Jedva čekam!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sada sam zbunjen!
Idu cene gore ili ne???
14gen jos uvijek
, čeka se nova Intel ultra 400 do tada
11gen intel još uvijek. Nikako upgradeat :D Planirao prošle godine ali imam 64GB DDR4 pa nije jeftino prijeć na DDR5. A ako netko bude upgradeao a ima ITX combo (proc i mob) nek javi
Europski potrošači su najveći pušioničari, od goriva, elektronike do automobila sve je uvijek tu najskuplje.
A Hrvatska je na vrhu te liste. Prije par godina HPov laptop sam kupio za 600 eura u Njemačkoj, isti takav model u Hrvatskoj je bio preko 1000 eura.
Karteli nisu dozvoljeni, ali je dozvoljeno da svi uzmu istu konzultantsku firmu koja im određuje cijene npr moralni highground ko McKinsey.
Usli smo u neko jako lose ekonomsko doba za consumere, nisam siguran jeli teoretski definiran naziv, ali pattern se pojavljuje od 1600tih i kolaps cijena tulipana Dutch east india kompanije, shermanovog akta protiv kartela 1800tih i tako dalje.
Ovakve prakse zapravo duboko ubijaju ekonomiju, tako kad pocmu padati divovi(AI bubble, Apple, Sony) politicari ce se aktivirati pa ce za 10tak godina vijecanja ponovo zabraniti kartele.
Najbitnije je uciti na greskama :)
Gledaš stranicu s akcijskim cijenama od prije mjesec i pol na Neweggu za tri matične ploče, koje više nemaju te akcijske cijene (jedna je sad zapravo i skuplja nego joj je bila redovna cijena u tom članku).