Europski parlament odobrio početak pregovora o uvo

poruka: 99
|
čitano: 14.701
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Europski parlament odobrio početak pregovora o uvo".
5 godina
Re: Europski parlament odobrio početak pregovora o
gpd kaže...
Nisma ja hejter, nego mi se ne sviđa što se pljuje po drugim narodima.pogledaj prvo sebe.

Hrvatska je 2011 imala 4.284.889 stanovnika.

Popis 2021 3.871.833 stanovnika

Je li to tvojih trolerskih milijun i pol stanovnika manje ulaskom u EU ?!

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2026 19:27 (Zaporožac).
8 godina
Zaporožac kaže...
gpd kaže...
Nisma ja hejter, nego mi se ne sviđa što se pljuje po drugim narodima.pogledaj prvo sebe.

Sličica za tebe:

15 godina
Meni nije jasno to inzistiranje na digitalnom euru. Kao prvo, zašto ne naprave europsku varijantu kreditnih kartica? Pandan Masteru/Visi? Meni svejedno koju ću u dućanu provući, ali Ursuli očito nije.
Drugo, pa svi imamo internet bankarstvo na mobitelima. Pa napravite uredbu da banke moraju napraviti fićur na aplikaciji da se preko nfc-a mora moći direktno iz aplikacije platiti s iban-a. i eto ti neovisnosti o američkim karticama. S vremenom bi se razvila posebna aplikacija samo za europćane, koju vežeš sa svojim ibanom neke eu banke i plaćaš preko nje direkt. a na aplikaciji odobriš sepa nalog kao recimo dok s paypala hoćeš povući novce ili platiti paypalom direktno sa svog računa.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2026 21:21 (guslac).

0 0 hvala 0
6 godina
Jer je to skuplja varijanta.
Nadam se samo da će iskoristiti GNU Taler kada je već tu. I gotov.
5 godina
gpd kaže...
Sličica za tebe:

Super, tako si odmah htio reći da i ostali ljudi znaju što tebe muči.

Nego, ne vidim godinu "traktorijade"

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
8 godina
Zaporožac kaže...
gpd kaže...
Sličica za tebe:

Super, tako si odmah htio reći da i ostali ljudi znaju što tebe muči.

Nego, ne vidim godinu "traktorijade"

Što ti brbljaš?

Nego što je to godina "traktorijade"?

Jeli to ono kako seljačine nazivaju zbjeg 250,000 srpskih civila, nakon operacije Oluja ?

Usput pogledaj vrijeme drugog svjetskog rata, ravna linija, a izginulo najmanje 200,000 ljudi.

E pa slično tome , zbjeg srba bi se prikazao kao ravna linija ili blaži rast, a ne kao pad stanovništva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2026 12:32 (gpd).
17 godina
guslac kaže...
Meni nije jasno to inzistiranje na digitalnom euru. Kao prvo, zašto ne naprave europsku varijantu kreditnih kartica? Pandan Masteru/Visi? Meni svejedno koju ću u dućanu provući, ali Ursuli očito nije.
....

..

- puno toga ti nije jasno :)

- digitalni euro je upravo zbog uvođenja-zamijene visa-master, vlasništvo, naknade.. teoretski je isto, praktično nije, jer vlasnik kontrolira, odlučuje i naplaćuje.. kao porez ili kad poželi zabrani promet..

- ostatak je samo posljedica, mogućnost.. tj kad si vlasnik, kad odlučuješ o nečemu, konrtoliraš, tad možeš o(ne)mogućiti što želiš.. jedno je olakšati promet-plaćanje, drugo je imati kontrolu za poreze i utaju kao fiskalizacija ili pranje novca-kriminal.. regulacija i de-regulacija, umjereno-odmjereno.. kao npr ograničejne brzine na cesti, s razlogom..

-npr banke postavljaju bankomate i one su vlasnik, ubiru naknadu-trošak, opravdano jer postoji posao-trošak-usluga i na tržištu se sve može naplatiti.. i podsjetnik za plenkijevu prijetnju (lažnu) da će postaviti državne-finine bankomate ako ne smanje mjesečne naknade itd.. no da to država napravi, tad banka-vlasnik ima jedan izvor prihoda manje.. tj korisniku može biti isto, kao u kojem kafiću će popiti kavu ako je usluga i cijena ista, no vlasniku kafića nije isto, jer u jednom slučaju zarađuje u drugom propada.. tak da ništa nije isto, a najvažniji dio u ovoj priči je vlasništvo-kontrola.. što će eu napraviti kao mogućnosti-usluge je 'nevažno', mogu što žele, dobro-loše.. recimo za sad da će nešto za dobrobit eu i eu građana.. no često to prevagne u korist biznisa-novca kao banke, čak ako je prvi nacrt za građane, dodatak ga malo izmjeni jednim zarezom itd.. pa tko zna što će biti, ako će uopće biti, jer ujkosem se ne želi odreći zarade i kontrole, jer on je ipak šef, pa ako ne plaćaš porez na kartično poslovanje, tad će lupiti neku carinu, zaprijetiti okupacijom teritorija ili natoa itd.. tko je u tome jači, dok je lopta okrugla i ponekad pobjednik nije favorit.. nikad nije 100%.. 

-zašto ne naprave pandan kartici? .. jer prvo moraš imati zakonski okvir, regulaciju, jer su pravila igre takva, bankarski sustav, financije.. inače bi i peroperić mogao otvoriti banku ili imati vlastitu valutu, karticu itd.. potrebni su zakoni, dozvole.. kontrola itd. nije teško napraviti karticu, čip, čitač.. afrika to radi za kikiriki s customizacijom boje pa čak možeš i sam napraviti svoju karticu tj izgled, no vlasništvo ono ispod haube je važno.. tu je visa-mc... i tu se eu želi ugurati, postati the-igrač a za to su potrebni pravni preduvijeti-okvir i to se ne radi stihijski, dok je izrada fizičke kartice pitchkin dim težine.. :)

edit: .. ili možemo to sve ugurati pod 'software' ili meko, odvajanje od ujkesema.. od vlasnika 'softa' usa kompanija, kartičarskih kuća, servera, antivirusa, officea.. sve to je 'soft', no i kontrola, jurisdikcija + naplata naddržavnog poreza ili ako ga nazovemo drugačije, naknada.. no ta naknada je ekšli porez, beskonačan, ne cijena neke robe koju kupiš i posjeduješ, neog poreze plaćaš beskonačno, terminski-mjesečno-godišnje.. državi.. neke neovisno što koristiš ili ne koristiš itd.

-naravno da eu želi taj dio slobode, ne plaćanja ujki, dok ujko prirodno želi da tako ostane i da mu se plaća.. dva suprotna interesa, kao dva kafića.. svima u eu je bolje da plaćamo eu, da naknada-porez ostaje u eu, osim što je ujko ljut i učinit će sve da .. nije važno pravo ako je jači, velesila, pa eto sad lupa 20% poreza za prolaz hormuza.. 'hormuzarina'? .. jer može..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2026 11:59 (ihush).
8 godina
jozef kaže...
Al Crane kaže...
jozef kaže...
...

Al Crane kaže...

Kuba i nakon 70 godina ekonomske blokade ima funkcionalni javnozdravstveni sustav, a Iran štiti, hrani i školuje milione izbjeglica iz regije - za razliku od Sjedinjenih Fašističkih Država.

Inače, izraz "zemlje 3. svijeta" značio je nekad politički nesvrstane, ne-blokovske zemlje (Varšavskog ili Atlantskog Pakta), a ne nerazvijene... tako je recimo Libija bila takva zemlja 3. svijeta, ali i najrazvijenija na afričkom kontinentu... naravno, dok im Zapad nije donio slobodu i demokraciju, pa sad imaju tržnicu robljem.

Kuba nema funkcionalni javnozdravstveni sustav još od raspada SSSR-a koji im je pomagao iz propagandnih razloga. Kuba je oduvijek lažirala statistiku pa su tako imali najmanju smrtnost, najveću dostupnost liječenja... sve na papiru. A u praksi katastrofa. Može im se odati priznanje da su imali cilj ustanoviti sustav gdje je bolesnik na prvom mjestu ali to je nemoguće ako ti je cijela država u raspadu.
Libija nikad nije bila razvijena zemlja. Oni su bili bogata zemlja, ali društvo nikad nije bilo razvijeno. Uostalom kako izgleda Libija danas, nakon propasti režima pokazuje stupanj njihove razvijenosti.

Prvo, socijalistička Kuba i nakon raspada SSSRa, unatoč desetljećima najoštrijih sankcija, i dalje šalje javnozdravstvene misije u najnerazvijenije i najsiromašnije latinoameričke i afričke zemlje da liječe ljude koji si to inače nikad ne bi mogli priuštiti, i to nije "samo na papiru", što priznaju čak i američke tvornice istine, bezobrazni lažove.

Drugo, Libijci su za vrijeme Gadafija imali gomilu beneficija, poput praktično besplatne električne energije i goriva, obrazovanja, javnog zdravstva, beskamatih kredita za prvi krov nad glavom i otvaranje obrta, poljoprivredna dobra na poklon, masivne agrikulturne projekte itd. što za svakog normalnog znači razvijeno društvo, što je sve propalo nakon "donošenja demokracije" i nametnutog povratka kapitalizma euroameričkih fašista, bezobrazni lažove II.

Treće, što ti kao bezobrazni lažov III možeš komentirati u vezi miliona izbjeglica koje udomljuje, hrani i školuje Iran (također unatoč masivnim zapadnim sankcijama) - isto još jedan pokazatelj nerazvijenosti i nehumanosti tog samostalnog društva?

u ulozi Bezobraznog Lažova I™ sam otvorio link koji si priložio, a koji jasno govori kako šalju liječnike. "Tvornica istine" tvrdi kako liječnike šalju prisilno, što bi bio (ako je točno) još samo jedan način propagandnog djelovanja u rangu lažnih statistika. Liječnike šalju jer to je jedini resurs koji Kuba ima. To ne osporava moju tvrdnju kako kvaliteta njihove zdravstvene usluge i pozitivne brojke stoje samo na papiru. Što se tiče ljudstva, ja sam im odao priznanje za dobru namjeru i nemam razloga sumnjati u dobrohotnost i kvalitetu njihovih liječnika. Na kraju su ljudi poput njih upravo najveće žrtve režima kakve ti podržavaš.
Zaključak: članak uopće ne govori to što bi ti htio da govori. Pretpostavljam da nisi nepismen već je zabluda rezultat motiviranog rasuđivanja kojeg možda nisi niti svjestan.

Bezobrazni Lažov II™ odgovara:
Libijci su imali gomilu beneficija, jer su bili bogata zemlja kao što sam i sam napisao. No nisu ostvarili nikakav društveno-civilizacijski napredak.

Bezobrazni Lažov III™: nigdje nisam spomenuo Iran (koji bi se za razliku od Libije mogao opisati kao razvijena zemlja ako isključimo ideologiju) i nije jasno zašto bih nešto morao komentirati?!

Pozdrav od sve trojice. 

- Bezobraznom Lažovu I:
O.K., ako ti to kamo pucaju zapadne tvornice istine ništa ne govori, ovo sigurno osporava:

The Curious Case of Cuba
As health professionals in the United States consider how to focus health care and coverage to ensure better, more equitable patient and population health outcomes, the experience of Cuba’s National Health System over the last 5 decades may provide useful insights. Although mutual awareness has been limited by long-term political hostilities between the United States and Cuban governments, the history and details of the Cuban health system indicate that their health system merits attention as an example of a national integrated approach resulting in improved health status. More extensive analysis of the principles, practices, and outcomes in Cuba is warranted to inform health system transformation in the United States, despite differences in political-social systems and available resources.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3464859/

Koje žrtve kog režima? Onog što već više od pola stoljeća ekonomski mori Kubance da ne mogu uvest niti jedan šerafić za tvornice niti jedan kornet za sladoled, o financiranju nekakvih razvojnih programa da ni ne pričamo? Taj je malo sjevernije od Kube.
Zaključak: sereš američke propagandne kvake.

- Bezobraznom Lažovu II
™:
Navedene stvari ti nisu društveno-civilizacijski napredak?? Nego je to tržnica robljem??? 
Nou šit - Libijci su propali kao društvo nakon što su ih Armije Zapada zbombale do temelja i dovele najgore plemenske divljake na vlast... što su trebali - procvasti pod bombardiranjem najdemokratskijih bombardera koji su ikada postojali???

- Bezobraznom Lažovu III
™:
Ja sam spomenuo Iran u paketu s tim mračnim režimima koje tebi omiljena kolijevka demokracije (bajdvej utemeljena na genocidu domorodaca i ideološki model za njemačku naci-partiju) ubraja u neprijatelje demokracije LoL!! Ili je možda i to laž kao s onim kubanskim liječnicima?

Možeš pozvat i Bezobraznog Lažova IV u pomoć.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2026 3:35 (Al Crane).
8 godina
Zaporožac kaže...
gpd kaže...

Ekšli statistike mislim vele da je, od ulaska u EU, preko pola miliona stanovnika trajno napustilo Hrvatsku. Dodavati broj novorođenih plus gastarbajtera je malo nepoštena manipulacija.
Zato - imamo Nepal (ili koji već krater)! 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2026 3:22 (Al Crane).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice