Ja vozim 11-34
Valjda nisam osjetljiv na kadencu
Al kad de stisne volim vrtit na 95-100 okkretaja

Ja vozim 11-34
Valjda nisam osjetljiv na kadencu
Al kad de stisne volim vrtit na 95-100 okkretaja
da vas čujem, vi koji vozite 100km i duže....koji vam je dobar sic a da nije Infinity?
Meni se Selle SMP Dynamic pokazao jako dobar, ali ja sam prilično neosjetljiv na siceve. Svejedno, 300 km (Zagreb-Drniš) bez bicki i žuljanja mislim da je dobra preporuka.
Isti (ili barem jako sličan) sam preporučio burazu kojem je svaki sic smetao i on kaže da sad konačno može voziti.
Je malo skuplji, ali vrijedi ako s njim možeš voziti, a bez njega ne. Poanta je da nije podebljan, nego što tanji i tvrđi, i dobro pogođena širina sjednih kostiju.
Specialized Canopy Sport - ak želiš budget varijantu.
Znaš za mjerenje sjednih kostiju i sve što ide sa time?Sic ti je jako individualna stvar,jedna od rijetkih stvari gdje ti lova ne igra toliku ulogu.
Ja sam probao svasta od SQlabs , SMP i dost ovih "normalnih". Najbolji mi je Berk Lupina 150mm. Imam dost siroke kosti i ovaj mi bas dobro podrzava zdjelicu tj. pritisak je dobro raspoređen. Bez obzira kaj je goli karbon sjedalo je dost fleksibilno, ali i krhko.
Srednji Zasto ne infinity ? Vidio sam da Ares vozi na tome
Znam da, skupljam polako za pošteni bike fitting pa se samo pripremam sa opcijama, thx
Zato kaj imam Infinity ali ga nisam još isprobao na duže od 50km...a godina mi je počela sa viškom kila pa su leđa počela slati signale u noći....sad rješavam kilažu prije nego odradim neki brevet sa Infinity-em
EDIT: Znam da je Infinity majka za dugoprugaše, ok, ja sam svoj kupio od kolege kojem nije sjeo...tak da moram vidjet kak će biti na dužim turama
da vas čujem, vi koji vozite 100km i duže....koji vam je dobar sic a da nije Infinity?
Mislim da je to jedina komponenta/dio koji je nemoguće preporučiti, nakon 100km nijedan sic i bipsi neće biti udobni. To je jednostavno tako, znali su mi biti super sicevi od 20-30 eura i znali su mi biti užasni sicevi od 100-200 eura. Ergon me recimo full razočarao, ali kažem to je jedina stvar na biciklu koja niti malo ne ovisi o cijeni, već našim sjednim kostima i položaju na bajku.
da, u stvari bez dobrog bike fittinga malo kaj se može preporučiti...barem moje mišljenje....
Ekipa kolega traži MTB (hardtail), imate li neke preporuke za do cca 500-700 €? Može novi, može polovni.
S obzirom da je visok 195 cm, vjerojatno bi mu trebao XXL
Mislim da je to jedina komponenta/dio koji je nemoguće preporučiti, nakon 100km nijedan sic i bipsi neće biti udobni. To je jednostavno tako, znali su mi biti super sicevi od 20-30 eura i znali su mi biti užasni sicevi od 100-200 eura. Ergon me recimo full razočarao, ali kažem to je jedina stvar na biciklu koja niti malo ne ovisi o cijeni, već našim sjednim kostima i položaju na bajku.
Ma ovisi ti.
Ja sam sa tim berkom odvozio 215 bez problema. Nisam nit znao da sjedim
Al neki puta i nakon 50km imas neke bolove.
Ove godine 165km je najduza s njim i isto je oke bilo.
Problem mi je kaj imam samo jedan taj Berk Lupina pa moram prebacivat sa cestovnog na mtb. Sad za vikend smo vozili 100km po zumberku 1900m penjanja. Isto bez bolova.
Ovi brevetaši voze i preko 400 u danu. Ak imas problema neces to odvozit
Ekipa kolega traži MTB (hardtail), imate li neke preporuke za do cca 500-700 €? Može novi, može polovni.
S obzirom da je visok 195 cm, vjerojatno bi mu trebao XXL
nakamura 5.5 catch
ide za 470e u intersport
a onda isprati dve stranice prije mislim da ti je medo bacio popis najjačih bajkova za tu cijenu.
cube, fuji, trek, ktm, specialized, superior...ma stranicu ili dve prije malo baci ogled
Ekipa šta mislite o ovom biciklu? https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/fuji-nevada-29-2.0-ltd-2020-mtb-bike/137624851/p?srsltid=AfmBOopmVbufoRLrwcLm69caOtnkqLIEMVFrjLJ18yHyfwjdo7PbKIg-
Uzeo sam ga bez prevelikog znanja o biciklima prije 5 godina, cijena je bila tadašnjih cca 5000kn.
Vozim se dosta po asfaltu pa bi stavio neke uže gume, Raceking 29x2.0 ili neke druge?
Također koje pedale bi preporucili, imam trenutno wellgo s ind. lezajevima, okej su, ali su vec dosta istrosene (izgrebane). Crankbrothers 1, vrijedi li išta ili ima nešto bolje za ne puno €?
Race face chester za 22 eura ako ti nije žao tenisica, rfr flat race za 19 ako ti je žao tenisica, raceking 29x2.0 su nekih 26 eura online što je super cijena za taj mix asfalta/makadama. Uz sve to ide shipping naravno.
kako si zadovoljavn sa tim fujiem?=
ja gledam neki monitć najviše grad, djecu nakačit vozit i najviše mi iskače fuji nevada 1.9 i 1.7.
ako može i preporuka montića tako do 600e...gledao sma talon gianta, marlina 4 i 5, tu je head granger, marin neki...cube...
ako ima tko iskusniji ili imate modele da javite dojmove, hvala
Ako ne mora biti montić onda elops, ako mora biti montić ( novi ) do 600-tinjak eura sve je tu negdje isto ili slično. Scott Superior Ghost Polygon Marin Bergamont KTM Nakamura Merida
Da, evo tu par komada.