Semaglutid nakon crvenog tepiha

poruka: 4
|
čitano: 1.109
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Semaglutid nakon crvenog tepiha".
17 godina

Trebalo mi svima prepisati Ozempika i Munđara. To bi svakako uništilo/dovelo u normalu prehrambenu i prerađivačku indistriju.  

1 0 hvala 1
4 godine
Re: Semaglutid nakon crvenog tepiha

"Lijek može biti učinkovit, ali ako ga dio bolesnika ne podnosi, ne može platiti.."

Kažu, zdravlje ne bi smjelo ovisiti o tome koliko tko ima novca, ali uzalud Vam trud svirači ako jedna doza košta 120 odnosno 140€ (260€ za najjaču dozu), a hzzo se pravi englez.

U našoj su državi penzići ionako teret.
Kao netko tko plaća lijek članu obitelji, mogu samo reći da je lijek trebao biti dostupan svima još jučer (naravno ako obiteljski liječnik odobri)

* inače sama proizvodnja aktivne tvari za lijekove poput Ozempic i Wegovy (semaglutid) iznosi tridesetak centi, dok je procijenjeni ukupni mjesečni trošak proizvodnje s jednokratnom injekcijskom olovkom manji od tri eura (izvor; studije Sveučilišta Yale i Sveučilišta u Liverpoolu)

Novonordisk je samo prošle godine zaradio 76.000.000.000€ na lijeku (a r&d je koštao 3.1 milijardu")

Zdravlje je privilegija bogatih

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 21:48 (Svakakav).

4 0 hvala 2
17 godina
Re: Semaglutid nakon crvenog tepiha
Trebaš promjeniti onda dilera ili sam nabaviti iz tvornice.
18 godina

Patent na semaglutid je istekao, ali big pharma je muljažama uspijela produžiti sve do 2031.

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice