Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 29.827
|
čitano: 13.548.326
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Dobar MTB je uvijek dolazio bez pedala. Moj je duplo skuplji od ovoga a došao je bez pedala a čak ni nema mogućnost montaže nogara.

1 0 hvala 1
7 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Moj bicikl bolje da je i bez sjedala došao pa da su spustili cijenu za 30eura 

Nije za nist drugo nego za smece 

Isto osobni odabir kao i pedale

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Sta onda, taj novi uzimam? :'D

Ili ima nesto bolje za te pare?

Treba mi za šumu, amater, ne mislim divljat ne znam kolko..valjda..

0 0 hvala 0
12 godina
To je za taj iznos najbolje što se trenutno kod nas može naći. Provjeri samo je li dostupan Deore 1x11 model u tvojoj veličini.
Ili nešto drugo polovno. Siguran si da trebaš XL okvir? Koliko si visok?

0 0 hvala 0
4 godine

Visok 190.

Zvao bio te u gorici i na crnomercu neki ducan.

Nemaju 1x11, samo 2x11 (2021. i 2022. model). U gorici uopće, a na crnomercu imaju samo M.

A do 1000 eura? Se isplati sta drugo gledati?

12 godina
Revox 8 u TČT
To je već puno ozbiljniji bicikl.
Polovno, ima na njuškalu neka plava Kona Kahuna koja ako je sve kako piše nije loša kupovina.
https://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/kona-kahuna-2021-xl-oglas-38785194
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2023 19:59 (BlueMax).

0 0 hvala 0
12 godina
Ja sam isto sad u potrazi za sicem. Ovaj koji sam dobio s Giantom je začuđujuće dobar ali ne znam što bi više nadograđivati (u bit znam ali puno koštaju) pa eto.
12 godina
PaoloDP kaže...

evo još jedne zgodne rekreativne odvožene rute..

https://www.mapmyride.com/workout/7285842277

Ovaj put sam išao sa ženom pa samo malo sporiji..

eh zaboravih stavit na public share

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
7 godina
BlueMax kaže...
Ja sam isto sad u potrazi za sicem. Ovaj koji sam dobio s Giantom je začuđujuće dobar ali ne znam što bi više nadograđivati (u bit znam ali puno koštaju) pa eto.

Ja sam imao SQlabs 612 koji mi je bio super pogotovo za kicmu. Prosljedio sam ga curi pa sam uzeo karbonski Berk Lupina i mogu rec da nikad udobnije sjedalo nisam koristio, ali neki dan mi se odvojilo od railova pa cekam da mi posalju zamjenu. Nazalost to im je cest problem. 

Najrađe bi kupio jos jedno kolko je udobno, a opet nebi jer bi se lagano moglo opet isto dogodit 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
4 godine
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2023 22:00 (Kushmar).
12 godina

Taj Lapiere je ok bicikl ali Revox 8 je puno bolji bicikl nego što je razlika u cijeni.
Od vilice, kočnica, kazete, mjenjača, shiftera, guma... u apsolutno svakoj kategoriji. Najbitnije je da je riječ o novoj Shimano platformi kod koje su svi dijelovi kompatibilni i mogućnosti nadogradnje su neusporedive. Nije ni on savršen, šteta što je Quick release a ne through axle.
Cijena je više nego dobra.

EDIT: sad vidim ovog Jamisa. Bolje od Lapierea, ali i skuplje. I dalje Bergamont daje puno više za novac. Jamis Ima through axle i tapered steerer što je pozitivno.

Kad smo već kod cca 1000€ možda bi bilo dobro da pogledaš i ovo:

https://ciklo-centar.hr/artikl/kona-kahuna-bicikl-kivi-zeleni

Odličan bicikl a mislim da na ovo ide još 5% za gotovinu.

Jedina mala mana je boja.

Ima je i u drogom dućanu u boji koja mi se sviđa no ne sviđa mi se cijena.

https://ciklo-sport.hr/bicikli/brdski-bicikli/kona-kahuna/

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2023 22:26 (BlueMax).

1 0 hvala 1
12 godina
Ja baš SQ Labs razmatram. Ili Specialized. SQ mi izgleda nekako plosnato iako su mi svi rekli da je super. Nekako sam bliži ovome:
https://www.bike24.com/p2251731.html
7 godina

Da SQlabs izgleda cudno

Ti sjedis tu gdje su brojke 1 i 2 na sjedali tak da te drzi iznad ostatka sjedala. Treba ga postavit vodoravno ili za jedan stupanj nagnut i to je to. 

Malo treba da se priviknes

Ovo Specialized izgleda klasicno i vjerujem da nemres fulat s njim. 

U oba slucaja treba sirinu dobru pogodit 

15 godina

Ma meni je Selle SMP majka.

Daleko najudobnije sjedalo na kojem sam ikad vozio.

S tim da ja inace nemam problema sa sjedalima, ali moj buraz, kojem niti jedno nije pasalo i uvijek je imao velikih problema, nakon svega par desetaka km, kaze da na SMP-u konacno moze voziti.

Pricamo naravno o onim sportskim, manje podstavljenim, skupljim modelima (Dynamic i sl.).

Gledam te!

0 0 hvala 1
7 godina

Da Selle SMP mi sam isto gledao i imam osjecaj da bi mi super pasalo samo da im karbonsko sjedalo nije tak skupo... 

12 godina
Kushmar kaže...

Evo još jedna dobra prilika:

https://keindl-sport.hr/megamo-natural-elite-eagle-05-29-green-2021-proizvod-41776/

Ovo je komplet dobar bicikl a u ovoj boji ima i XL

Kao jedinu manu bi mu naveo SRAM SX zadnji mjenjač ali za početak bi ti trebao biti dobar a zamjena na puno bolji NX košta samo 70€.

4 godine

Uzeo Kahunu. Prepreprezakon je!!!  I to ovu skuplju boju, kad sam ju vidio i isprobao pred ciklocentrom srce proradilo :D

Napravio malo prije krug od desetak km po lokalnoj šumi, cista uzivancija.

Moram jos po neku mini pumpu, kacigu i sitnice neke..stvari za odrzavanje..

Jos jednom, puno ti hvala na savjetima!

4 godine

sada tek vidim ovo :D

12 godina
Iskreno, bez obzira na Foxa, i ja bi uzeo Kahunu. Kaciga i lokot obavezno.

0 0 hvala 0
10 godina

Pomozite mi sa dilemom,frend želi kupit bajk,nov je u biciklizmu i nema iskustva ali je istražio materiju, htio bi cestovnjaka/touring/gravel sa ne agresivnom geometrijom,ne želi MTB ni klasičan treking, u planu su za početak kraće vikend vožnje i komjut.

On je visine 176cm, budžet mu je oko 1k € i po mogućnosti da je iz dućana jer nije pri lovi pa da može rastegnut na rate.

E sad,pošto su ovo prilično ograničavajući uvjeti ,po mome mišljenju best buy bi mu bio jedan od ova 2 bicikla:

Skuplja varijanta Head Piction I za 960€ ili jeftinija varijanta Triban RC500 za 775€.

Oba mi se čine korektna za lovu koje traže ,kočnice su kod oba bajka upitne kakve su u praksi,ali ja osobno ne bi ništa dirao dok ne vidim.

Na netu stoji da su oba dostupna u veličini za njega.

Na žalost Triban RC520 koji  je definitivno bio best buy u toj kategoriji više ne dolazi sa 105 grupom nego sa čušpajzom dijelova ,a i dostupnost je upitna.

Ovaj Head sam vidio uživo i ok mi djeluje bicikl.

što se tiče brend name biciklala za tu lovu se uglavnom dobije početak ponude (što ne kažem da je loše ali smatram da su ova dva bolji value-for-money),ako uopće imaju išta.

Šta vi mislite?

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina

Danas sam se prvi put htio popet uz neki brijegić na Jarunu i skoro sam se rasipao jer su mi propale pedale i lanac krenuo preskakat kad sam spustio na pogonu sa 36 na 26 i nagazio prema gore. Znači kak bi nagazio tak je samo preskakalo pa sam se okrenuo i spustio dole. Valjda do sad nisam imao toliko opterećenje na niže brzine pošto pičim samo na posel po cesti. Kaj radit? Na servis ili da sam štelam? Bajk je nov, Attention 2023. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
11 godina
gocc01 kaže...

Danas sam se prvi put htio popet uz neki brijegić na Jarunu i skoro sam se rasipao jer su mi propale pedale i lanac krenuo preskakat kad sam spustio na pogonu sa 36 na 26 i nagazio prema gore. Znači kak bi nagazio tak je samo preskakalo pa sam se okrenuo i spustio dole. Valjda do sad nisam imao toliko opterećenje na niže brzine pošto pičim samo na posel po cesti. Kaj radit? Na servis ili da sam štelam? Bajk je nov, Attention 2023. 

Moguće da ti je lanac predugačak, trebalo bi skinuti kariku, ili ti je stražnji hub u banani. Meni su se dogodila oba slučaja na novim biciklima - strgan hub na novom Ghost-u, predugačak lanac na novom Cubeu. U svakom slučaju vozi bajk natrag u Keindl, pogovoto jer je nov, nemaš što razmišljati.

14 godina

Pozdrav, trebao bih mišljenje stručnjaka. Došlo je vrijeme da uzmem novi bicikl. Vozim po uglavnom asfaltiranim brdima uz dosta lošu kvalitetu asfalta i do 5% makadama. Ruta mi je oko 50 km. Predviđeni buđet mi je oko 1000 €. Visine sam oko 1,75.

Bicikli koje sam razmatrao: 1. GIANT Roam 0 Disc 2023, 2. Cube NATURE PRO 2022

Jesam li pogodio kategoriju bicikla, koji vam se ćini bolji od ova ? Ima netko bolji prijedlog?

Svaki sat ranjava, zadniji ubija!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.5.2023 18:01 (Maxy).

0 0 hvala 0
7 godina

Jel kupovao tko kada od ovih ?

https://www.njuskalo.hr/obrt/bike-dijelovi1

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Osobno ne ali par poznanika je kupovalo i kažu da je sve legit.

0 0 hvala 0
7 godina

Tražim bajk i zapeli su mi za oko Kona.

Kona dew plus 2022 dođe oko 660 eura. E sad, isplati se kupiti ili u tom nekom cjenovnom razredu ima i nekaj bolje.

0 0 hvala 0
12 godina
Maxy kaže...

Pozdrav, trebao bih mišljenje stručnjaka. Došlo je vrijeme da uzmem novi bicikl. Vozim po uglavnom asfaltiranim brdima uz dosta lošu kvalitetu asfalta i do 5% makadama. Ruta mi je oko 50 km. Predviđeni buđet mi je oko 1000 €. Visine sam oko 1,75.

Jesam li pogodio kategoriju bicikla, koji vam se ćini bolji od ova ? Ima netko bolji prijedlog?

Ili treking (to što gledaš) ili gravel. Osobno ne volim drop bar pa bi kupio treking a ekipa koja ima gravel se kune u njih.

Ta dva bicikla su ti točno "koliko para toliko muzike". Giant je nešto bolji (pogotovo okvir) ali je i nešto skuplji. 

11 godina
DubravkoB. kaže...

Tražim bajk i zapeli su mi za oko Kona.

Kona dew plus 2022 dođe oko 660 eura. E sad, isplati se kupiti ili u tom nekom cjenovnom razredu ima i nekaj bolje.

za te novce ne možeš naći takav bajk sa deore mjenjačima i hidrauličkim disk kočnicama, da baš nema geometriju kakvu ima ja bi ga razmatrao za sljedeći bajk ali mi ne leži makar je zanimljiv

navodno koliko sam popratio udoban, malo sporiji i opušten položaj za volanom, fini commuter, probaj pa ako ti se sviđa kupuj

7 godina
BlueMax kaže...
Maxy kaže...

Ili treking (to što gledaš) ili gravel. Osobno ne volim drop bar pa bi kupio treking a ekipa koja ima gravel se kune u njih.

Ta dva bicikla su ti točno "koliko para toliko muzike". Giant je nešto bolji (pogotovo okvir) ali je i nešto skuplji. 

Na gravel stavi tanke gume i moze postat cestovni.

Ima vise polozaja za ruke i bez obzira na gume bit ce brzi zbog polozaja tijela.

Ja cu svoj Trek FX3 preslozit na gravel jer mi vec ide na zivce taj volan ravni. Kad skrecem kao da okrecem brodsko kormilo...

Ja definitivno glasam za gravel, al to ovisi o njemu kak mu odgovara polozaj ruku i tijela

7 godina

Pozdrav,jel ima neko Trek Marlin da mi moze rec jel M velicina mala za visinu 175cm ili treba biti iskljucivo M/L velicina? 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice