Zašto je Nolanov Odisej drugačiji od svih dosadašn

poruka: 82
|
čitano: 13.594
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto je Nolanov Odisej drugačiji od svih dosadašn".
11 godina
Re: Zašto je Nolanov Odisej drugačiji od svih dosa
Top Bugovac kaže...
Spoileri:

Znas li kakvog ratnika glumi? Sinona, kojeg prakticki zrtvuju u prvoj minuti filma. Siromaha koji je u rat ušao, iako nije trebao, umjesto Antinoja. Ovaj mu je obecao lovu njegovoj obitelji, a lovu na kraju nikad nije isplatio.

Glumac pun pogodak, a film je odlican

Film je odličan, ali mi je taj Sinon, odnosno Elliot ili kak se već zove, bio katastrofa. Očito se trudi da zvuči kao muško, a ne ide mu nikako, onako pokušava grebati glasom da zvuči muževno, a zvuči kao dvanaestogodišnjak koji se trudi da ga ozbiljno shvate.

U malo zdravijem društvu bi za takve pizdarije dobio kojeg kokosa po glavi i odmah bi se opametio

16 godina
Meni bas sve to sto si naveo i ide u ulogu. Glumi nekog krzljavog jazavca kojeg svi sj*bu
You have to be odd to be number one
21 mjesec
"Očito se trudi da zvuči kao muško, a ne ide mu nikako, onako pokušava grebati glasom da zvuči muževno, a zvuči kao dvanaestogodišnjak koji se trudi da ga ozbiljno shvate".

To me podsjetilo na svakog samuraja u japanskim filmovoma, svi glume taj muževan "samurajski" duboki glas!

https://youtube.com/shorts/EP-kpozmjLM?is=IDmNJlhYCwEi9CXv

Da netko ne shvati da se spadam , Toširo Mifune fantastičan glumac i kad god naletite na njegov film od redatelja Kurosawe , rijetkost da vam se neće svidjeti!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
21 mjesec
"Nevezano uz rasu, Helena iz Troje je jedno 300 puta ljepsa i imalo bi smisla da se zbog takve ljepotice ‘lansiralo 1000 brodova’. Cast glumici Lupiti i Nolanu sto gura sto vec mora gurati, ali realnost je realnost"

Helena iz Troje Diane Kruger meni Kolega nije ljepša od Lupite, možda samo Nolan ima meni sličniji ukus za žene nego tebi.
Ali mogu shvatiti da odskače lijepa "Nubijka" od dosadašnjih prikaza Helene, no nije nemoguće za taj dio svijeta, ta nije to Engleska.
No mnogo nijansi tamnoputiji i zapečeniji od sunca Grci i Grkinje sigurno ne vide izrazito bijelu Dianu Kruger kao Helenu.

Ovaj sad problem bih usporedio slično kao interpretaciju Isusa , gdje mi Bijelci zamišljamo i imamo slike Palestinca sa plavim okicama i ravnom plavom dugom kosom sa uvijenim loknicama na vrhovima. A zapravo je bio, ako je bio ,,bio je garav i kuštrav Palestinac.
17 godina
Sirotanovic kaže...
"Nevezano uz rasu, Helena iz Troje je jedno 300 puta ljepsa i imalo bi smisla da se zbog takve ljepotice ‘lansiralo 1000 brodova’. Cast glumici Lupiti i Nolanu sto gura sto vec mora gurati, ali realnost je realnost"

Helena iz Troje Diane Kruger meni Kolega nije ljepša od Lupite, možda samo Nolan ima meni sličniji ukus za žene nego tebi.
Ali mogu shvatiti da odskače lijepa "Nubijka" od dosadašnjih prikaza Helene, no nije nemoguće za taj dio svijeta, ta nije to Engleska.
No mnogo nijansi tamnoputiji i zapečeniji od sunca Grci i Grkinje sigurno ne vide izrazito bijelu Dianu Kruger kao Helenu.

Ovaj sad problem bih usporedio slično kao interpretaciju Isusa , gdje mi Bijelci zamišljamo i imamo slike Palestinca sa plavim okicama i ravnom plavom dugom kosom sa uvijenim loknicama na vrhovima. A zapravo je bio, ako je bio ,,bio je garav i kuštrav Palestinac.

Dapace isus je prije bio crnac nego plavooki, plavokosi bijelac.

Takoder je bio komunist prije marxa pa je i to nemoguce ljudima prihvatiti. Valjda jer pop pere mozak drugacije. 

A tko zna mozda je helena bas bila tako poznato lijepa jer je bila "nubijka" puti? Tko zna sto je bilo "lijepo" prije 2,750 godina? Pa u zdnjih 100 se standrad promjenio drasticno. 

17 godina

Pretpostavljam da je imala talijanske čarape, tj. dlakave noge.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Al Crane  milijarda sto trideset i sedam miljuna dolara prihoda do sada.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

Al Crane  milijarda sto trideset i sedam miljuna dolara prihoda do sada.

Eto, a umalo propao jer je sniman na zastarjeloj filmskoj traci i sa woke agendom. 

21 mjesec
Rutavo žemsko je bilo privlačno i u ovom stoljeću a kamo li prije dva-tri milenija.
Ako ima ovoliko dlaka na licu moš' mislit kakva je dolje 😅

2 mjeseca
konjRR kaže...
Elongated Muskrat kaže...
gnautix kaže...
Helena od Detroita

Da prisnažim 

Zanima me bili bio problem da je helenu glumila npr. naomi campbell u svojim "najsvjezijim danima"?

Nemam nikakvih problema da Helenu glumi i Samuel L. Jackson. Ali onda želim vidjeti kako Mads Mikkelsen glumi Malcoma X, kako Martina Luthera Kinga glumi Ralph Fiennes, kako Rosu Parks glumi Margot Robbie ili da Shaku Zulua glumi Henry Cavill...

16 godina

Nemam nikakvih problema da Helenu glumi i Samuel L. Jackson. Ali onda želim vidjeti kako Mads Mikkelsen glumi Malcoma X, kako Martina Luthera Kinga glumi Ralph Fiennes, kako Rosu Parks glumi Margot Robbie ili da Shaku Zulua glumi Henry Cavill...

Pa skupi pare i snimi takav film.

17 godina
konjRR kaže...
gnautix kaže...
Helena od Detroita

Da prisnažim 

Zanima me bili bio problem da je helenu glumila npr. naomi campbell u svojim "najsvjezijim danima"?

Ocito imas problema, cim imas protuzahtjeve. 

2 mjeseca
sirka666 kaže...

Ne bavim se s tim, ali rado bi vidio reakcije na takve filmove.

konjRR kaže...

Ne, nemam, neka Helenu glumi Samuel L. Jackson, nemam apsolutno nikakvih problema s tim. Ono s čime imam problem su licemjernost i dvoličnost.

17 godina
sirka666 kaže...

konjRR kaže...

Ne, nemam, neka Helenu glumi Samuel L. Jackson, nemam apsolutno nikakvih problema s tim. Ono s čime imam problem su licemjernost i dvoličnost.

Znaci tebi je helena dobor poznata povijesna licnost? Dokumentiran je njen izgled i oblik? Zanimljivo. 

Eto meni bas nebi odgovaralo da je glumi samuel l. jackson. Ima nesto sto nazivaju "suspense of disbelief". I dosa je vazan u filmovima kazu. Moram priznati da i meni bude. Tebi izgleda kod filmova bitan inat. OK. Svakom svoje.  

4 godine
konjRR kaže...
sirka666 kaže...

konjRR kaže...

Znaci tebi je helena dobor poznata povijesna licnost? Dokumentiran je njen izgled i oblik? Zanimljivo. 

Eto meni bas nebi odgovaralo da je glumi samuel l. jackson. Ima nesto sto nazivaju "suspense of disbelief". I dosa je vazan u filmovima kazu. Moram priznati da i meni bude. Tebi izgleda kod filmova bitan inat. OK. Svakom svoje.  

Nije ni Troja (2004) prava prica i nije dokumentiran niciji izgled od tamo pa nema nijednog crnca/crnkinje/indijke/indijca. Jbg nije bilo moderno. Slazem se da se sve te likove moze zamisliti kako god, ali nemoj zavaravati sebe i nas da nema nikakvog upliva zadovoljavanja forme oko reprezentacije manjina i spolova. Opet ponavljam, Odiseja mi je super i kupit cu ju na Blu Rayu kad izade, ali treba reci sto je sto.

Evo gledam sinoc Oceanovih 11 i cudim se gdje su zenski glumci, svih 11 muskarci (osim bivse zene od jednog al necu spojlati ako netko nije gledao). Nije to nenormalno nego smo zadnjih godina dresirani da mora biti sve pola pola. I to se prelilo na sve industrije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2026 9:42 (gnautix).
17 godina
gnautix kaže...
konjRR kaže...
sirka666 kaže...

konjRR kaže...

Nije ni Troja (2004) prava prica i nije dokumentiran niciji izgled od tamo pa nema nijednog crnca/crnkinje/indijke/indijca. Jbg nije bilo moderno. Slazem se da se sve te likove moze zamisliti kako god, ali nemoj zavaravati sebe i nas da nema nikakvog upliva zadovoljavanja forme oko reprezentacije manjina i spolova. Opet ponavljam, Odiseja mi je super i kupit cu ju na Blu Rayu kad izade, ali treba reci sto je sto.

Evo gledam sinoc Oceanovih 11 i cudim se gdje su zenski glumci, svih 11 muskarci (osim bivse zene od jednog al necu spojlati ako netko nije gledao). Nije to nenormalno nego smo zadnjih godina dresirani da mora biti sve pola pola. I to se prelilo na sve industrije.

Nemogu ih zamisliti kako god. Ali ruzno je sto nas je dresiralo zadnjih stotinjak godina da je helena sigurno bila plavusa. Kao sto nas zadnjih isto koliko godina dresiraju da je isus sigurno bio plavusa. Pa bi trebalo "reci sto je sto".

Za martin luther kinga te nitko nije dresirao da je crne boje ni kako izgleda jer jednostavno jest crnac i tako izgleda. Shaka zulu takoder. Pa bi trebalo "reci sto je sto".

Tako da mi je veoma fascinantno promatrati koliko je pranje i ribanje mozga utjecalo na ovakve animozitete gdje im jednostavno nema mjesta. 

U americi se uvela pozitivna diskriminacija odaaavno. I znas sto? Dokazano je drustveno pozitivna. 

21 mjesec
Evo ih opet na jadnu Jelenu.
A kako vam ne smeta u Hi-men što su ubacili crnca i što mu je kći blijeda Meksikanka, a te povijesne ličnosti su zapravo bili bijelci.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sirotanovic kaže...

Isus nije bio Palestinac , taj zemljopisni toponim nije  postojao u njegovo vrijeme .Izmislili su ga Rimljani nakon ustanka Bar Kohbe 135. i pacifizacije Judeje  

Isus, Joshua bio je Židov koji je ,ako je uopće postojao kao povijesni lik ,pretendirao na prijestolje židovske države Judeje  koju je Herod oporukom ostavio u naslijeđe Rimljanima .

waaagh ;
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2026 21:14 (warhammer).
8 godina
warhammer kaže...
Sirotanovic kaže...

Isus nije bio Palestinac , taj zemljopisni toponim nije  postojao u njegovo vrijeme .Izmislili su ga Rimljani nakon ustanka Bar Kohbe 135. i pacifizacije Judeje  

Isus, Joshua bio je Židov koji je ,ako je uopće postojao kao povijesni lik ,pretendirao na prijestolje židovske države Judeje  koju je Herod oporukom ostavio u naslijeđe Rimljanima .

Je.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
10 godina
Filistejce su porobili i asimilirali Izraelci u vrijeme prvih kraljeva Izraela ,Šaula , Davida i Solomona prije 3000 godina gubi im se svaki trag .Ne zna se kako su sami sebe nazivali ,filistejac je riječ iz hebrejskog u značenju stranac .
waaagh ;
8 godina
warhammer kaže...

warhammer kaže...
Filistejce su porobili i asimilirali Izraelci u vrijeme prvih kraljeva Izraela ,Šaula , Davida i Solomona prije 3000 godina gubi im se svaki trag .Ne zna se kako su sami sebe nazivali ,filistejac je riječ iz hebrejskog u značenju stranac .

Od plemenskog imena Filistejaca potječe geografski naziv Palestina.

Kao što vidimo - postojao je, nisu ga Rimljani izvukli iz guzice.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2026 18:21 (Al Crane).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice