Matične ploče uskoro poskupljuju za 50 %?

poruka: 10
|
čitano: 3.410
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Matične ploče uskoro poskupljuju za 50 %?".
18 godina

Jedva čekam!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Matične ploče uskoro poskupljuju za 50 %?
Sve su to udruženi karteli, umjetne nestašice hardvera i umjetno napuhane cijene.
Moj PC  
13 0 hvala 1
18 godina

Sada sam zbunjen!

Idu cene gore ili ne???

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ja sam još uvijek na AM4 ryzen 5600, 32gb rama, x570 matičnoj, i rx 6700xt....i ne pada mi napamet da išta mijenjam, meni za 2k/75hz čisto dovoljno...
Moj PC  
5 0 hvala 0
5 godina
suspendiran

14gen jos uvijek, čeka se nova Intel ultra 400 do tada

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

11gen intel još uvijek. Nikako upgradeat :D Planirao prošle godine ali imam 64GB DDR4 pa nije jeftino prijeć na DDR5. A ako netko bude upgradeao a ima ITX combo (proc i mob) nek javi

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Mislim da je bilo čak u jednom Bugu da većina "proizvođača" laptopa zapravo koristi jednu jedinu ogromnu firmetinu koja sklapa laptope po željenim specifikacijama i onda nalijepi ime brenda.

Europski potrošači su najveći pušioničari, od goriva, elektronike do automobila sve je uvijek tu najskuplje.

A Hrvatska je na vrhu te liste. Prije par godina HPov laptop sam kupio za 600 eura u Njemačkoj, isti takav model u Hrvatskoj je bio preko 1000 eura.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 0:38 (Lefi).
17 godina
Bitno je samo dionicarima i potencijalnim dionicarima napuhati i nahypeati da se kupuju dionice.

Karteli nisu dozvoljeni, ali je dozvoljeno da svi uzmu istu konzultantsku firmu koja im određuje cijene npr moralni highground ko McKinsey.

Usli smo u neko jako lose ekonomsko doba za consumere, nisam siguran jeli teoretski definiran naziv, ali pattern se pojavljuje od 1600tih i kolaps cijena tulipana Dutch east india kompanije, shermanovog akta protiv kartela 1800tih i tako dalje.

Ovakve prakse zapravo duboko ubijaju ekonomiju, tako kad pocmu padati divovi(AI bubble, Apple, Sony) politicari ce se aktivirati pa ce za 10tak godina vijecanja ponovo zabraniti kartele.

Najbitnije je uciti na greskama :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 0:43 (Vule).

6 0 hvala 1
18 godina
moderator

Gledaš stranicu s akcijskim cijenama od prije mjesec i pol na Neweggu za tri matične ploče, koje više nemaju te akcijske cijene (jedna je sad zapravo i skuplja nego joj je bila redovna cijena u tom članku).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice