelje u Bosni i Hercegovini?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 18:31 (iKAR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iKAR kaže...

Po peti put, DA!
Ču-ču
17 godina

Takodjer se ne slazem sa doticnim profesionalcem, iako se ni meni ne svidja Dead Space, ali daleko od toga da je igra nekvalitetna i da ne spada medju prosjecne (oko 70%), a ne u kos- izbjegavaj pod svaku cijenu. To sto kopira druge nije nista lose, cak stovise uzima ono najbolje.

Bez obzira na to, smatram da je krajnje vrijeme da se konacno nesto uradi kod recenzije igara, npr. ocjena svakog pojedinog segmenta igre (price, grafike, zvuka, igrivosti, trajnosti, optimalnosti, orginalnosti...), i na temelju prosjecne velicine izracuna ukupna ocjena, a ne  na temelju ponderisane velicine koja je ocito slucaj kod Racica. Time bi samo povecali kvalitet recenzija.

17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
iKAR kaže...

Po peti put, DA!
 Ali opet imam osjecaj da dzaba saljem ovaj kupon :)
17 godina
BUG br. 193

Pa normalno da djabe saljes jer je to vec sve dogovoreno tko ce dobiti :) Dobitnik ce biti neki Slobodanko iz Donje Mahale,ulica druga Tita b.b,a Dr. Petric fura iPhone 3G u koznoj futrolici na špici uz kavicu sa šlagom :)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Romano kaže...

Pa normalno da djabe saljes jer je to vec sve dogovoreno tko ce dobiti :) Dobitnik ce biti neki Slobodanko iz Donje Mahale,ulica druga Tita b.b,a Dr. Petric fura iPhone 3G u koznoj futrolici na špici uz kavicu sa šlagom :)))

Ja ne pijam kavu! Cool
drpetric
17 godina
neaktivan
drpetric kaže...
Romano kaže...

Ja ne pijam kavu! Cool

Znači samo šlag onda...Namigiva
17 godina
Faerdhur kaže...
Goran Racic kaže...

Ne daj boze da prckam nesto po konfiguraciji igre - uvijek sve igram na defaultu.

Smijeh

LOLčina!

Ma, znam, vidim da si pametan kao nadprosječni suvremeni Zapadnjak i znam da ne diraš postavke u svrhu testiranja igre i recenzije, ali si me ovime nasmijao skoro kao Simpsons prije neki dan. Čitajući ovo odmah sam pred očima imao flashback mutavog idiota od 13 godina koji samo instalira igru i krene igrati bez podešavanja. Skoro kao onaj ludi mali Njemac. (ili si to ti u mlađim danima? Belji se)

Sorry, Gorane, samo flashback, nema veze sa stvarnošću. Ali me do suza nasmijala ova tvoja izjava... thnx.

Smijeh
 Flashbackovi su dobri - tako se mi stari prisjecamo mladosti :)
Nego, sto se igara tice - svaki mjesec mozemo voditi iste razgovore, ali radi se o tome da ja necu promijeniti misljenje kao ni ti. Mislim da nikad nisam odigrao igru za kojom sam se kasnije zamislio "pa, bio sam prestrog". Obicno se dogodi da pomislim "kvragu, trebala je dobiti manje". S vremena na vrijeme naidje anomalija koja s nekim patchem dobi takav boost da se covjek zacudi i kaze, steta sto takva nije bila pri izlasku, ali to je to.
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...
Nego, sto se igara tice - svaki mjesec mozemo voditi iste razgovore, ali radi se o tome da ja necu promijeniti misljenje kao ni ti.

Nećemo baš svaki mjesec voditi iste razgovore. Shvatio sam poruku, stvar zaključena.

U pravičnu borbu za "idealni" BUG članak moram uvrstiti slijedeći put i moralni faktor da ovakve kritike možda čitaju i poslodavci prozvanog novinara. Nije nikakav problem ako su oni krivci i nalogodavci za članak, kao što je u ovom slučaju dao naslutiti Drago (otud mi ono "KGB" uz njega), tada je novinar u njihovoj milosti, već za mene moralni problem nastaje kada poslodavac usvaja kritiku pa "opere" novinara. To ne želim, onako ljudski. Rafinirat ću malo kritiku drugi put, neće biti baš ovako sirovo.

Inače je BUG 193 standardno OK...

Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2008 8:48 (Faerdhur).
17 godina
Faerdhur kaže...
Nećemo baš svaki mjesec voditi iste razgovore. Shvatio sam poruku, stvar zaključena.

U pravičnu borbu za "idealni" BUG članak moram uvrstiti slijedeći put i moralni faktor da ovakve kritike možda čitaju i poslodavci prozvanog novinara. Nije nikakav problem ako su oni krivci i nalogodavci za članak, kao što je u ovom slučaju dao naslutiti Drago (otud mi ono "KGB" uz njega), tada je novinar u njihovoj milosti, već za mene moralni problem nastaje kada poslodavac usvaja kritiku pa "opere" novinara. To ne želim, onako ljudski. Rafinirat ću malo kritiku drugi put, neće biti baš ovako sirovo.

Inače je BUG 193 standardno OK...

Namigiva

Nemoj bit lud! Kakva sad rafiniranost? Mislim, na Balkanu smo i time se ponosimo; imamo vise vruce krvi nego Spanjolci pa je OK malo ici zesce - daje saft zivotu...
17 godina
Romano kaže...
 Ma slazem se s tobom.Boli mene dupe za neki tamo Dead Space ili bilo koju drugu igru ili recenziju.Ne branim ja nicije interese.Samo kazem da se u recenziji osjeti tvoj bijes i prezir prema doticnoj igri.Ono sto hocu da kazem je to da kad neka igra dobije 58% to automatski znaci da spada u rang zadnjeg smeca koju su razvijali neki talibani iz juznoafricke republike.Ja stvarno ne znam da je ikad ijedna igra dobila tako losu ocijenu.Cak se sjecam jednog smeca koju je pravila neka firma iz Rusije.Sigurno su programirali na C64 dok su istovarali smece iz kamiona.Neki klon prvog UT-a sa pogorsanom grafikom i gameplayom iz pakla.To je bilo toliko ocajno i jadno,da dodje covjeku da povraca.Kao da su se dogovorili "Ej,ajmo napraviti neki klon UT-a,ali cemo ga toliko usrati i upropastiti da ce nam rodjene matere plakati kad budu igrale ovu nasu igru".A dobila ocijenu 55%.De dobro je.
 SimCity Societies je dobio manje :) Isto ga ja pisao...
Nego, moze se osjetiti bijes i prezir, ali ne zato jer sam taj dan bio nesto nadrkan (ono, pa igru igram kroz duzi period tako da me ne bi nesto moglo tako dugo drzati) nego zato jer stvarno mislim da nesto ne stima s njom.

I opet se vracamo na ono subjektivno - nazalost, kod igara je uvijek tako, barem kod ocjenjivanja. Kod hardvera je lakse - napravis testove, dobijes tocne i konkretne brojke, usporedis i na temelju toga imas neki zakljucak; vise trosi, radi brze, nesto je skuplje. Kod igre je frka tako. Recimo, objektivna recenzija bi izgedala nekako ovako:

Igra koristi taj i taj engine, koji su razvijali u zadnjih tri godine. Makar se razvojni tim trudio (usput, u tom i tom timu radi 143 ljudi - 100 na stalnoj placi. 43 vanjska), ocito su se potkrale greske u kodu jer doticna igra rusi operativni sustav 2,34 puta tjedno (prosjek izracunat kroz period od 1,2 mjeseca - uzorak XY). Dolazi na DL DVD mediju, a nakon instalacije na tvrdom disku zauzima 6,32 GB prostora. Kako biste je pokrenuli trebat ce vam zadnja verzija DirectX-a osvjezena 4. ozujka 2007.....

I to je objektivno - ali onda opet dolazimo do ocjene; nema konkretnih stvari, matematickih, za tocnu usporedbu. A i tokom same recenzije npr. da napises da da su hodnici preuski, uvijek ce se javiti nekome kome su presiroki. Ili taman. Ili napises da je neki model los. I da je stvarno los, netko s drugim shvacanjem losega nece misliti tako. Takve stvari jednostavno nemaju preciznu matematicku konstantu na temelju koje bi se na kraju zakljucila neka ocjena i napravio objektivan opis.
Slicna stvar je sa slikama, filmovima, knjigama - postoji neki opci konsenzus, ali nema pravila.
17 godina
protjeran
BUG br. 193

Ja sam ovaj mjesec uštedio 35 kuna.Nisam kupio BUG i nije mi žao.Kupit ću ga ako čujem da su prestali s maltretiranjem reklamama Nivee i Seata ili ako daju mukte memory stick od 2GB uz BUG.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2008 12:52 (Gion).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Romano kaže...

