SQL problem -sql state -37000 ,err code -144

poruka: 11
|
čitano: 2.736
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
SQL error

Bobar dan, greška (dolje link) mi se javlja pri ispisu rtf-a koji podatke za kreiranje tog istog rtf-a vuče iz baze...

Server je dostupan ,ostale stvari ,unos/ispravljanje moguce je napraviti no problem je u ispisu (R1 račun)

Svaka pomoć dobrodošla....

http://imageshack.us/photo/my-images/26/errorona.jpg/

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 14:39 (duggi.hr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SQL error

Bobar dan i tebi :P

Pa citaj sta ti pise u erroru Column 'naziv' foun in more then one column - need a corelation name

Postaj ode upit koji koristit za dohvatit podatke iz baze za nesto konkretnije

15 godina
neaktivan
Re: SQL error
Orinem kaže...

Bobar dan i tebi :P

Pa citaj sta ti pise u erroru Column 'naziv' foun in more then one column - need a corelation name

Postaj ode upit koji koristit za dohvatit podatke iz baze za nesto konkretnije

molim te pojasni mi ovaj dio

"Postaj ode upit koji koristit za dohvatit podatke iz baze za nesto konkretnije"

17 godina

Nemoj pisat 

select * from...

nego

select racun.datum, racun.broj, racun.nestotrece from...

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SQL problem -sql state -37000 ,err code -144

Pojašnjenje:

Ja inače nemam veze sa SQL-om ,radim sistem administraciju za firme.

Problem je vezan za aplikaciju koju je jednoj od firmi za koje radim prodala treca firma ,te svaki puta kad update-aju program (na server/klijentima) javlja se isti problem na klijentima.

Onda sugeriraju da se promijeni switch,mrežna  ili reinstalira komp. Do sada je problem nestajao za 3-5 dana no sada ne nestaje.

Na tom istom switchu na koji je vezan komp sa aplikacijom i navedenim problemom rade jos dva PC-a bez problema -tako da mislim da nije u tome problem (mreža/switch/kablovi...), isto tako u veleprodaji jos 7 PC-a koristi istu aplikaciju bez večih problema.

Meni se čini da je problem u njihovoj aplikaciji (inače je spora i čudljiva),a oni tvrde da je problem u računalu (pokrenuto je još aplikacija koje koriste programe na serveru (win2003 R2) na tom istom računalu i sa njima nema problema....

Jel iz ove greške moguće odrediti jel problem SW i HW?

tnx

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 15:06 (duggi.hr).
17 godina

Naravno da je softverska. Kakve veze ima aplikacija sa switchevima. Dovucite ih za vrati recite im da rijese problem.

Aplikacija vidi SQL Server i komunicira sa njim, queryi su lose napisani, nema to veze sa HW-om nego je jednostavno aplikacija lose iskodirana.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 15:08 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tnx {#}

17 godina
neaktivan
duggi.hr kaže...

Pojašnjenje:

Ja inače nemam veze sa SQL-om ,radim sistem administraciju za firme.

Problem je vezan za aplikaciju koju je jednoj od firmi za koje radim prodala treca firma ,te svaki puta kad update-aju program (na server/klijentima) javlja se isti problem na klijentima.

Onda sugeriraju da se promijeni switch,mrežna  ili reinstalira komp. Do sada je problem nestajao za 3-5 dana no sada ne nestaje.

Na tom istom switchu na koji je vezan komp sa aplikacijom i navedenim problemom rade jos dva PC-a bez problema -tako da mislim da nije u tome problem (mreža/switch/kablovi...), isto tako u veleprodaji jos 7 PC-a koristi istu aplikaciju bez večih problema.

Meni se čini da je problem u njihovoj aplikaciji (inače je spora i čudljiva),a oni tvrde da je problem u računalu (pokrenuto je još aplikacija koje koriste programe na serveru (win2003 R2) na tom istom računalu i sa njima nema problema....

Jel iz ove greške moguće odrediti jel problem SW i HW?

tnx

kao što je kolega @tnakir rekao stvar je u načinu pisanja SQL upita. Nema to nikakve veze sa samim hardwareom.

Očito je loša aplikacija.

S druge strane, da je hardwareski kvar kako bi sve drugo radilo?

17 godina
sasa kaže...

kao što je kolega @tnakir rekao stvar je u načinu pisanja SQL upita. Nema to nikakve veze sa samim hardwareom.

Očito je loša aplikacija.

S druge strane, da je hardwareski kvar kako bi sve drugo radilo?

Upravo tako. Mreza ti radi bez problema. Druge aplikacije ti rade bez problema. Samo ta jedna zapinje. I to kod lose napisanog SQL upita. Nemas se sto mislit. Btw sistemac si. Promuckaj malo glavom, nedaj da te muljaju ovako :(

15 godina
neaktivan

ma sve mi je jasno,al bolje pitati za poneko neovisno mišljenje sa strane {#}

16 godina
neaktivan

Epic fail u pisanju SQL koda

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: