Cim je netko dovoljno... mudar... da izjavi ovak nesto, znam da rasprava nema smisla, al, I'll bite.
- nove tramvajske pruge prvi put, novi tramvaji
- produzenje Branimirove i drugih cesta
- otvoren podvoznjak Gajnice-Stara Samoborska (jednosmjerni)
- uvodenje pametnih semafora
- masa popravljanja cesta i pruga, masu vise nego u proslosti
- obnove mostova i petlji
- nove autobusne linije
- Bajs
- napredak biciklisticke infrastrukture
te u postupku:
- Jarunski most
- podvoznjak Medpotoki
- povecanje protocnosti sjever/ jug dizanjem pruge iznad prometa
I to je vjerojatno vrlo mali dio toga, samo najeksponiranije stvari.
I opet moram ponovit svoju o "Schrodingerovom Tomasevicu" - istovremeno neradnik/ ne radi nista i pljuju ga jer "se stalno nesto radi pa su guzve"
savrsen primjer kako ne mozes pobijedit kod odredenog tipa ljudi
I grad je "u kaosu" zato sto je jednostavno previse prometa i autiju na infrastrukturi u koju nije ulagano 20 godina. Nema toga tko ce to samo tako rijesiti jer je sve povezano.
Pokusas poboljsati biciklisticku infrastrukturu/ potaknuti druge oblike prometa? Prigovaraju jer se "oduzima autima kojima je ionako guzva".
Javni prijevoz je "los, necu time" zato sto je stuck u istim guzvama kao i automobili, zato sto se 50% populacije ne pridrzava pravila. Pokusas to promijeniti, prigovaranje.
Zakljucak, smjer u kojem idu je definitivno dobar, i spreman sam dat ruku u vatru da Mislav Herman ili nedaj boze MSR ne bi ni 5% radili kao TT. Osim naravno na vlastitom obogacivanju, tamo bi dali sve od sebe.
Samo treba osvjestiti da za rjesenja treba vremena, a isto tako bilo bi jako bitno da se i drzava tu ukljuci, sto naravno ne radi zato da mogu imati kampanju protiv TT. Drzava je ta koja mora urediti/ srediti obilaznicu i pruge u i oko Zagreba, a kao sto je netko vec spomenuo, pruga istok-zapad je jedina izdvojena od guzvi i ostatka prometa te je oduvijek planirana kao okosnica prometa u Zg, umjesto Metroa.
špansko-centar ti je u nedjelju popodne, dakle bez prometa, skoro 45min. što se radi po pitanju toga? čitav zapad prema centru je ujutro i popodne paraliziran. niti medpotoki, niti podvožnjak, niti bajs to neće promijeniti i dalje se za 7-8km putuje skoro sat vremena. tramvaj do jakuševca ne rješava kaos unutar grada. problem je smjer istok-zapad, što se tu radi?
jesi bacio koji put pogled na gmaps i promet u rush houru? ili nisi ili se praviš da nije cijeli grad u crvenom.
i koji će točno, imenom i prezimenom, projekt riješiti navedeni problem?
barijere ili možda da se krene u realizacija prometnih pravaca prema gupu. ili nek ih izbace van, ako su, prema nekima, nepotrebni.
prugu nećeš nikad, niti tad vidjet deniveliranu, niti se uopće po tom pitanju išta radi. radi se na projektu dogradnje drugog kolosijeka pored postojećeg, nikakvo dodatno izdizanje.
pazi sad, ovo govorim kao netko tko ide bajkom na posao cijelu godinu.
Naravno da znam i gledam guzve svakodnevno, isto sam na zapadu. Ali ajde ti reci imenom i prezimenom kako da se preko noci rijesi problem. Ja sam vec objasnio da se radi o desecima vezanih faktora. Cinjenice su da je prometa previse na prelosoj infrastrukturi punoj uskih grla (Aleja Bologne/ Vrapče i Zagrebačka cesta). Ali nista od toga nije jednostavno rjesivo. Pogotovo kad i dalje imamo "repove" od pokojnika pa u Prilazu baruna Filipovića i dalje rastu zgrade ko gljive poslije kise, pa se kolko znam izmedu Zagrebacke i Rudeske planira novih 12 ili koliko Pionir zgrada... naravno sve potpisano/ odobreno u doba pokojnika. I sta da se onda tu napravi? To ti je eto jos 500-1000 dodatnih autiju dnevno na ta 2 vec zatrpana pravca. I tako na milijun mjesta u gradu.
I lako je reci "pa samo napravis xy", al u stvarnosti to nije bas tako, te stvari su uzasno komplicirane, te velikim dijelom ovise i o drzavi koja namjerno sabotira di god moze. Na hrpi mjesta gdje su zamisljeni dodatni pravci (npr ulica koja je trebala spojiti Šoljanovu sa Zagrebackom cestom) su u meduvremenu iznikle kuce/ zgrade, i sta sad? Realno bi trebalo 30% grada porusiti, pogotovo sve sto je nastalo po Bandicevom GUPu "samo zgrade i fontane", da bi eventualno se dalo srediti neke stvari, ali to se nece desiti i radi se najbolje sto se moze u datim okolnostima. Pravne zavrzlame, izvlastenja, projekti, odobrenja, natjecaji... sve te stvari traju godinama, pa cak i desetljecima uz sav trud i dobru volju. Ono sto je bitno je da se radi, da se pokusava, da se ima dobre namjere i da je boljitak grada na prvom mjestu, za razliku od zločinačke i ostalih "domoljuba".

Gledam te!