Eh da si se našao pametan pa mu koji put i platio tu kafu mozda bi i ti bio sretan dobitnik ;) 

17 godina
neaktivan
Gion kaže...

Ja sam ovaj mjesec uštedio 35 kuna.Nisam kupio BUG i nije mi žao.Kupit ću ga ako čujem da su prestali s maltretiranjem reklamama Nivee i Seata ili ako daju mukte memory stick od 2GB uz BUG.

Ma ne.
Najmanje komp za 10k kuna ili PS3 Izlanuo se
E8400@4050mhz@H2O,Biostar Tpower I45,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS
16 godina
neaktivan
BUG br. 193

Oj, evo ne znam gdje da postam, a ne zelim otvarati novu temu, zelim se samo zahvaliti redakciji BUG-a, koja je objavila moj problem i pomogla u rjesavanju :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BUG br. 193

Dead Space nisam igrao tako da ne zna koliko je ocjena realna.

Čitajući Goranove recenzije on mi se čino kao prilično realan i netko tko ne bi bez razloga

nekoj igri dao manju ocjenu od zaslužene.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D3xt3r kaže...

on mi se činio kao prilično realan

"Ljepota je u oku onoga koji gleda", a budizam to još proširuje da je sve u umu onoga koji gleda, sluša, dodiruje ili njuši.

Tebi se čini (pričinjava). OK, uvažavam. Ali to nije stvarnost.

A i sam tvoj štovani Goran je pokušao dočarati problematiku recenziranja igara, čime je ostavio realnu mogućnost da nije "prilično realan", prijatelju. Ni on, a ni svi mi ostali...

17 godina
Faerdhur kaže...
A i sam tvoj štovani Goran je pokušao dočarati problematiku recenziranja igara, čime je ostavio realnu mogućnost da nije "prilično realan", prijatelju. Ni on, a ni svi mi ostali...

Prilicno jesam, apsolutno nisam :)
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...
Faerdhur kaže...

Prilicno jesam, apsolutno nisam :)

Eto... Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2008 13:17 (Faerdhur).
17 godina
BUG br. 193

Sve je to subjektivno. Svatko ima par igra koje mu baš sjednu, svatko ima igre koje baš mrzi. Tako netko voli NFS (jer svaku utrku pobjeđuje), a ne voli GRID (jer se spi*kao na prvom zavoju i uništio auto). Netko voli FM (kao ja npr...Smijeh), nekom ide na jetra jer mu se neda 2 sata slagati taktiku, čitati brojeve koji označavaju igrače, slagati pol sata trening i onda nakon konačno pola potrošena dana doći na prvu prijateljsku tekmu (i onda skužiti da je sve postavljeno krivo i da treba mijenjati Smijeh). Netko voli FIFU, netko PES. Istina ima igra koje su totalno smeće i nitko ne voli (hellgate), a možda netko voli, ajde Smijeh sad da ne kompliciram....

Sve je to ukus ljudi moji...

P.S. meni je isto igra dobra Namigiva

AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sramota da nismo dobili kuglicu za monitor umjesto bora ili nešto, ta ljudi ko je vidio stezati remen.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
neaktivan
Romano kaže...

Nije mi jasno kako netko moze dati igri Dead Space 58%,a Lego Batmanu 78%.Isti autor Goran Račić.Molim te nemoj biti smijesan.Svi renomirani web sajtovi su igru ocijenili sa 78%- do 88% ukljucujuci i casopise,a Goran Račić iz časopisa Bug ocijeni igru sa 58%. Slijedeci put kad budes htio ocijeniti neku igru fino reci "Ljudi,ja ne volim takav žanr igara,nemojte to meni dati da recenziram,ustao sam na lijevu nogu,satrat cu igru sa zemljom".Ali lego Batman je bas supeeeej.Za malog klinca od 14 godina koji kuzi kako koja lego zagonetka funkcionira.Evoo jooj 78% jer je bas super.Idem se sad igrati s kockicama.Vecina citatelja je probala igru Dead Space ukljucujuci i mene,i ocijena od 58% je krajnje neprimjerena.Sigurno je bolja od Lego Batmana i zasluzila je barem 79%.Da tako svi ocijenjuju igre kao ti (bez uvrede),propali bi svi gejmerski sajtovi i novine. :)

Pa to je čovjekovo pravo da kao kritičar da igri 58% a moje je pravo da se grohotom nasmijem i okrenem dalje na olegovu recenziju hexadecimalnih sukoba. To se zove dekomracija ili tako nešto.
Sem toga kad bi ja samo slušao kritičare nebi nikad pola filmova pogledao, pola bendova otkrio ili što ja znam. A da ne kažem na što bi ličio kad bi mi modni kritičar oblačio, recimo ona modna pantagana.
Ali nešto se mora priznati igra je još jedna u nizu loše obavljenih konverzija sa konzola što ne znači da je igra loša, ali da je mogla biti puno bolja je.

Sy na multi postu, nisam uspio kvotati i napisati sto zelim isprve.
Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
neaktivan
Ormuz kaže...
Pa to je čovjekovo pravo da kao kritičar da igri 58% a moje je pravo da se grohotom nasmijem i okrenem dalje na olegovu recenziju hexadecimalnih sukoba.

He he, da, upravo tako. Dobar stav.

Ormuz kaže...

Sem toga kad bi ja samo slušao kritičare nebi nikad pola filmova pogledao, pola bendova otkrio ili što ja znam.

I ovo mi "uze iz usta" Osmijeh

Ormuz kaže...

A da ne kažem na što bi ličio kad bi mi modni kritičar oblačio, recimo ona modna pantagana.

U zadnjoj svađi tih modnih pedera taj je lik dobio novi nadimak - Pačji Isprdak. Samo da te ispravim Namigiva

17 godina
Ormuz kaže...
 Pa to je čovjekovo pravo da kao kritičar da igri 58% a moje je pravo da se grohotom nasmijem i okrenem dalje na olegovu recenziju hexadecimalnih sukoba. To se zove dekomracija ili tako nešto.
Sem toga kad bi ja samo slušao kritičare nebi nikad pola filmova pogledao, pola bendova otkrio ili što ja znam. A da ne kažem na što bi ličio kad bi mi modni kritičar oblačio, recimo ona modna pantagana.
Ali nešto se mora priznati igra je još jedna u nizu loše obavljenih konverzija sa konzola što ne znači da je igra loša, ali da je mogla biti puno bolja je.

Sy na multi postu, nisam uspio kvotati i napisati sto zelim isprve.
 Evo u cijelom "Thredu" ovo je najbolje što sam pročitao. Potpuno se slažem, osobito s onim podebljanim. Dobar post
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
16 godina
neaktivan
BUG br. 193

Najbolje teme u novom BUG-u su Microsoft windows 7 pre-beta

Intel Core i7 Extreme edition-i7-940 i i7-920 Nehalem

Appple iPhone 3G i konkurenti(iPhone killeri)

Torrent je zakon,koristite ga i vi!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BUG br. 193

Šta to više nema "Desktop mjeseca" u Bugu?

"1.6 billion Chinese are angry with Jack Bauer. Sounds like a fair fight."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Prison Breaker kaže...

Šta to više nema "Desktop mjeseca" u Bugu?

Ima, samo u proteklih mjesec dana nije bio pristigao niti jedan koji bi zavrijedio nagradu.
drpetric
16 godina
neaktivan
BUG br. 193

Aha, aha.

Ma pitam jer znam da otkad ja kupujem Bug u svakom broju dosad je bio "Desktop mjeseca".

Ali dobro, može i bez njega, a i ovih zadnjih nekoliko desktopova nisu baš nešta.

Čudi me kako to da nema nijedan da je zavrijedio da bude "Desktop mjeseca".

Jel vama to pristiže tako malo uradaka ili su uradci tako loši?

"1.6 billion Chinese are angry with Jack Bauer. Sounds like a fair fight."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ovaj mjesec se dogodilo da niti jedan nije dovoljno dobar. Osim estetike, bitan je i opis izrade desktopa, da bi i drugi čitatelji imali koristi od toga...

drpetric
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice